שאלה

• פותח הנושא awah
  • פורסם בתאריך

awah

New member
שאלה

האם מחשב בפועל בעזרת Ethernet II יכול לתקשר עם מחשב שפועל בIEEE 802.3? אני מבין שהפריימים שונים, אבל אולי בכל זאת? :/ ואם לא, מה אפשר לשים ביניהם בשביל שיוכלו לתקשר?

Zig35

New member
--->

אחחחחח, ימי נובל העליזים. איך החזרת אותי אחורה... התשובה היא כמובן, כן ולא... כן, הם יכולים, אם תתן להם איזהשהו פרוטוקול משותף... מה לשים ביניהם? הייתי אומר router/gateway (ראוטר שיודע לעשות את התרגום בין שתי "השפות" ולהעביר מאחת לשניה).

awah

New member
אמממ

אתה בטוח שBridge יכול לשכתב מסגרות Ethernet?

ariev

New member
צריך router כי למעשה

מדובר בפרוטוקול IPX, וצריך "לקלף" את הרמה השניה לגמרי ולייצר אותה מחדש

awah

New member
שאלה

IPX הוא לא פרוטוקול שכבה שלישית בכלל? שנובל בכלל השתמשו בו ותודה על התשובה שלך, הייתי צריך לוודא פשוט שראוטר הוא זה שיכול להעביר בין מחשבים שפועלים אחרת.

ariev

New member
צריך router שתומך ומוגדר נכון

לא מספיק "סתם router"

Zig35

New member
-->

תודה ל"ממשיכי דרכי". :) צריך ראוטר, לא כי זה IPX, אלא כי רק ראוטר ומעלה (שכבה 3 ומעלה) יודעים לתרגם ולהעביר מידע בין פרוטוקולים, ומבין ה"ומעלה" האלה, ראוטר יהיה הכי זול (וכנראה גם הכי יעיל).

marvin2

New member
איזו מערכת הפעלה ?

דוס או וינדוז ? (ואיזה וינדוז.... ושאלה שלי - למישהוא יצא כאן להגדיר FPSW ? (file and printer service for windows)

Zig35

New member
-->

כן (אבל זה היה לפני כמה שנים...). מה השאלה?

marvin2

New member
אני לא מצליח שתחנות נובל יראו אותו

התקנתי, נתתי לו שם ושיניתי את הכתובת הפנימית בקליינט של נובל שיש על השרת (2003) לאותה כתובת שיש בשאר שרתי הנובל שלי - ועדיין התחנות לא רואות אותו...מה עוד אפשר לבדוק?

Zig35

New member
-->

כאמור, כבר כמה שנים שלא נגעתי בנובל, אבל למיטב זכרוני (המעומעם משהו...) ה-csnw וה-fpsw הם שני דברים שונים. לא הבנתי מה ז"א שהגדרת את הכתובת הפנימית בקליינט של נובל על השרת? ה-CSNW מאפשר למחשב לראות שרתים אחרים, לא לתחנות לראות את המחשב... או שאולי התכוונת ששינית את ההגדרות של ה-FPSW לפי הצורך (ב-GUI app שלו, שמתווסף ב-control panel)? אם כן, אילו הגדרות? תוודא פרוטוקול, כתובת mac, IPX, וכו'. תוודא שהנתבים מעבירים IPX (בהנחה ששרתי ה-WIN שלך לא נמצאים באותו "מיקום" כמו שרתי הנובל), וכיו"ב.

למעלה