שאלה

מצב
הנושא נעול.

hai001

New member
שאלה

שאלה
האם מותר לנהג אוטובוס לקצר את המסלול? כי היה לי ביום שישי אחד במקרה כזה בקו 14 של דן רציתי לנסוע איתו מהשכונה שלי לדיזנגוף סנטר, הנהג אמר שהוא לא מגיע לאיזור הזה בימי שישי בגלל הפקקים של מלך גורג' ושל אלנבי הוא הוריד אותי בתחנה של קו 5,והמשיך בדרך אחרת הוא עבר דרך בן יהודה. לפי דעתי זה אסור לקצר את המסלול אפילו שיש פקקים זה מפר הקו. רציתי לתלונן על דבר כזה בסוף לא עשיתי.

אוהד11

New member
כל עוד אין סיבה מיוחדת כמו פיגוע או

שאלה
האם מותר לנהג אוטובוס לקצר את המסלול? כי היה לי ביום שישי אחד במקרה כזה בקו 14 של דן רציתי לנסוע איתו מהשכונה שלי לדיזנגוף סנטר, הנהג אמר שהוא לא מגיע לאיזור הזה בימי שישי בגלל הפקקים של מלך גורג' ושל אלנבי הוא הוריד אותי בתחנה של קו 5,והמשיך בדרך אחרת הוא עבר דרך בן יהודה. לפי דעתי זה אסור לקצר את המסלול אפילו שיש פקקים זה מפר הקו. רציתי לתלונן על דבר כזה בסוף לא עשיתי.
כל עוד אין סיבה מיוחדת כמו פיגוע או
תאונת דרכים שחוסמת מסלול או נתיב אסור לנהג אוטובוס לקצר את המסלול, והנימוק שהוא השמיע לא מתקבל על הדעת. חבל שלא רשמת את מספרו ואת מספר האוטובוס יחד עם התאריך והתלוננת עליו.

איליה.

New member
יש לך זכות להתלונן

שאלה
יש לך זכות להתלונן
ואם תלך עד הסוף, יש אפשרות שתקבל פיצוי על זה שהנהג לא הסיע אותך לתחנת היעד שלך. אני לא יודע מה התקנות במקרה שאחד הרחובות במסלולו של האוטובוס סגור לתנועה או משהו כזה, אבל אני מתאר לעצמי שפקקים זאת לא סיבה מספיק טובה לשנות את המסלול.

יתכן שזה חלופה לשעות מסוימות?

יש לך זכות להתלונן
ואם תלך עד הסוף, יש אפשרות שתקבל פיצוי על זה שהנהג לא הסיע אותך לתחנת היעד שלך. אני לא יודע מה התקנות במקרה שאחד הרחובות במסלולו של האוטובוס סגור לתנועה או משהו כזה, אבל אני מתאר לעצמי שפקקים זאת לא סיבה מספיק טובה לשנות את המסלול.
יתכן שזה חלופה לשעות מסוימות?

elians

New member
גם לי קרה המון בקו 369 לתל אביב

שאלה
שהנהג פשוט ויתר על תחנת יבנה בגלל להספיק לעקוף את הפקקים בבוקר, או שפשוט ויתרו על הכניסה לראשון לציון החדשה לאסוף נוסעים הוא התספק בשאלה לנוסעים עימו עם מישהו יורד ביבנה או לחילופין בראשון. והשיבו בשלילה הוא המשיך הלאה

איליה.

New member
האם הוא אמור לאסוף שם נוסעים

שהנהג פשוט ויתר על תחנת יבנה בגלל להספיק לעקוף את הפקקים בבוקר, או שפשוט ויתרו על הכניסה לראשון לציון החדשה לאסוף נוסעים הוא התספק בשאלה לנוסעים עימו עם מישהו יורד ביבנה או לחילופין בראשון. והשיבו בשלילה הוא המשיך הלאה
או שזאת רק תחנת הורדה? כי אם זאת רק תחנת הורדה עבור הקו, אז זה בסדר שהוא לא ייכנס אליה.

elians

New member
ברור שלאסוף נוסעים ...

או שזאת רק תחנת הורדה? כי אם זאת רק תחנת הורדה עבור הקו, אז זה בסדר שהוא לא ייכנס אליה.
ברור שלאסוף נוסעים ...
בראשון לציון מכיוון תל אביב הוא אמור רק לאסוף ולא להוריד ...

תוכון1

New member
ושוב סיפורי על הקו שאני כמעט תמיד

ושוב סיפורי על הקו שאני כמעט תמיד
נסעתי בו.. קו 25-כאשר הוא מגיע לצומת של קפה של רחובות אינשטיין וחיים לבנון, הנהג צריך לפנות דרומה ולעשות סיבוב די גדול של חצי מהאוניברסיטה ואז להגיע מכיוון מזרח למסוף קלצ'קין. אך כאשר שמגיעים לצומת אינשטיין וחיים לבנון ויש מעט אנשים באוטובוס הנג שאל אותי ואת הנוסעים, לאן צריכים להגיע ואמרנו למסוף קלצ'קין אז הנהג החליט, למרות שהוא לא יודע אם בסיבוב של האוניברסיטה יש אנשים שמחכים לקו, שהוא חותך צפונה ומגיע מכיוון מערב למסוף קלצ'קין, כדי לקצר את הדרך משמעותית. ממה שאני זוכר הדבר הזה קורה כל יום. מאז שעברתי דירה אני ממש רוצה לחזור לנסוע במפרקיות כי הכי כיף לנסוע בהן.

