שאלה...

gorck

New member
שאלה...

מה אתם חושבים על מערכת יחסים בין מדריך לחניכה או היפוך במינים....? ואם זה בפרחי מש"צים והם לא באותו אשכול? לא באותה עיר? ואם זה בקורס מש"צים? ואיך צריך להציג את זה לקבוצה? (השאלה הזאת היא גם על יחסים בין מדריכים, ובין מש"צית למש"ב)

דורמון

New member
הייתי עונה לך בכיף אבל...

אני לא בדיוק האיש לשאול אותו... כאילו, בתור אחד שהיה עם חניכה שלו בקורס (בזמן הקורס כאילו) ועכשיו חבר של אחת שהוא הדריך אותה בפרחים אני לא רואה את עצמי מתאים בדיוק... אבל בכללי אני חושב שזה לא טוב...

gorck

New member
אני שואל בגלל מחלוקת לא קטנה...

שיש לי עם חבר טוב, רבנו כי יצאתי עם חניכה שלו, הוא הדריך בפרחים בהרצליה ואני מדריך בפרחים של רמה"ש, ויצאתי עם חניכה שלו, והייתי גיחה לכל הפש"צים במחוז וכל המדריכים ישנו באוהלים, והייתי באוהל לבד ובלי שידעתי היא באה אליי שכבר הייתי חצי ישן והוא החליט שאנסתי אותה שם....

ophirein

New member
דעתי../images/Emo26.gif

מערכת יחסים בין מדריך לחניכה (או ההיפך) לא טובים מטבעם, מהסיבה הפשוטה שנעשית הפרדה בין כל החניכים לחניך/ה המדובר/ת. הבעיה היא דו כיוונית, בין אם בהדרכה מסויימת לדוגמה הקבוצה מעצבנת את המדריך, אז זה יהיה כולם חוץ מהחניכה ההיא. ולא משנה אם תעשה את ההפרדה בין היומיום להדרכה, בכל זאת נשאר משהו. זה גם מגיע מהכיוון השני, שהכניכה מרגישה כאילו "מלכת העולם" בגלל שחבר שלה מדריך. אז אמנם זה קצת מגביל את החופשיות שלך, אבל זה אחד מהמחירים שאכן צריך לשלם בתור מדריך, כדי לשמור על עבודה טובה עם הקבוצה. במקרה שלך ספציפית: לדעתי, זה לא משנה עד כמה רחוק הקשר של מדריך-חניכה בינכם, כל עוד קרה מה שקרה, זה אומר שהיה צריך לשמור יותר מרחק, כי המקרה הזה הוא מקרה של "מלכת העולם", ואולי התגובה של המדריך שלה היא קצת מוגזמת, אך צודקת, כי ממה שאני יודע - חניך לא נכנס לאהל של מדריך ולהיפך!

gorck

New member
כשזה קרה...

אני צעקתי עליה, החוצפנית שאלה את המדריך שלה איפה אני ישן והמטומטם ענה לה.... היא נעלבה מהצעקות שלי והיא לא רצתה לדבר איתי שבועיים, אולי זה היה במקום כי שנינו הבנו את הטעויות שלנו.... אבל מצד שני היחסים שלנו לא היו טובים כמו פעם

למעלה