שאלה

k o b i 1 6

New member
שאלה

היי, מי שראה את התכנית של חיים יבין "ארץ המתנחלים" אז הראו שם קבוצה של יהודים שהם נגד החומה ובתכנית הראו שיש ערבים שבאמת החומה עושה להם רק סבל במתן טיפול רפואי וכו'.. אז אמרתי לעצמי בלב שוואלה באמת החומה שמפרידה היא דבר לא טוב. אבל אז אמרתי לעצמי שבעצם החומה הוקמה כתוצאה מהאינטיפדה , לא? אז בעצם אני לא כ"כ מבין.. אם היא נוצרה כהגנה בגלל האינטיפאדה אז למה אותם יהודים עשו הפגנה נגד החומה, הרי היא לא קמה סתם.. ?

האמת

לא ראיתי ארץ המתנחלים. אבל זה לא מונע ממני מלדעת. הגדר הוקמה על מנת למנוע ממחבלים להכנס לתחומי ישראל. למה יש יהודים שמתנגדים לה..? בגלל שאנחנו כולאים אותם בתוך גטו, בתנאים נוראים ואנו גורמים להם סבל נורא. גטו קלקיליה.. לא למדנו כלום. זה פשוט נוראי מה שעושים לפלסטינים במחסומים. ובכלל עצם קיום הגדר..

k o b i 1 6

New member
אוקיי, הבנתי אבל

אבל זה צודק בהחלט שבגדריש לה דברים שלילים ... אבל כאשר היא תרד.. יחזור הטירור.. אז איך.. כאילו נגיד יורידו אותה.. אז מצד אחד זה טוב כי זה לא כולא את שאר הערבים בתנאים קשים, אך מצד שני יבואו פיגועים.. אז מה.. איך בדיוק תתאפשר הורדת הגדר ללא פגע?

לא מדויק

הקמת הגדר אושרה בתנאי שבאמת תבנה לשם הגנה בטחונית ובתנאי שתבנה בגבול בינם לבינינו. אריאל שרון והממשלה בנו את הגדרת על השטחים, ולא בגבול שלהם, כך מתנחלים "הרוויחו" עוד מקום, הוא בנה את הגדר לשם תוויאת הגבול בינינו לבינם. התנאים הופרו והוצאו מכלל הקשרם. בינתיים, הפלסטינים סובלים. צודק? בטוח שזה לא.

i am just me

New member
האם הגדר היא בטחונית?

קודם כל כשאומרים ש"מאז שהתחילה בניית הגדר ירדו מספר הפיגועים" שוכחים לציין שירדו מספר הפיגועים שיצאו גם מאזורים שבהם עוד לא נבנתה בכלל הגדר, אז מה זה קשור לגדר? חוץ מזה, התוואי הנוכחי של גדר ההפרדה (שהוא אגב לא חוקי גם לפי החוק הבינלאומי וגם לפי כמה מהחלטות בג"ץ במהלך השנה-שנתיים האחרונות) לא באמת עוזר מבחינה בטחונית-הגיונית. מה שקורה זה שבמסגרת מדיניות סיפוח השטחים של ממשלת ישראל משאירים מספר לא קטן של ישובים ערביים בצד המערבי (הישראלי) של הגדר. כך נוצר מצב שיש לך כפר שלם שכרגע הפרדת בינו לבין מערכת החינוך שלו, התברואה, הבריאות, וכו' כי כל אלו נמצאים מזרחית לחומה. עכשיו תושבי הכפר הממורמרים מתחילים לשנוא עוד יותר את מדינת ישראל (אולי מספיק בשביל לעשות פיגוע) והם נמצאים בצד "שלנו" של הגדר כך שכלום אינו מונע מהם לפוצץ את מי שבא להם. מעבר לכך, התוואי הנוכחי של הגדר גורם לכ"כ הרבה סבל בצד הפלסטיני שכל מה שהגדר הזאת (שיש דרכים רבות לעקוף אותה) תעשה זה תגרום לעוד ועוד פלסטינים לתעב את מדינת ישראל ואולי גם לפעול נגדה. יש המון פרצות בגדר!!! יש מעקפים מסביב לגדר שהצבא יודע עליהם ולא חוסם אותם!!! יש המון פלסטינים ממערב לגדר!!! יש התגברות של השינאה של הפלסטינים כלפינו באזורים הסמוכים לגדר!!! איפה המניע הבטחוני?

פחות פיגועים

מכריח אותם ללכת מתחת או מעל, ברור שהיא לא פתרון, היא חלק ממערך הגנה שמטרתו להשמיד איומים ומטרות ומנוע פגיעה בלב האוכלוסיה בישראל.

i am just me

New member
אתה קראת את ההודעה שעליה הגבת?