כן אבל גם קוים מאספים

זה קו מאסף ... לא מהיר או ישיר
בשביל תל אביב באר שבע יש את קו 370
כן אבל גם קוים מאספים
לא מעלים ומורידים מכל תחנה לכל תחנה לדוג' קו 947 לא חייב להעלות נוסעים מתחנות הוד השרון וצ.רעננה לנתניה אך הוא חייב לאסוף נוסעים משם לחיפה המאספים למת"א לצפון (ב.שאן, טבריה, ק.שמונה) אינם מחויבים להעלות נוסעים מת"א לעפולה. הנהלים האלה נועדו לווסת את הנוסעים ובמקרה שהאוטובוס מלא לתת לנהג שיקול דעת ולהעדיף את הנוסעים שהקו הוא החלופה היחידה שלהם בעוד שלתחנות הביניים יש גם קוים אחרים שמגיעים (קו 823 חייב לאסוף נוסעים גם לעפולה בניגוד לקוים האחרים שהזכרתי) בד"כ הנהגים לא משתמשים בשיקול הדעת שניתן להם ואוספים נוסעים מכל התחנות לכל התחנות.

איליה.

New member
לפעמים נהגים מקפידים על זה מאד.

כן אבל גם קוים מאספים
לא מעלים ומורידים מכל תחנה לכל תחנה לדוג' קו 947 לא חייב להעלות נוסעים מתחנות הוד השרון וצ.רעננה לנתניה אך הוא חייב לאסוף נוסעים משם לחיפה המאספים למת"א לצפון (ב.שאן, טבריה, ק.שמונה) אינם מחויבים להעלות נוסעים מת"א לעפולה. הנהלים האלה נועדו לווסת את הנוסעים ובמקרה שהאוטובוס מלא לתת לנהג שיקול דעת ולהעדיף את הנוסעים שהקו הוא החלופה היחידה שלהם בעוד שלתחנות הביניים יש גם קוים אחרים שמגיעים (קו 823 חייב לאסוף נוסעים גם לעפולה בניגוד לקוים האחרים שהזכרתי) בד"כ הנהגים לא משתמשים בשיקול הדעת שניתן להם ואוספים נוסעים מכל התחנות לכל התחנות.
למשל כמעט לא תראה נהגים בקו 301 חיפה - עפולה שיסכימו להעלות נוסע לנשר.

נושא ההקפדה על אי איסוף נוסעים

למשל כמעט לא תראה נהגים בקו 301 חיפה - עפולה שיסכימו להעלות נוסע לנשר.
ליעדים קרובים הוא על מנת שלא להבריח את הנוסעים ליעד המקורי של האוטובוס

mister K

New member
בקו 500 מחיפה לק.שמונה

ליעדים קרובים הוא על מנת שלא להבריח את הנוסעים ליעד המקורי של האוטובוס
בקו 500 מחיפה לק.שמונה
מקפידים על זה. תחנת ההורדה הראשונה היא כרמיאל אך האוטובוס מעלה נוסעים גם בקריות ובעכו. הנהגים מקפידים לא לקחת נוסעים לעכו לשם יש קווים נוספים ובתדירות גבוהה (271, 272, 251, 262 וכו'). זאת למרות שקו 500 הוא הקו המהיר ביותר שנוסע בין חיפה ועכו ולעיתים לוקח לו 15-20 דקות בלבד להגיע לעכו. לא מזמן כשנסעתי בו ראיתי איך הוא עוקף בדרך שלושה אוטובוסים של קו 271. ובלי קשר, על איזו מכונה אתה עובד כיום ובאיזה קו?

איליה.

New member
נכון, לא אמרתי ש-369 זה בשביל

זה קו מאסף ... לא מהיר או ישיר
בשביל תל אביב באר שבע יש את קו 370
תל אביב - באר שבע. אבל 369 זה גם לא בשביל תל אביב - ראשל"צ, כי בשביל זה יש המון קווים אחרים. 369 כן מיועד למי שנוסע מראשל"צ לבאר שבע. מסכים איתי?

elians

New member
../images/Emo98.gifמסכים בהחלט !!!

תל אביב - באר שבע. אבל 369 זה גם לא בשביל תל אביב - ראשל"צ, כי בשביל זה יש המון קווים אחרים. 369 כן מיועד למי שנוסע מראשל"צ לבאר שבע. מסכים איתי?
מסכים בהחלט !!!

בהחלט

בהחלט
הקו משרת את ב"ש,ק.גת,צ.קסטינה-ראשל"צ ת"א וגם נראה לי שבגלל ההפרטה יש פיקוח של משרד התחבורה שהחברות מקפידות לא לאסוף נוסעים מפני שזה יכול לפגוע בקוים מקבילים של אגד לדוג' קוי י-ם-מודיעין,ק.ספר לא מעלים בקטע של י-ם- בית חורון מפני שזה בא על חשבון קו 171 של אגד שלא הופרט

מצב
הנושא נעול.
למעלה