שאלה....

• פותח הנושא _Roi
  • פורסם בתאריך

_Roi

New member
שאלה....

אני אוהב לנגן בעיקר מטאל .... והרוב זה נגניה של סולואים מוכרים..... עכשיו כל פעם שאני מנגן סולואים מהירים יש רעשים כאלה מעצבנים ברקע... השאלה שלי אם אני צריך כל פעם שאני עובר מיתר לעצור את המיתר שנגעתי בו אחרון ??? בתודה רועי

metal head

New member
שמע...

כדי שיהיו רעשים נקיים זה ברור שאתה צריך פיקאפים טובים, ודיסטורשן איכותי של לפחות 400 שקל, וגם מגבר טוב לא יזיק לצליל. איזה ציוד יש לך (כולל גיטרה)?

_Roi

New member
תראה.....

ציוד... ממש אבל ממש לא חסר לי.... יש לי חשמלית ג´קסון , מארשל 80 וואט , ומולטי אפקט.... עכשיו , אני לא מדבר על רעשים שהורגים אותך , זה עדיין נשמע טוב , אבל תמיד שואפים ליותר , ועדיין יש לי קצת רעשים קטנים כאלה שאני לא רוצה אותם . עדיין זה לא ממש חלק כמו של אומנים מובילים ( וכן אין לי ציוד כמו שלהם אבל עדיין יש פה משהו מוזר ...) אז בכל זאת .... אני צריך לעצור את המיתר ? רועי

metal head

New member
אז זה תלוי...

כשאתה מנגן מהר זה קשה לשלוט על איך שאתה עוזב את המיתר הקודם, אבל תנסה לא להקפיץ את האצבע יותר מידי מהמיתר כי אז זה נותן לך PULL-OFF שזה ממשיך הרי את הצליל אז תתאמן, אבל אם אתה מנגן מהר ממש דברים כמו מלמסטין אז תתן לזמן לעשות את שלו אתה תתרגל לנגן נקי לאט לאט

gevaldic

New member
אז ככה...

לפי מה שאתה מתאר המיתרים רועדים מתי שאתה עובר ממיתר למיתר ובאמת אסור שזה יקרה כי זה עושה רעש מעצבן. הפתרון הוא לא לעצור כל פעם את המיתר האחרון (כי זה לוקח המון זמן) אלא פשוט לעזוב את המיתר בצורה חלקה. אי אפשר לתאר את זה בכתב וזה גם לא דבר שעושים במודע.. בכל מקרה, בהצלחה.

_Roi

New member
אז זהו ש....

אפילו אם תזיז את האצבע בזהירות עדיין אתה תעשה איזה Pull-off.... ואז יהיה רעש קטן....

metal head

New member
אז אין מה לעשות

אני לא יודע כמה זמן אתה מנגן, אבל אני יודע שאחרי חמש שנים-שבע שנים עם חשמלית אתה כבר אמור לנגנן ממש נקי

wiz

New member
אממ....

כשמנגנים עם דיסטורשן ואפקטים כבדים, צריך נורא להיזהר לא לגעת במיתרים אחרים, ולבלום את הצליל של המיתר כשעוברים ממנו לאחר... הדרך להגיע למצב הזה היא ע"י ניגון איטי בהתחלה ובניית מהירות (לא סתם לנסות ולנגן מהר על ההתחלה) והשתקה של המיתרים האחרים וכל הצלילים הלא רצויים עם הידיים... אם זה Pull off שלא רוצים שישמיע צלילים ממיתרים אחרים אז אפשר לחסום אותם עם היד המנגנת, ואם זה רעש של מיתר כמו שאתה תיארת אז אפשר לעשות את זה עם יד ימין... צריך למצוא את התנוחה המתאימה פשוט... מקווה שעזרתי...

Distorted...

New member
יכול להיות ש..

אתה יושב קרוב מידי למגבר או שהנוייז גייט שלך לא מקונפג כמו שצריך, ואז אתה בעצם יותר פידבקים או לופים קטנים שהורסים את הסאונד. אם אתה יושב רחוק, וזו לא בעיה של gain מטורף, אז תנסה לחסום את שאר המיתרים שעליהם אתה לא פורט, ואת המיתר שעליו אתה פורט תשאיר פתוח כדי לא לחסום את הסאונד. אם אתה עדיין שומע רעשים, אז זה אומר שאולי הסט-אפ של הגיטרה שלך לא טוב, והמיתרים נוגעים בפרטים. קח אותה לסט אפ מקצועי, שכם ישייפו לך את הפרטים...ו...זהו.. אני לא יכול לחשוב על עוד משהו...

למעלה