תן לי לצטט מההודעה הקודמת שלי "קודם כל כשאומרים ש"מאז שהתחילה בניית הגדר ירדו מספר הפיגועים" שוכחים לציין שירדו מספר הפיגועים שיצאו גם מאזורים שבהם עוד לא נבנתה בכלל הגדר, אז מה זה קשור לגדר?" לא הגדר היא זאת שהפחיתה את מספר הפיגועים כי מספרם ירד גם ללא הגדר. אל תשאל אותי מה בדיוק הוריד את מספר הפיגועים (לדעתי הפיגועים יורדים כל פעם שיש ניצוץ של תקווה מסוג כלשהו בצד הפלסיני, אבל זו רק דעתי) אבל זאת לא הייתה הגדר.

Tiryon

New member
גטו?!

היפית בדימוס את לא מתביישת?! גטו?! את בכלל יודעת מה זה גטו איזה תנאים היו שם... שלא תעזי להשוות דברים כאלה בכלל לשואה... זה נכון שהמצב שם לא קל... אבל לדבר במונחים כאלה...זה פשוט קטסטרופה!

גטו!!

יודעת מה זה גטו, בטוח טוב ממך. אנא גש לכאן, קרא את המונח גטו במלואו ולמד, אל התפרץ בדעותיך כאשר אינך יודע מספיק.

Tiryon

New member
הגדרה...

אולי לפי ההגדרה זה נכון,אבל את יודעת בדיוק למה אני חותר ההשוואת שלך מכוונות למקום אחר...לא ראוי ולא מכובד!

תקשיב

אל, באמת שאל תכנס לראשי. אני יודעת בדיוק למה התכוונתי, ובדיוק לאן אני חתרתי. ואין לי שום סיבה להשוות את זה לגטאות בשואה, מכיוון, והסיבה פשוטה מאד, שהם לא פרמטרים שווים, כך שאין להשוותם. אני לא צריכה שתסביר ותאיר את עיניי, על דברים שאני באמת חושבת שאני יודעת איך לאן ולמה התכוונתי. כאן אני סוגרת את הדיון ואומרת לאחרונה, באמרי גטו, התכוונתי אך ורק להגדרה המילולית שלו ככינוי למתחם המבדיל את האוכלוסיה בתוכו מהשאר הן מבחירה והן [במקרה זה] מאילוץ חיצוני, ולא לגטו בקונוטציה ההיסטורית שלו. מקווה שלא אאלץ להסביר זאת שוב, באמת שאין סיבה שתנסה להסית את כוונתי למקום שלא שאפתי אפילו להגיע אליו.

נכון היא לא סתם

היא קמה לאחר הרבה מאד פיגועים ודם, לצורך העיניין זה כבר לא משנה למה יש פיגועים, יש כאלה, זה ממש כמו הפציפיזם מאמין בפירוק כל העולם מנשק, יופי גם אני בעד, אז?, זה קורה?, אם אנחנו נתפרק אז כולם יתפרקו?, הלוואי, אני יודע שזה לא יקרה, הגדר היא גם לא עיניין של צדק, זה עיניין של ברירה במציאות העכשווית, אפשר להיות "צודק" ולההרג, אפשר גם להתגונן ולא, מה את מעדיפה?... הפפגנה על הגדר היא פוליטית, המפגינים רוצים גדר פוליטית לפי קווים שרירותיים כמו קווי 67', זו הסיבה, אצלם מטעי זיתים קודמים לשיקולי בטחון מצילי חיים, קו פוליטי קדוש יותר מיישוב כזה או אחר, נו טוב...

amir4marathon

New member
מטעי זיתים קודמים לשיקולים

"אצלם מטעי זיתים קודמים לשיקולי בטחון מצילי חיים" נכון ואני מסכים "איתם" להמשיך לבנות גדרות סביב עם כבוש זה לא פתרון כאשר אתה שוב גוזל את אדמותיו בכך שאתה חוצה כפרים וגוזל מהם את פרנסתם היחידה. אתה מדבר כאן על מטעי זיתים שנעקרים למען הגדר. נראה אותך מגיב כאשר משהו יגזול ממך את החנייה של רכבך בגלל שיקול בטיחותי. אתה לא תשתגע? אתה באבו אבואה תשתגע. כן, קווי 67'- שם כדאי להקים גבול כמו בכל מדינה מתוקנת. גדר בונים סביב חיות בדר"כ, לא סביב בני אדם. אבל בישראל, רואים את הפלסטינים כתת אדם ואין פלא שהם מתפוצצים עלינו. אמיר

Tiryon

New member
מסכים עם יובל איש מרכז

אני מסכים איתך יובל אלא שאולי באמת הגדר הייתה צריכה להבנות עם מעט יותר התחשבות.... אולם אין לי בקיעות בנושא אז אני לא יודע כמה עשו או לא עשו רשויות הבטחון כדי להתחב בפלסתינים בנושא....

למעלה