שאלה

xofer

New member
אין תשובה מוחלטת, אבל תנסה את אלה:

klf - what time is love (trance mix( יצא ב89 וזה נחשב פעם ראשונה שקראו לזה טראנס. phantasia - inner light יצא ב91 וב92 כבר היו הרכבים שקיימים עד היום. באמצע שנות ה80 היה אסיד אבל זה לא אותו דבר כמו טראנס. יותר אחורה יש מוזיקה אלקטרונית שנשמעת יותר דומה: new order - the beach / blue monday - 1983 וגם jean michel jarre משנות השבעים (equinoxe, oxygen). הטראנס הישראלי הראשון: SFX, שנקראו אח"כ ASTRAL PROJECTION.

y o b b o

New member
בעקרון הכל התחיל...

ממה שאני שמעתי וראיתי באיזה קלטת וידיאו זה הבאסיסט של פינק פלוייד ששיחק עם סינטיסייזר והכל רואים על איזה וידיאו שהביא לנו מרצה על סוגי מוזיקה... ממש הייתי המום שראיתי את הקלטת!

עשו עוד לפני הפינקפלויד

משחקים בסינטים ישנים כמו מוג-גרשון קינגסלי לדוגמא.....

y o b b o

New member
שמע...

אני אומר לך מה שהמרצה אמר והראה לנו... העקרון זה היה ממש ממש דומה לפסיכודאלי של היום כאילו אני זוכר רק את הביט שהיה מאוד דומה זה היה כאילו קיק ושלוש 1\16 באס... כאילו הוא הקדים זמנו ב20-30 שנה!

sliverr

New member
זה לא בדיוק טראנס פסיכודאלי

זה מוזיקה אלקטרונית.. הם התחילו את הקטע האלקטרוני אבל הם לא יצרו טראנס פסיכודאלי.. עוד לא.. הפסיכודאלי הראשון התחיל בשנת 92-93 בהרכבי גואה..

y o b b o

New member
כן... לא התכוונתי...

טראנס פסיכודאלי בידיוק פשוט היה לצלילים מבנה שמזכיר מאוד...

Z R u b A V e L

New member
אחרי בדיקה נוספת

וחפירות ארכיאולוגיות מטורפות הייתי אומר שקטע הטראנס העתיק ביותר שזכור לי הוא Anne Clark - Our Darkness הקטע הזה התפרסם באוסף "בחזרה לפינגווין" בשנת 2001 או 2002 כשבעצם הוא כבר השתחרר באלבום שלה העונה לשם R.S.V.P שהשתחרר אם אני לא טועה בשנת 1984 בעיקרון הבחורה יוצרת "אלקטרוני" מובהק רק שהפעם הייתי מחשיב את הקטע הספציפי הזה לטראנס. אגב פינגווין.. לעוד מישהו הייתה את הזכות להיות במעודון המטורף הזה חוץ ממני?
ואם כן.. מישהו זוכר אולי שהיו פעם "ערבי נגאסאקי"? (במועדון עצמו)

למעלה