שאלה......

• פותח הנושא TIP.
  • פורסם בתאריך

TIP.

New member
שאלה......

איפה אפשרא ללמוד על ה"קבלה" ? ? ? אני מאיזור המרכז . טיפ

Kaya

New member
בכיכר דיזנגוף יש מרכז ללמודי קבלה

אתה יכול לשמוע הרצאה חינם (שעתיים בערך) ולהחליט. בהצלחה, <<<אהבה>>> אני.

TIP.

New member
קאיה

איזה ימים ? ? באיזה שעות ? ? ? יש חשיבות לגיל ? ? . את לומדת קבלה ? תודה על התשובה טיפ

Kaya

New member
טיפ- פשוט לגשת לשם

ויתנו לך את כל האינפורמציה שאתה צריך. יום שלישי בערב, אני חושבת, יש הרצאה - אבל אל תתפוס אותי במילה. אני יכולה להגיד רק דבר אחד: לך ללמוד ´פשט´ קודם, לפני שאתה נכנס לקבלה. ואת זה מישהו מאוד חכם אמר לי כשאני רציתי ללכת ללמוד. והעדפתי לחכות עם זה. אך כל אחד הוא בפני עצמו, גש לשם, תקשיב להרצאה, ותחליט.
יום דובדבנים שיהיה לך, אני.

davyav

New member
היי קאיה ../images/Emo13.gif

קאיה היקרה שלום. פעם המורה שלי סיפר לי סיפור נחמד. הוא פגש בניו-יורק ישראלי והתפתחה בינהם סיחה. "אין קשר ביני לבין הדת" אמר ישראלי,"אני אוכל חזיר ביום כיפור". יופי אמר המורה שלי "אז אולי תלמד קבלה?". לא זעק ישראלי "מה אתה לא יודע שאסור ללמוד קבלה?" "למה?" שאל המורה. הישראלי המשיך "זה רק לעילויים אחרי גיל 40 היודעים את הפשט". אפשר להוציא את היהודי מהדת ,אבל להוציא את הדת מיהודי... אנשים חילוניים מאמינים בסטיגמות דתיות לא פחות מדתיים. ללמוד את הפשט זה דבר מאוד נחמד. אך רוב מפרשי הפשט הפשט היו מקובלים.הפרושים שלהם התבססו על קבלה ובאו באופן שללא ידע בעקרונות הקבלה אי אפשר להבינם באמת. לימודי פשט בהדרכת מורה שלא מבין בקבלה יכולים אפילו להחדיר לתלמיד דעות קדומות מוטעות שעלולות בהמשך למנוע מתלמיד להבין עקרונות רוחניים. כבודו של אותו אדם חכם שיעץ לך במקומו מונח. אך רציתי להביא לך את דעתו של האדם טיפה יותר מבין בתחום הקבלה משנינו ומהאיש החכם. שמו של האדם הזה הרב יהודה הלוי אשלג המקונה בעל הסולם. רב אשלג נולד בפולין בסוף מאה 19 בזכות קישוריו היוצאי דופן בגיל 18 קבר היה ראש בית-דין. מילדותו הוא נמשך לחוכמת הנסתר.הוא למד בהדרכת מורה אלמוני. הוא היגיע לירושלים וגר בא עד שנפתר בשנות ה50. הוא כתב הפירוש היחידי לספר הזהר- סולם. לא היה איש כומוהו בתרומה לפירסום הקבלה מאז הארי הקדוש. רב אשלג כתב שכל יהודי שלומד פשט ולא היגיע לרמה רוחנית מאוד גבוה תוך 5 שנים כדי לו להתחיל בלימודי קבלה.(זה מבוסס על תלמוד) ובאופן כללי הוא יעץ להתחיל בלימוד קבלה מיד. הטקסת המקראי אינו סיפור.הוא צופן קוסמי שלאדם שלא בקיא בקבלה אי אפשר לפענחו. רוב הפירושי פשט מבוססים על קבלה. ללא הבנת עקרונות הקבלה אי אפשר להבין לעומק לא את התלמוד ולא את הגמרה. אור ואהבה דוד

