שאלה

fluppster

New member
שאלה

מאיזה גיל אתם חושבים שאפשר להתחיל להקריא לילדים את ה"פ? אחיין שלי בן שנתיים, וקיוויתי שעוד שלוש שנים אני אוכל להתחיל להקריא לו אותו. מה אתם אומרים? חן

Skiter

New member
אממממממ

הארי פוטר זה לא הספר האידיאלי להקראה.. יש לי בת דודה ואחות בנות חמש וחצי ושש וחצי והן מתעניינות עוד בדברים של ילדים קטנים נראה לי שצריך לתת להן לקרוא בד שיבוא אליהן הן עולות לכיתה אלף...

coolit

New member
לא נראה לי...

בהארי פוטר יש המון פרטים קטנים, והמון דמויות והמון שמות, וילדים קטנים לא יכולים להתמודד עם זה.. בטח שלא ילדים בני חמש.. ובטח שלא להקריא. כי ככה הם יכולים לראות לבד, ולהבין יותר, ואם הם רוצים לחפש משהו, הם נזכרים איפה זה היה. אח שלי סיים עכשיו כיתה ג´, ורק באמצע השנה הזאת הוא התחיל לקרוא את הראשון, ו..הופ, גמר. לא הרשיתי לו לקרוא את הרביעי עד עכשיו, אבל הוא התחיל בניגוד לרצוני (בגידה!!) וחיסל אותו, והוא מבין יפה מאוד. אבל הוא לא בן חמש, אלא תשע.. אם תקריא לאחיין שלך, אולי הוא יזכור משהו, ואחר כך יתחיל מההתחלה, כשהוא יגדל, ואז אולי הוא יבין יותר.

LuNaTiC

New member
אוו זה כה נחמד!!!

לדאוג שהארי יישמר לנצח עם הדור הצעיר!!!!! יש לי אות בת חודשיים וחצי (כזאת בובה!!!) ואני כבר לא יכולה לחכות... אני אגרום לה לאהוב את זה ולא משנה מה יידרש!!! כי אחותי בת השלוש עשרה.... אני עומדת מולה שעתיים עם הספר הראשון, מנסה למשוך את תשומת ליבה ולהגיד לה כמה זה נהדר!!! ולא.. אין תגובה.. אולי אני צריכה לעשות את זה כשאין אי אר.. או.. היפים והאמיצים (האו סטופיד!) אח שלי בן 9... וחסר לו שהוא ייגע בספר!!! הוא יהרוס אותו... -ענבל-

daniel...

New member
גם אצלי אף אחד לא מתעניין

אחותי בת אחת עשרה בדיוק כמו אחות של ענבל ואח שלי בן 9 (נראה לי אולי עשר) מאוד מתעניין בספר בתנאי שאני יקריא לו כי הא עצלן מידי לקרוא (דבר שאין לי שום רצון כוונה או כח לעשות) אז מה לעשות. יש כמובן את אמא שלי שקוראת את הספרים אבל עוד לא קראה את הרביעי (הבושה...). ואז יש כמובן אותי שקראה כל ספר 20,000 פעם.

coolit

New member
אח שלי לא אוהב לקרוא,

וכמה שאני מנסה לשכנע אותו שהספרים של רואלד דאל, אסטריד לינדגרן וג´ואן קתלין רולינג (אלה הסופרים שאני הכי אוהבת) יפים, הוא לא מסכים. ואז אני מקריאה לו בעל כורחו את הפרק הראשון, והוא כבר מתעניין ואז מתחיל לקרוא לבד. כולנו קראנו את הספרים עשרים אלף פעם, דניאל! אחרת לא הייתי יודעת מה שאני יודעת עכשיו. יש בזה המון פרטים שצריך לזכור (עוד לא אמרתי את זה?), ובשביל זה צריך לקרוא שוב, ושוב, ושוב!!

Mentos

New member
גם לי יש אחות בת 9

הקראתי לה את הפרק הראשון בנסיעה לאנשהו (אנשים, אסור!! לקרוא באוטו, קיבלתי סחרחורת חבל"ז) אה כן והיא אהבה אותו מאוד וגם אמא שלי הייתה והיא התחילה לקרוא את כל הספרים ובגללי עכשיו המשפחה שלי קוראת! -=MentoS=-

S.tal

New member
הממ.............

