הבטחתי פירוט :]
קודם כל, כמו שאמרת, אפשר לעשות מדיטציות על טארוט. מטרתן היא בעיקר הכרה יותר אישית עם הקלפים, מעין מסע פנימי ושינוי פנימי בעקבותיו. קיימת טכניקה שנקראת "צלילה לתוך הקלף". IMHO אפשר לבצע אותה בשיטה של דמיון מודרך. קודם כל - מתבוננים בקלף. (כמובן במצב רגוע, ראש צלול וריכוז מירבי). לאחר מכן צריך לדמיין שאתה - הדמות המוצגת בקלף, כאילו "נכנסת" פנימה. כדי להזדהות על הדמות בקלף כדאי להפעיל כמה שיותר החושים: לראות את עצמך במקום של הדמות, לחוות את האירועים שהיא עוברת, לראות את הנוף סביבה, לשמוע את הצלילים, להרשות לעצמך להרגיש את מה שהיא עלולה להרגיש וכו'.. כמו שקוראים ספר ונסחפים לתוך הסיפור. הכי חשוב להרגיש את הרעיון שבקלף. לדעתי - אפשר גם להעלות בזכרון מצבים אישיים מהעבר, שניתן לשייך לקלף הזה (כי אחרי הכל ההבנה של הטארוט היא אישית) לאחר מדיטציות כאלה, החיים אמורים לספק לך אירועים שיאפשרו להתמקד ב"עבודה" עם הקלף. כלומר, חוויות שבהן תוכל לאמץ את דפוס ההתנהגות שהקלף מציע. (לדעתי האישית, הזדמנויות כאלה ניתנות בחיים בלי הפסקה, פשוט כתוצאה מהמדיטציות תהיה יותר ממוקד יותר ותשים לב דווקא אליהן) הרבה מאמרים מתארים את "מסע השוטה" - וזאת דרך שמאפשרת לך לעבור חלק ממסע הספירלה הזה, באמצעות יצירת אסוציאציות בין חוויות, התנהגות ותחושות מהחיים - לקלפים המתאימים בטארוט. לדעתי, זה גם יכול לסייע בפיתוח תכונות רצויות (למשל, קלף הכוהנת הגדולה, כדי לפתח אינטואיציה? ממ סתם מחשבה שחלפה בי..) כל מה שכתוב למטה - הוא העלאת זכרונות מקטעים שקראתי בזמנו. לא מנסיון אישי.. שיטה נוספת מיועדת להשפעה ישירה ומהירה יותר על אירועים חיצוניים (שלא טמונים בך). אני לא ניסיתי אותה, וגם לא מתכוונת לנסות בזמן הקרוב, מכיוון שלדעתי חשוב קודם כל ללמוד לעבוד עם הטארוט ברמה סבירה ככלי להבנת העולם. בכל מקרה - השיטה הזו מבוססת על "כלל הדמיון", שאומר כי ניתן להשפיע על דברים גדולים ומרוחקים בחיים באמצעות דברים/חפצים דומים להם, שבהישג יד. (במילים אחרות "מה שלמעלה - למטה", עיקרון שמונח בבסיס אסטרולוגיה, מגיית וודו ורבים אחרים). במקרה הזה, הטארוט (או ליתר דיוק, הדברים שהם מייצגים) ישמשו כמודל לדברים שרצוי להביא לחיים שלנו. כאן פשוט מבצעים ריטואל, כאשר משתמשים באנרגיה (רעיון) של אחד הקלפים. בהתאם לתוצאה הרצויה - בוחרים את הקלף/קלפים. כמו בכל ריטואל מאגי - הדמיון הוא הגבול. אפשר לשלב נרות, צבעים, ציור, לחשים, צמחים - כל מה שרק יתחשק ונראה מתאים. אני אנסה להמחיש את הרעיון בעזרת דוגמה הכי פשוטה: מציאת אהבה - אפשר להשתמש לצורך העניין בקלף ה Lovers כסמל למטרה קלף נוסף נבחר כקלף שייצג את האדם המבקש (אפשר לבחור בהתאם לתכונות או בהתאם למזל האסטרולוגי) קלף שלישי - מסמל את הבן זוג, בעל התכונות הרצויות (כאן, חשוב לציין שאין להשתמש בקווי דמותו של בן אדם שמכירים, כי אז זה יהווה פגיעה ברצונו החופשי - בעצם זה לא המקום להיכנס לדילמות בין צבעי מאגיה

..) לאחר הבחירה - ניתן לבצע בקלפים את הקישור המתאים ביניהם. נו.. למשל לקשור את הקלפים המייצגים את השואל ואת הבן זוג הפוטנציאלי שלו, לקשור אותם פנים-אל-פנים על ידי סרט אדום ולהניח על גבי קלף האוהבים. חוץ מזה - קיימות פריסות מיוחדות, רק שבמקום שהקלפים יצאו באקראיות - בוחרים אותם באופן מכוון. יש גם אפשרות של לפרוס פריסה רגילה (לפרש אותה ולהסיק מסקנות) ולאחר מכן להעביר את הקלפים (במשך תקופת זמן מסויימת. ממ נגיד להעביר קלף אחד, כל יום, במשך חודש) ממקום למקום, ולהוסיף חדשים מהחבילה עד שלא יצטייר בפריסה המצב הרצוי. (כמובן שתמיד יש מקום להגיון בריא, וסביר להניח שהישג משמעותי יהיה כרוך במאבק או מאמץ). שיטה שנשמעת יצירתית (ומחשידה באותה מידה

..) בטח יש עוד.. זכור לי במעורפל שנתקלתי פעם בהשערה שקיימים עוד 22 קלפים, שמהווים את הצד האפל של הארקנה הראשית (נשמע לי מאוד דומה לתאוריות של יונג בנושא ה"צל" באישיות של האדם). גם מסקרן למדי. מצטערת אם הניסוח יצא קצת מבולבל, פשוט אני עייפה עכשיו

מקווה שסיפקתי קצת את יצר הסקרנות החתולי שלך (מכירה, גם אני ממשפחת החתוליים ^-^)ומעבר לזה - הספרים שהמליצו לך אמורים להספיק. יום טוב!