שאלה...

שאלה...

מישהו שמע על החיסון שנקרא:T.B.E? האם מי שנוסע למזרח חייב לקחת אותו? (לחברה שלי אמרו שכן ולי אמרו שלא! לא ברור בכלל...)

sela v

New member
ממליץ לא להסתמך על אנשים שאת

לא מכירה לקבל יעוץ רפואי אלא לשאול רופא מוסמך. אם את לא מוצאת עוד רופא שנותן חיסונים תמיד אפשר לשאול גם את רופא המשפחה, צריך להיות להם מושג יותר מאשר לכל אחד פה בפורום, שהוא או היא ללא תואר רפואה לגבי חיסונים.

אתה צודק כמובן

ואכן שאלתי היום אחיות מוסמכות...\ מה שכן, הם לא מכירים את החיסון T.B.E.(שאלתי שתי אחיות ממקומות שונים+ רוקח) למרות שסיפרו על החיסון הזה לחברה שלי במשרד הבריאות... ולכן תהיתי אם מישהו מכאן שמע עליו...

sela v

New member
אולי את משבשת את השם?

גם אני לא שמעתי על זה.

אני לא משבשת את השם...

חברה שלי ביררה וזה ניתן לאנשים שיוצאים לטייל באזורים הכפריים של סין... לא ברור לי למה לא שמעו על זה אחיות במרפאת למטיילים... אף אחד ממכם לא קיבל את החיסון הזה???

אין לי מושג

אבל זה משהו שקשור לדלקת ומוח... (לא דלקת קרום המוח כמובן)

SPnage

New member
אולי

דלקת קרום המוח יפנית או משהו כזה? אני נסעתי לאזורים הכפריים של סין והמליצו לי לקחת כדורים למלריה... הכי טוב לקפוץ למרפאת מטיילים ולברר.

kogawa

New member
Tick-borne encephalitis TBE

מחלה ווירלית של מערכת העצבים המרכזית הנגרמת ע"י וירוס TBE נישאת ע"י אנשים ומועברת בעזרת קרציות או במערכת העיקול בצריכת חלב עיזים ופרות. המחלה אובחנה ב-1993 במדינות הבלטיות (כולל לטביה). בשנים 96-99 נתגלו 524 מקרים: 17% במאפיינים משפחתיים, כ-2% ילדים, וכשני שליש מהפציינטים יכלו להזכר בעקיצות קרציות 1-4 שבועות לפני ההדבקות. כחמישית מהמקרים שתו חלב לא מעובד. לכל המקרים דווח על חום, חולשה, כאב ראש, בחילה. זהו תרגום חופשי של מאמר בנט (מקווה שיסלח לי המחבר), ע"י אדם שאין לו מושג קלוש ברפואה, ולא מומחה גם באנגלית, וכמטייל, לא אקח אחריות על בריאות אחרים, אבל לעצמי לא אתייחס ברצינות למחלה הזאת, כמו שלא התחסנתי לאחר שנפטר הזמר והמשורר מאיר אריאל שכתב את אגדת דשא ונפטר ממחלה העוברת ע"י קרציה הנמצאת תדיר על הדשא.

עומר ד

New member
המחלה ממנה נפטר מאיר אריאל היא

נגרמת ע"י החיידק ריקציה-קונורי, שנמצא על מאכסן שהוא כלב.וממש לא על הדשא.לידיעתך

למעלה