באמת לא מומלץ לקרוא בנסיעות...! אני חוויתי את ההרגשה..., וגם מה שקרה לאחר ההרגשה...., לא חשוב... ויש למישהו הצעה, איך אני אוכל לשכנע את האחים שלי לקרוא הארי פוטר?! והם גדולים מספיק...... טל, t@l

גם אח שלי היה ככה, עד-

עד שהתעקשתי יום אחד, הלכתי אליו מתי שהוא הלך לישון, והתחלתי להקריא לו! בן 10! אבל זה עבד... ביום השני שהקראתי לו, גמרתי את הפרק השני, והתכוונתי ללכת, הוא אמר "תישארי!" מנטע שהצליחה לקום היום בשש רק בגלל שאתמול בלילה אמרה במשך חמש דקות "שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש, שש..." וכו´ וכו´ וכו´. בלי שעון מעורר! התעוררתי בול בשש!

חחח

נראה לך שאם אני אומר לפני השינה שתים-עשרה, אני באמת אתעורר ככה? כי יש לי מזל כזה להתעורר במשהו כמו חמש וחצי כל בוקר...אהמ... --- בכל מקרה, אח לשי התחיל לקרא ה"פ אחרי שסיימתי את הראשון בעברית בערך 11 פעם והוא נעצר בפרק "המורה לשיקויים" או איך שלא קראו לפרק... אז הכרחתי אותו להמשיך לקרא וחברים שלו גדילו לו הכל...אמממ...אבל הוא אמר שזה ספר יפה וכו וכו...האח ההכי קטן שלי בכלל פריק גמכן....^-^ -ליאת-

אני הייתי אמורה להתעורר

בשתיים בכלל... הלכתי לישון בשמונה. לא בשתים-עשרה, אבל עשר/תשע...

מנסיון אישי,

אני יכול לספר שאח שלי בן ה11 סירב לקרוא את הספר הראשון, וישר ביקש שיקנו לו את "גביע האש" בעברית. כמובן שהוא מיד התחיל לשאול אותי שאלות על כל דבר, דוגמת "מה זה קווידיץ´?". בשלב כלשהו (הוא טוען "פרק 11") הוא הפסיק לקרוא. אחי התינוק, בן 3, מזהה את הספרים לפי העטיפה, אבל אני חושב שאני אחכה לפחות עד שיגיע לכתה א´ לפני שאני אתחיל להקריא לו. חן. Sub Zero and Scorpion: The deadliest of enemies

אחות שלי בת 11 קוראת את הספרים רק

בזכותי, והיא אוהבת אותם ,אבל לא כמוני. יש לי אח שעולה לכיתה א´ אבל נראה לי שאני אתחיל להקריא לו רק עוד שנה שנתיים. ואחות שלי שהיא בת ארבע, נראה לי שתראה רק את הקלטות וידאו של הסרטים... s@me @ne

Dudidud

New member
אחים שלי דווקא

חולים על הארי פוטר הקטנים אבל שתי האחיות הגדולות בכלל לא מסתכלות עליו dudi

S.tal

New member
הממ.............

זה לא תלוי רק בגיל הילד..., יש ילדים שיבינו את הספר בגיל מוקדם יחסית, ויש ילדים גדולים שלא יבינו את הספר... ובקשר לאחים שלי..., שניהם אומנם גדולים ממני, אבל הם לא מסכימים לקרוא הארי פוטר...! אחותי כבר הבטיחה לי יותר משנה..., ואחי פשוט מתנגד לזה..., לפחות עכשיו אמא שלי התחילה לקרוא..., אוף! מעצבנים שכמותם! ולי בינתיים אין מישהו שאני יכולה להקריא לו..., כולם עדיין תינוקות מעצבנים, ומזילי ריר... טל, t@l

S.Riddle

New member
לא נראה לי...

כדאי שתחכה קצת, כי למרות שזה לא ספר פסיכולוגיה או משהו, הוא די מסובך לילדים קטנים, ואז תצטרך להסביר להם כל פרט 1,000 פעמים והם עדיין לא יבינו.

daniel...

New member
אח שלי כן מתעניין

בספרים והתחלתי להקריא לו אבל הוא מצפה ממני להקריא לו את ארבעת הספרים ואין לי כח בשביל זה

למעלה