שאלה

צונאמי

New member
שאלה

לפני קצת פחות משנה התחלתי להתאמן במכון כושר. (אחרי הפסקה של כמה שנים) אני לא בדיוק יודע איך לתאר את מה שאני מרגיש אבל זה מן היעתקות נשימה או החסרת פעימה ... שוב קשה לי לתאר בדיוק ... וזה קורה במיוחד אחרי או בזמן אימון. רציתי לדעת מה זה יכול להיות ? תודה, גל

MadCow20

New member
נסיון תשובה

צונאמי אני ממליץ לך לעשות מבחן מאמץ, אם עשית לפני שהתחלת להתאמן במכון, מה טוב? בכל אופן, פעילות גופנית אנארובית(הרמת משקולות וכו') זה משהו שבונים, אי אפשר בבת אחת להגיע למעלה, זה רף שכל הזמן מעלים לאט לאט, אתה אומר שלא התאמנת שנה, כנראה שהשרירים שלך התרופפו או שהם לא מוכנים להרמת המשקל, אני ממליץ לך להוריד בעומס, להוריד במשקל ולעשות את זה באופן הדרגתי, בייעוץ עם האחראי במכון הכושר, הוא יידע לתת לך את העצות הנכונות. העתקת נשימה, החסרת פעימה, אני לא יודע מה להגיד לך, אפשר לראות אולי איזה משהו במבחן מאמץ, על כן מומלץ לעשות. זה יכול להיות קצב מהיר כתוצאה מהפעילות הגופנית, ובד"כ גם אם לוקחים נשימה ארוכה ועמוקה, זה יכול להאט לשניות את הדופק,ולהעלות ל"ד, בגלל שאתה מעלה לחץ בבית החזה, ובכך למעשה מונע מהדם לצאת מהלב\ מהדם לחזור ללב, ויש לחץ על העורקים ובכך עלייה בלחץ הדם. מקווה שעזרתי שיהיה יום טוב והמשך שבוע טוב.

צונאמי

New member
->>

קודם כל תודה על התגובה המהירה. לא עשיתי מבחן מאמץ ... אבל, כשנרשמתי, כן עשו לי בדיקת אקג והכל היה תקין. אני כמעט ולא מרים משקולות ... ושאני כן מרים אז משקל נמוך ומספר חזרות גבוה. (15 - 20 חזרות באיזי) לרוב זה קורה בזמן אימון לב ריאה ... לפני שאני בכלל מתקרב למשקולות. העניין הוא שזה קורה מידי פעם גם לא בזמן מאמץ ... קרה לי מספר פעמים שכבר הייתי חצי ישן.

צונאמי

New member
זה גם לא תמיד קורה בזמן מאמץ

ממש אין לי כח לזה אבל נראה לי שאלך להיבדק וזהו ... רוב תודות, גל

ke12m

New member
דר קיציס

נשמע כמו כושר גופני 'לא משהו' ...לאט לאט תחזור לעצמך תודה

למעלה