שאלה...

שאלה...

אנחנו בתהליכי קניית קוטג' דופלקס במודיעין. השאלה היא שאלת מזגן. מה עדיף, מיני מרכזי בכל קומה, או מזגנים בודדים. אני ממש לא מבינה בזה ואשמח לשמוע את תבונותיכם! תודה מירב

אפרתש

New member
זו גם העדפתנו

בדרך כלל, דולק רק מזגן אחד בו זמנית (אנחנו לא ישנים עם מזגן דולק). בשביל מה לקרר את כל הדירה?

לנו יש גם מפוצל וגם מיני מרכזי...

בקומה למטה יש מזגן מפוצל שמקרר טוב מאוד...ובקומה למעלה יש מיני מרכזי שמקרר את כל החדרים. ממש בזבוז משווע
. אם אני בחדר שינה וחם לי, ואין אף אחד בחדרים הסמוכים, זה ממש טיפשי. אני חושבת אלף פעם אם להדליק או לא... בחודשים האחרונים כל כך חם שהמזגן דולק המון, אבל בבקרים רק ילדה אחת נמצאת למעלה וכשהיא מדליקה את המזגן כל החדרים מתקררים על סתם
לו היתה בידנו האפשרות היינו מתקינים מזגן בכל חדר.אולי העלות הראשונה היא גבוהה,אבל לטווח החיסכון בחשמל הוא אדיר.

שרלוק

New member
יש גם מזגנים מיני מרכזיים

עם שליטה בכל חדר בנפרד. לנו יש כזה וזה עובד מצויין. כשלא רוצים לקרר (או לחמם) חדר מסוים, פשוט סוגרים שם.

iiwr

New member
מה הדגם?

אתה מתכוון לדמפרים בכל חדר או שיש גם תפוקת הקירור משתנה?

blue43

New member
מזגנים

אנחנו גרים בקוטג תלת מפלסי. במרתף שמנו מזגן קיר בכל חדר. בשתי הקומות האחרות שמנו מיני מרכזי. יש שליטה בקומה העליונה על כל חדר, ככה שחדרים שאינם בשימוש אנחנו סוגרים את האיוורור באותו חדר. שני המיני הם של אלקטרה בנפח 4 כ"ס ובמרתף הסתפקנו ב-1.1 כ"ס ואגב, אצלנו המזגן דולק מידי לילה עד הקימה בבוקר. כירושלמים לשעבר אנחנו רגילים למזג אויר של פינגווינים......:)

למיצובישי יש דגם כזה

בעל תפוקת קרור/חימום משתנה. מצורף לינק לאתר הנציג בארץ

ofirshani

New member
אחרי שהתקנתי

מיני מרכזי ואני רואה את הבזבוז בכך בייחוד שאני משתשמשת בו כל הלילה בדיץ,כלכך כואב שכל הבית פתוח במזגן ואנחנו בחדר ,היום הייתי עושה בכל חדר מזגן בטוח

למעלה