שאלה ...

VoidPointer

New member
שאלה ...

אני מקבל מדי חודש חשבון חשמל שקרוב ל 1000 ש"ח .. כל מה שיש לנו בדירה זה 3 חדרים . מכונת כביסה שמופעלת בערך 4-5 פעמים בשבוע . טלויזיה ( עם ממיר דיגיטלי של הכבלים ) , מחשב , מקרר , דוד חשמל. המחשב עובד כל הלילה וכל סופשבוע - בשאר הזמן ( אמצע היום ) - מכובה . טלויזיה עובדת לרוב בערב , לפעמים באמצע היום . וזהו !! איך זה מגיע לאלף ש"ח ?? יש למישהו מושג ? ד"א - עשיתי בדיקה - כיביתי הכל בדירה - המונה לא מסתובב . מה עושים הלאה ? תודה ?

lekner

New member
כמה זמן הדוד דולק?

לפי הנתונים שאתה אומר אתה לא אמור להתקרב לסכום הזה אלא אם דוד החשמל עובד שעות נוספות בעיקרון הצרכנים הגדולים בבית הם דוד מכונת כביסה רק בזמן החימום קומקום חשמלי (כן הקטנצ'יק הזה צרכן גדול) תנור לפי מה שאתה רואה בעיקרון הצרכנים הגדולים אלו המוצרים המחממים אין לך תנור במקלחת? מצנן? מזגן?

VoidPointer

New member
אז ככה ..

יש באמת קומקום חשמלי - מרתיחים מים אולי 3 פעמים ביום . אין מזגן , אין מצנן , תנור במקלחת דולק רק בחורף . ואני מדבר על החשבונות בתקופת קיץ . והדוד - כל יום בערך שעה וחצי - שעתיים .

lekner

New member
תעשה חישוב ככה

צריכת החשמל מחושבת לפי קילוואט שעה כל קו"טש עולה 50 אג' דוד 2.5 קווטש שקל קומקום 2 קווטש מקרר 0.25 קוטש מחשב 0.5 קוטש במידה ויש לך מחשב חדש ספק 500w זה בערך הצרכנים שלך נראה לי מוגזם מה שאתה משלם אולי צריך לעשות בדיקה מקיפה אני גר באילת יש לי 3 מזגנים ,מייבש(כן באילת אחרת הבגדים מתייבשים והופכים לאבן),תנור ,קומקום ואני מגיע בערך ל 1000 ש"ח תבדוק מה ההספק שלך בחשבון החשמל ותבדוק את מספר המונה אולי בטעות קוראים את המונה של השכן מי יודע?

idos2

New member
מממ, חישוב

דוד שעתיים ביום = 4 קילו-וואט (בערך) = 2 שקל ביום, 60 שקל בחודש, 120 שקל בחודשיים. (חשבון החשמל מגיע לחודשיים) מחשב נניח 12 שעות ביממה לפי 300W בממוצע (כולל מסך, יכול להיות רק יותר) = 3.6 קילו-וואט (בערך) = 1.8 שקל ביום, 40 שקל בחודש לא כולל סופי שבוע, בסוף שבוע דולק רצוף = 48 שעות כל פעם = 14.5 קילו-וואט = 7 שקל לסוף שבוע, 28 שקל לחודש. סה"כ עלות הפעלת המחשב 68 שקל לחודש, כ-140 שקל לחודשיים. מקרר לפי 0.25 קילו-וואט לשעה = 3 שקלים ליום, 180 שקל לחודשיים. עד כאן הגענו כבר ל440 ש"ח מהחשבון. מה לגבי התאורה אצלך בבית? איזה תאורה יש לך וכמה זמן היא פועלת?

VoidPointer

New member
פשש .. כבר חישבת לי אפילו , אה ?

תאורה - שני פלורוסנטים - דולקים 6 שעות ביום בערך (בערב ) והשאר נורות רגילות ( אם לדייק אז 6 ) ודולקות גם רק בערב ולא כל הזמן . יש באמת את הקומקום , הטלויזיה , הממיר , מודם כבלים גם

בעיקרון

שאלה אליך השואל:יש לך קומקום חשמלי שעובד כל הזמן או המכשירים החדשים שמספקים גם מים חמים וגם קרים? כי אם יש לך את המכשיר הזה (ואני מעריך שעובד 24 או כמה שעות ביום {והגוף חימום בעיקר לוקח לך את רוב הצריכה ) אם כך זה יכול להסביר את הסכום הגדול שהגיע לך

lekner

New member
לא בהכרח

בעיקרון איך שהבנתי יש לו קומקום חשמלי לעשות נס קפה ובקשר למיחם/קר על תשכח שהמיכל קטן מאוד בעל רמת בידוד מצויינת לכן אין כמעט איבןדי חום ולכן גוף החימום בקושי עובד כמובן בתנאי שזה לא משרד שכל היום באים ועושים קפה ומערכת הקירור קטנה מאוד משהו כמו שליש כ"ס וגם זה בקושי עובד

לפי מה שנראה לי

לפי התיאור שאתה מדליק את הדוד כל יום (זה אומר שאין לך קולטי שמש)אז נעשה חשבון ספציפי לדוד(שהוא " הזולל ") אם כל יום 3 בערך (בסביבות 3 ש"ח ביום)כפול 60 180 ש"ח בחושים רק לדוד . עכשיו יכול להיות שהדוד מכוון על טמפרטורה גבוהה (טרמוסטט שנמצא על גוף הדוד )וזה יכול להגדיל את הצריכה בעוד עשרות שקלים כך שצריך בדיקה נ.ב :קולטי שמש יכולים לחסוך מאות שקלים בקיץ (דרוש חשיבה לדעתי)בהצלחה!!

nhezy

New member
צריכת חשמל-בדיקה

שלום! תבדוק את הודעת התשלום של חברת חשמל -לפי כמות הקווט''ש כפי שהם רשמו לך -תבדוק את התעריף לקווט''ש שמחייבים אותך ישנם תעריפים שונים-תעריף בייתי קרוב ל0.5 ש''ח לקווט''ש,יש תעריפים אחרים גבוהים יותר. -תבדוק שהחשבון אינו הערכה של חח''י כיוון שאינם באים לקרוא את המונה, או לא יכולים לקרוא את המונה מכל סיבה שהיא. -אם אתה שייך לאגודות שיתופיות כמו קיבוץ התעריף של האגודה גבוה יותר ונכנסים שם שיקולים כלכליים נוספים. -תבקש מחח''י לבדוק או להחליף את השעון כי הוא מזייף. ולסיום,כדי לשלם 1000ש''ח צריך לצרוך כ-2000 קווט''ש בתעריף בייתי.

למעלה