Kaya

New member
דוד ../images/Emo39.gif

זאת היתה המלצה שקיבלתי ממישהו שאני מאוווווד מעריכה (לא סתם אמרתי איש חכם) בחור שחזר בשאלה ולמד מרבית שנתיו ב"חדר".. אני חס וחלילה לא באה לאמר לטיפטיפ מה לעשות, אך זאת היתה ההמלצה שאני קיבלתי והפנמתי - טיפטיפ יעשה מה שהוא מוצא לנכון (לכן גם הפנתי אותו למרכז). הארה קטנה לגביי - הייתי בהרצאה שמרכז, המרצה היתה בחורה שלומדת קבלה 8 שנים ומצאתי את עצמי עוזרת לה מול הקהל שהפציץ אותה בשאלות (מאוד לא רוחניות עליי לציין). כשסיימנו את ההרצאה שאלתי אותה - לפי המעט שהיא שמעה ממני - מה הקבלה יכולה לתרום/ללמד אותי שאני כבר לא יודעת (הסר כל נימת השתחצנות מצידי) ולא היה לה כל כך מה לענות לי חוץ מזה שאולי אני אתאים להיות מדריכה בשלב מסויים. אולי אתה תוכל לענות לי, כי כאן בערך נגמר ה´רומן´ שלי על הקבלה... אור ואהבה, אני.

davyav

New member
קאיה ../images/Emo20.gif

היי
אם את מאושרת באופן טוטלי .את מרוצה מיחסייך אם כל האנשים שאת מכירה. יש לך עבודה שאת אוהבת ,בן זוג אוהב שיחסיך אתו מושלמים ,בקיצור אם את לא רואה שום מקום לשיפור בחייך בהחלט אין טעם שתלמדי קבלה. אחרת אולי דווקה כן. הגדולה של הקבלה שהיא יכולה לתת לך כלים לשפר כל הבט של חייך. לפתור את הבעיות העומדות על הפרק. הכלים הם רבים ואת רובם את לא מכירה. ההרצאה ששמעת היא הרצאה המיועדת לתלמידם מתחילים ללא רקע ברוחניות. תגידי שיש לך רקע ברוחניות ותבקשי להכנס לשעור השבועי הנקרא "סוגיות" (מתקיים כל יום שלישי ב21:00) ואת תוכלי להתרשם יותר לעומק ותראי שתלמידי שם הרבה חדש. חוץ מזה את יודעת כולנו חושבים שאנחנו קבר יודעים,מבינים ....וכו הבעיה שיש הבדל גדול בין לדעת ולהפנים לחיות את זה. ואין לאף אחד מאיתנו מושג כמה אנחנו באמת לא חיים את מה שאנחנו לומדים. חוץ מזה קאיוש כל פעם אני כמוך נופל אל תוך ה"אני קבר יודע שלי" כל פעם אני בעזרת השם זוכה לתובנות החדשות והבנה שה"יודע" הקודם שלי לא שווה הרבה. המרכז לקבלה הוא בית-הספר ללמוד לחיות רוחניות. אין זה עניין של ידע בלבד מדובר על הטכנולוגיה מעשית שעוזרת לתלמיד באמת לאהוב,באמת לצאת מעצמך לטובת אחר,באמת לפתור את הבעיות בחייו. אור ואהבה דוד

davyav

New member
היי TIP

המרכז ללימודי קבלה מעביר הרצאות הכרות בימים שלישי וחמישי בשעה20:30 כתובת של המרכז בן-עמי 14 ליד קולנוע רב חן בכיכר דיזנגוף. טלפון 035280570 הכניסה לכל הגילאים. בהצלחה
. כל טוב דוד

TIP.

New member
שלום לכולם...

דוד וקאיה או לחילופין קאיה ודוד
תודה רבה על האינפורמציה , אבל לא הסברתם לי מה הפירוש של הדבר המכונה "פשט" ! ! מה זה , מה מטרתו , מה הוא מהווה וכדומה... בברכת שבת שלום ומבורך טיפ

Eliad_11

New member
"פשט"

ישנן כמה רמות של לימוד בכל דבר ובעיקר בחכמת היהדות ואלו הרמות (אם אני לא טועה) פ "פשט" - כשמו כן הוא - פשטות, הרמה הכי בסיסית וכך הלאה... ר "רמז" ד "דְרש" ס "סוד" - הקבלה = פרדס , או ספרד.

davyav

New member
פשט ../images/Emo6.gif

היי טיפ. התורה בנויה בצורה של סיפורי מעשיות שלכאורה מתארים סיפור גשמי. אבל האמת היא שמדובר על הצופן הקוסמי המתאר את המציאות הרוחנית. הפרוש לצופן המתאר את המציאות הרוחנית נרקא קבלה. אבל גם אפשר לעשות לימוד מסיפורי מעשיות ולהבין מהם עקרונות רוחניים וזה נקרא פשט. אך בכל מקרה כדאי במקביל ללמוד עקרונות הקבלה על מנת לרכוש תפישת עולם רוחנית. אור ואהבה דוד

למעלה