שאלה

liadgil

New member
שאלה

מתי יש מיונים לתפקיד תכניתן ומנהל תשתיות מערכות מחשב??. ואם הגיוס שלי בדצמבר.. ושלחתי בקשה ללשכת גיוס בקשר למיונים .. והם החזירו לי תשובה.. שאני לא יכול לגשת למיונים קדם צבאיים בגלל שתאריך הגיוס שלי קרוב ואין מיונים בשלב זה.. מה אני יכול לעשות???

liadgil

New member
אני לא יכול ללכת לאף מיון?

אני צריך עכשיו להדפק שלוש שנים עם שיבוץ כלל צבאי.?

liadgil

New member
אז..

מה עדיף חוקר מודיעין אויר. או עובד חקר מודיעין?

GuestOfHonor

New member
זה כן

לחוקר מודיעין אוויר מגיעים דרך אשכול מקצועות המודיעין במנילה. לעובד חקר מודיעין מגיעים דרך מיונים שמנוהלים ע"י איתור חמ"ן. ניתן להגיע לתפקיד באותו שם (עובד חקר מודיעין) גם מכלל צה"לי, אלא שהאנשים שמגיעים בצורה כזאת עושים לרוב תפקידים פחות מעניינים ועוברים הכשרה "במקום" ולא קורס. מי אמר פקידה ולא קיבל?

clutch

New member
מי אמר מנפיצן ולא קיבל?

התפקידים דיי זהים לעובד חקר מודיעין עם ובלי קורס וזה אמר לי אדם שמשרת שם לאחר שעשה קורס (לכן אין תסכול ורצון להאדרה). חוקר מודיעין אויר זה ללא מיונים בוודאות, בדקתי עם מדור קד"צ.

GuestOfHonor

New member
הוצאת דיבה

לגבי חוקר מודיעין אוויר, אם אתה לא מאמין לי אתה מוזמן לבקש מהחברים שלך את המנילה הלא קרבית שהם קיבלו (יקבלו?) ולראות אם זה מופיע בצד של המקצועות עם מיון או ללא מיון. לגבי עובד חקר מודיעין, אני אומר את זה בתור בן אדם שמשרת בחיל המודיעין, ומכיר 'קצת' את התפקידים הרלוונטיים. אם אני לא צודק, אז וואללה. שים לב שיש גם אנשים שמגיעים מהאיתור לעח"מ ונופלים ישר לתפקיד בלי קורס לפני. הם עדיין מקבלים תפקידים יותר טובים מהחבר'ה שהגיעו מכלל"צ. ורק בגלל שאני לא נוטה להנפיץ, אני אוודא הריגה על זה עם בחור אצלינו שהוא עח"מניק לשעבר.

clutch

New member
אני עכשיו מסתכל בחוברת המנילה שלי

זה ללא מיונים.

GuestOfHonor

New member
לא ב100%

אמנם זה קצת Longshot, אבל אתה כן יכול בבקו"ם ביום גיוס (במידה ואתה מתגייס כלל צה"לי) לנסות ולהשתחל לאחד מתפקידי מקצועות המחשב - מנהל רשת מחשב (מה שפעם היה "מפעיל מחשב") או מנחה יישומים. ברגע שאתה שם, ושייך שלישותית לבסמ"ח (אותה יחידה שמריצה את הקורסים של תוכניתן ומנהל תשתיות מערכות מחשב) אתה יכול לנסות לפנות למפקדים שלך ולבקש להבחן או להגיע לקורסים הנ"ל. אני מכיר באופן אישי שתי בנות שעשו את ה'טריק' הזה. למזלן (הרע?), באמת היו הקצאות פנויות בקורס תכנות שהתחיל חודש אחרי שהן הגיעו לבסמ"ח, הן נבחנו - והתקבלו. כמו שאמרתי, זה באמת longshot, אבל אם אתה מגיע למצב שאתה מתגייס כלל צה"לי, זה שווה נסיון.

למעלה