שאלה..

morbe18

New member
שאלה..

יש לי קובץ טקסט שמוגדר בתור HEBREW-DOS (העברית בנוסף הפוכה) ואני רוצה להפוך אותו ל-UNICODE. איך אני עושה את זה? והאם ש אופציה להפוך את הקובץ ל-XML?

טרמפיסט

New member
לדעתי

זו אינה שאלה בתכנות. פתח את הקובץ ע"י האקספלורר, בחר את הקידוד המתאים, ואז שמור מחדש את הקובץ בקידוד המתאים לך.

morbe18

New member
זו לא חוכמה..

אני רוצה לעשות את זה בצורה תכנותית.. אני אסביר מה הבעייה שלי.. יש לי קובץ שנמצא על האינטרנט, התוכנה שאני כותב מורידה את הקובץ למחשב, אותו קובץ כמו שכתבתי מקודד ב-HEBREW DOS ואני רוצה להפוך אותו ל-UNICODE. אני מקווה שהבהרתי את עצמי.. הבנתי שיש פונק' שנקראת strconv, אבל האם בעזרתה אני יכול לעשות את זה?

טרמפיסט

New member
אהה. אז תגיד ככה

חשבתי שמדובר בפעולה חד פעמית. ההבדל בקידוד הוא בעצם בייצוג ה-ASCII שלהם. עברית בדוס מיוצגת כך שהאות "א" היא בעלת ערך 128, "ב" היא 129 וכן הלאה. בקידודים מתקדמים יותר "א" היא 224, "ב" היא 225 וכן הלאה. מכאן שההפרש הוא 95. אתה פשוט צריך לעבור אות אות (רק עבריות. אותיות אנגליות, סימני פיסוק, סוגריים ומספרים נשארים ללא שינוי) ולהוסיף לערך התו 95 בצורה הבאה: NewChar = Chr$(Asc(OldChar) + 95) 'oldchar and newchar as string * 1 מכאן הכל עניין טכני בלבד שהוא קריאה מקבצים, שליפת תו מתוך מחרוזת, וכתיבה מחדש לקובץ.

למעלה