שאלה

מצב
הנושא נעול.

Dark Viper

New member
שאלה

שאלה
מישהו יודע,מה קורה עם האוטובוסים בשבועות?! מתי הם פועלים ובין איזה שעות

איליה.

New member
לוח הזמנים בשבועות

שאלה
לוח הזמנים בשבועות
אמור להיות זהה ליום שבת, אני לא חושב שיהיה הבדל כלשהו בין חג השבועות לבין סופשבוע רגיל.

איליה.

New member
תיגבור הקווים לאילת

לוח הזמנים בשבועות
אמור להיות זהה ליום שבת, אני לא חושב שיהיה הבדל כלשהו בין חג השבועות לבין סופשבוע רגיל.
תיגבור הקווים לאילת
באתר של אגד יש הודעה על תגבור הקווים לאילת לפני ואחרי החג.

../images/Emo174.gif../images/Emo173.gifשבועות זה חג דתי../images/Emo172.gif

שאלה
שבועות זה חג דתי

לכן דינו בנושא תחבורה כדין סופ"ש רגיל.

danielhope

New member
אני ממש לא אוהב את המינוח

שבועות זה חג דתי

אני ממש לא אוהב את המינוח
"חג דתי" זה חג לאומי, וגם יום העצמאות זה חג לאומי כולם הרי חגים יהודיים
שבועות הוא פשוט מהתורה ורוב המלאכות אסורות בו..."חג דתי" זה נשמע כאילו זה חג של הדתיים - לא.. זה של כל עם ישראל.

ארזS

New member
שבועות הינו חג יהודי גב' אלונה יקרה

שבועות זה חג דתי

מה זה חג דתי? וכדי שהתשובה שלי תהיה בגדר תשובה שקשורה לנושא תחבורה ציבורית, אענה שאני חושב שהתחבורה הציבורית תפעל כפי שהיא פועלת בכל מוצ''ש.

נו באמת אתם יודעים למה אני מתכוונת

מה זה חג דתי? וכדי שהתשובה שלי תהיה בגדר תשובה שקשורה לנושא תחבורה ציבורית, אענה שאני חושב שהתחבורה הציבורית תפעל כפי שהיא פועלת בכל מוצ''ש.
כול החגים הם חגים יהודיים, אבל אני מתכוונת שזה חג שחלים עליו חוקים כמעט כמו בשבת (למעט העברת אש) והחוקים הללו דתיים, ואילו יום העצמאות הוא יום שנוסעים בו, ואין בו איסורים הלכתיים לכן לדעתי הוא לא חג דתי. וזו כוונתי ולא לפגוע באף אחד. ולכן התחבורה תעבוד בערב החג כמו ביום שישי ובמוצאי החג כמו מוצ"ש. כך תמיד היה ואני מקווה לזכות עוד לימים שתהיה תחבורה גם בשבת ובחגים.

ארזS

New member
ברור שידעתי למה את מתכוונת

כול החגים הם חגים יהודיים, אבל אני מתכוונת שזה חג שחלים עליו חוקים כמעט כמו בשבת (למעט העברת אש) והחוקים הללו דתיים, ואילו יום העצמאות הוא יום שנוסעים בו, ואין בו איסורים הלכתיים לכן לדעתי הוא לא חג דתי. וזו כוונתי ולא לפגוע באף אחד. ולכן התחבורה תעבוד בערב החג כמו ביום שישי ובמוצאי החג כמו מוצ"ש. כך תמיד היה ואני מקווה לזכות עוד לימים שתהיה תחבורה גם בשבת ובחגים.
אני רק לא מבין למה צריכים כל הזמן להזכיר "דתיים" בכל מיני הקשרים.

כי הדתיים הנחיתו עלינו

אני רק לא מבין למה צריכים כל הזמן להזכיר "דתיים" בכל מיני הקשרים.
כי הדתיים הנחיתו עלינו
את כל האיסורים בחגים ובשבתות, לכן אלה עבורי חגים יהודים דתיים ויום העצמאות הוא חג יהודי לאומי, כך אני מרגישה. SORRY

ארזS

New member
זה מה שאת חושבת ואת טועה לדעתי

כי הדתיים הנחיתו עלינו
את כל האיסורים בחגים ובשבתות, לכן אלה עבורי חגים יהודים דתיים ויום העצמאות הוא חג יהודי לאומי, כך אני מרגישה. SORRY
זה מה שאת חושבת ואת טועה לדעתי
אבל אני עוצר כאן דכי לא להכנס לעימותים מיותרים שאין זה המקום שלהם. העיקר שיהיה לכולנו חג שמח.

שיהיה חג שמח ושקט לכולם../images/Emo140.gif../images/Emo171.gif

* דכי = כדי
שיהיה חג שמח ושקט לכולם

טוב לעולם לא נגיע לתמימות דעים בנושאים הללו, באנו מעולמות שונים, חינוך שונה, אבל אני מקווה שנמשיך להעריך אחד את השני כמו עד עכשיו.

אגב שמתם לב שה../images/Emo172.gif נראה כמו....

שיהיה חג שמח ושקט לכולם

טוב לעולם לא נגיע לתמימות דעים בנושאים הללו, באנו מעולמות שונים, חינוך שונה, אבל אני מקווה שנמשיך להעריך אחד את השני כמו עד עכשיו.
אגב שמתם לב שה
נראה כמו....
המבורגר

danielhope

New member
אגב לא רק העברת אש אבל לא משנה

אגב לא רק העברת אש אבל לא משנה

ס י י ר

New member
כחילוני, אני מתקן:

שבועות זה חג דתי

כחילוני, אני מתקן:
חג שבועות אינו חג דתי, אלא חג שמצווה עלינו מן התורה, כאחד משלושת הרגלים, שבהם היה נהוג לעלות לבית המיקדש, לצורך הקרבת קורבנות. אגב, חשיבויות נוספות שיש לחג זה הינן: זהו החג שבו נמסרו לוחות הברית למשה רבינו בהר סיני. זהו החג שבו חוגגים (וזה כבר ממש לא קשור לדתיים), את יבול השדה והמטע מן החורף שעבר (ראו חגיגות הבאת הביכורים שהיו ועודן בהתיישבות העובדת). בכל אופן, שיהיה לכולכם חג שבועות שמח. ס י י ר

ארזS

New member
כמו בימי שישי

ובערב חג מתי מפסיקה התנועה?
כמו בימי שישי
יש קווים שמסיימים קצת לפני כניסת בשבת/חג ויש קווים שמסיימים אחרי כניסת השבת/חג. כדאי לבדוק כל קו באופן ספציפי באתר של החברה המפעילה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה