שאלה?

בסופו של דבר

אנחנו מסכימים. כנראה עלי לשפר את הבהירות בהודעותי. סתם לשם הסקרנות - כמה זמן אתה חושב שאני מתאמן ע"ס הדיון שקיימנו? אם הייתי מכריז כי אני מלמד איקידו, או אם הייתי מספר כי התחלתי ללמוד איקידו לפני שנה, האם היה הדבר משנה את דעתך על האופן בו נכתבו הדברים? אשמח אם תוכל לענות לי בכנות. שבת שלום

Boogieman

New member
תשובה

את התגובה הראשונה כתבתי במחשבה שאתה לא מתאמן או מתאמן מתחיל. אח"כ, כשראיתי שאתה כן מתאמן, לא הסתמכתי על ניחוש הזמן שלך באייקידו. לקחתי בחשבון שייתכן שאתה מתאמן יותר זמן ממני וזה לא היה משנה את דעתי על האופן שבו נכתבו הדברים.

לא סתם מעודן

נמצא שם למעלה ליד מעדנים אגזוטיים כמו.........מצטער,לא יכול להתאפק,כמו קרמשניט! זהו כתבתי את זה.או אולי כמו........במבה למורים מסויימים לטאי צ'י.

tongi israel

New member
סתם אני שומע די הרבה פעמים

שאנשים אומרים על איקידו אומנות עדינה מעודנת,וגם פעם שמעתי הכוסיות עם החצאית,מצחיק לא?

tongi israel

New member
קודם כל תודה על הסנסאי!

אבל אשמח אם תמשיך לקרוא לי ישראל,התואר לא מגיעה לי,ואני מרגיש נבוך שפונים אלי כך.

MidNight Flame

New member
זה מדהים איך אתה תמיד...

דוחף את האף המעצבן שלך בנימה שלילית על כל דבר שאני אומר! מכיר מספיק מורים, מספיק טוב לך?! לא מעוניין לענות לך, לא מעוניין לפתח דיון, אל תגיב לזה ואל תגיב להודעות שלי אף פעם גם אם אתה חושב שאתה היחיד שיודע את התשובה.

Tonjin

New member
ואני קיוויתי לקבל תשובה עניינית,

יודע אולי אולי אפילו במספרים לא במילים ("כמה" אתה יודע זו שאלה שניתן לענות עליה במספר) מן הסתם טעיתי בכתובת..

Tonjin

New member
נראה שלא רק בכתובת טעיתי...

אני קורא שוב את ההודעה שלך מלמעלה (זו שלפני השאלה שלי) ומבין שיכול להיות שלא הבנתי אותה נכון כשקראתי אותה בפעם הראשונה, כנראה שאפילו הצלחתי להבין את ההפך ממה שהתכוונת לכתוב.. ולפיכך שאלתי מה ששאלתי.. אתך הסליחה...

tongi israel

New member
יובל תודה!

אכן רכרוכי הגיל עושה את שלו.
כך בערך אני נראה,למי שלא מכיר אותי זה סנסאי זה,מקסימום חנון+.

amir_aikido

New member
אייקידו טוב הוא מעדן

אבל אני יכול להסכים עם הכותבים פה שבחלק מהמקומות שמלמדים אייקידו מלמדים אותו בגישה מאוד מעודנת, ויש כאלה, שבעצם שוכחים שזו אמנות לחימה:
מעבירים את האחריות להרמוניה ולהצלחת הטכניקה לאוקה באופן מלא
מוותרים על דיוק בביצוע המנופים משום שאז הם מסוכנים למפרקים
מתרגלים כמעט רק מצבי תפיסה ולעיתים די רחוקות- שומן או יוקומן אוצ'י, בוויתור כמעט מוחלט על מכות אגרוף או בעיטות.
מבצעים טכניקות באופן "גדול" ובמספר צעדים רב גם בתרגול "קרבי" למתקדמים. כל הצעדים לעיל יכולים להיות נכונים לשלבים מסוימים של הלימוד, אבל כשהופכים את השלב המתודי המסויים לעיקר, מפספסים את המהות, אני אתן דוגמאות לשימוש נכון בעיני לאותם האלמנטים ולרעיונות שמאחוריהם:
ל"אוקה" יש אינטרס לשמור על ההרמוניה, זהו חלק מדרך הלימוד שלו להיות רך וזורם. אבל המטרה של דרך לימוד זו היא ש"אוקה" ילמד להחלץ מהטכניקה בסופו של דבר ואי לא יכולה להחליף את החובה של "טורי"/"שידצ'י" לשמור על הרמוניה מתאימה לביצוע הטכניקה ולהביא את הטכניקה להצלחה. "אוקה" יכול לתקן טעויות של "טורי" כשמדובר במתחילים, אבל כשקצת מתקדמים, זו דרך להנציח טעויות.
תרגול ממצב תפיסה מאפשר ל"טורי" לתרגל תחת לחץ נמוך יותר, לחוש את כיוון הכוח של "אוקה" טוב יותר, ללמוד על מיקום וטווח נכון ולוותר על אלמנט התזמון לחלוטין. זהו תרגול מצויין ללימוד טכניקה למתחילים ולשיפור טכניקה למתקדמים וותיקים. אבל, אסור לטעות ולשכוח את החשיבות של תרגול של מצבים אחרים: לאימון ושיפור של התזמון - דבר שדורש המון עבודה, להתרגלות לצפיה במכה שמגיעה אליך (ללא תרגול, יש אנשים שיקבלו שיתוק ריגעי), לקריאה של תנועת היריב וגם, ללימוד פתרונות טכניים ספציפיים למצבים, זה אמנם פחות חשוב בטווח הארוך אך מקצר בהרבה את תהליך הלמידה. אך רצוי להבחין כי הבעיות לעיל הן בעיות בהוראת האייקידו במקומות מסוימים ולא בעיות בשיטה. זו בעיה של היפוך בין סובב ומסובב, ומתן חשיבות בעיקר לנושאים מסוימים. לדעתי האישית, הרבה מהבעיה נובעת ממורים שמתחילים ללמד בשלב מוקדם מדי, לפני שהידע האישי שלהם העמיק מספיק. אגב, חלק מאותם מורים גם יטען שבעצם אין בכך בעיה, משום שמטרות העיסוק שלהם באייקידו אינן כוללות "הגנה עצמית" ו/או "יכולת קרבית" והנושאים הללו זרים ולא מעניינים עבורם. בעיני, זו הסטה של האייקידו מ"אמנות לחימה" ל"אמנות תנועה" שהופכת אותו למשהו אחר, וכשמוכנים להכיר בכך, אינני מוצא בכך פסול. אייקידוקא טוב יהיה זורם חופשי ומשוחרר, כשהוא מבצע טכניקה, ולצופה מהצד התנועה והטכניקה בהחלט יראו מעודנות אך מקבל הטכניקה יחוש את עוצמתה ויאלץ להענות לה. אם מסתכלים על ההגדרה המילונית למעודן - אזי אייקידו ברמה טובה בהחלט יהיה מעודן, אבל רק במובנים מסוימים של המילה: חינני,, רגוע, רך מאוד, אבל לא שברירי או מפונק. אמיר

tongi israel

New member
אתה צודק../images/Emo45.gif

קשה להסביר תנועה והרגשה נכונה בגוף במילים,המילים מחוירות לעומת התחושה,ואני מחזק את האמירה שמטרות העיסוק שלהם באייקידו אינן כוללות "הגנה עצמית" ו/או "יכולת קרבית" והנושאים הללו זרים ולא מעניינים עבורם. בעיני זו בחירה של המורה לאייקידו שהופכת למשהו אחר, וכשמוכנים להכיר בכך, אינני מוצא בכך פסול.גם אני. המילה עידון בעניי היא מילה חיובית ביותר.

למעלה