שאלה ...

fire witch

New member
שאלה ...

שלום , אשמח אם תוכלו לעזור לי במשהו קטן שמאד מאד מציק לי אבל אף אחד לא יכל לענות לי עליו כמו שצריך : בעשרה החודשים האחרונים אני עובדת במפעל בשכר מינימום כשעם שעות נוספות , ימי שישי ושבתות הגעתי בחלק מהחודשים למשכורת נטו של בין 3,500 ל4,500 שקלים , בעוד חודשיים אני אמורה לקבל בונוס התמדה של 8,000 שקל שיכנס לברוטו במשכורות של אותו החודש כלומר שבאותו החודש הברוטו יהיה משהו בין 10,000 ל12,000 . בתלושי המשכורת הראשונים שלי לא נוכה מס הכנסה כלל , לאחר מכן נוכה סכום בין 100 ל200 שקלים ובאחרונים קיבלתי החזרים . בסעיף של יחדות המס בתלוש כתוב לי 25 בכל חודש ועכשיו לשאלה - אולי מישהו יכול להגיד לי מה יהיה שיעור המס ( בערך) שינוכה לי מהמשכורת + הבונוס ?

fire witch

New member
לא נשואה ואין לי ילדים

בנוסף אני כבר לא במעמד של חיילת משוחררת

mstern

New member
אני לא רוצה להתחייב

אבל נראה לי, מס הכנסה כ-2500 ש"ח וביטוח לאומי כ-1200 ש"ח.

שיר ורד

New member
ניכויי מיסים

לגבי ביטוח לאומי ומס בריאות הניכוי הוא ברמה חודשית ותוכלי להעזר במחשבון שבקישור לחישוב של הניכוי בהתאם להכנסה באותו חודש. לגבי מס הכנסה, מאחר והחישוב הוא שנתי, קשה להעריך אותו בלי לראות את הנתונים בתלוש השכר בחודש שקדם. בגדול , את יכולה לחשב מה תהיה תוספת המס בגין תוספת השכר שתקבלי. בתלוש השכר שלך, אמור להופי סעיף הקרוי מס שולי או אחוז מס. זה המס שנגבה ממך על כל תוספת של שח למשכורת. לכן, אם תכפילי את תוספת השכר שתקבלי במספר זה, תקבלי את הסכום המינימלי שיורידו לך כמס הכנסה בגין התוספת. הסכום יכול להיות גדול יותר במידה ושכרך הנוכחי, קרוב למדרגת המס הבאה. במקרה כזה, על חלק מהשכר תשלמי את מדרגת המס הבאה.

למעלה