שאלה?

datu

New member
אייקידו מעודן (?)../images/Emo10.gif

אני הייתי משתמש במילה "מתון"-ואסור לשכוח שהדיסיפלינה הזו כוללת "אטמי-וואזה": אומנם כנראה בדרגות הגבוהות, לא לפני. (אטמי-וואזה כלול גם בג'ודו- רק חבל שצריך לבדוק טוב איפה מלמדים ג'ודו אמיתי-בדגש על ה"דו"). גם בקרב מגע ישראלי יש איזכור לאייקידו במידה כזו או אחרת.

אטמי וואזה בדרגות הגבוהות?

השאלה היתה על האייקידו, התשובה (הנכונה) היתה על המתודיקה. צורת הלימוד מביאה לעידון, ככה זה.

amir_aikido

New member
אטמי וואזה לא עושה את ההבדל

אטמי וואזה הוא לא האלמנט שעושה את ההבדל בין אמנות לחימה מעודנת או גסה, יש אמנויות שהן בד"כ מעודנות לא פחות מאייקידו עם אטמי וואזה ויש אמנויות שהן לא פעם גסות יחסית למרות שגם בהן אין כמעט אטמי וואזה. בנוסף, בהרבה מועדונים לאייקידו, אטמי וואזה נלמד לכל הרמות, במיוחד נפות לתרגל התחלה של טכניקה ממצב תפיסה עם אטמי וואזה. אמיר

eladי

New member
ואם מעודן - זה רע ?

אני חושב שלא. ברמות הגבוהות פותרים הכל בעדינות ואלגנטיות

ohadk

New member
ממש לא

כמו שאמרתי כבר בעבר . ישנם סגנונות שונים וזה גם קשור לדרך הלימוד של המדריך . יש אמנם טכניקות "מסורתיות " אבל האייקידו ככלל אינו מעודן בכלל וזאת טעות לחשוב כך . מבחינתי זה כמו להגיד שהסמוראים היו מעודנים או עדינים בלחימתם ...

datu

New member
אייקידו בעיניי

אייקידו בעיניי הוא אמנות לחימה הומנית-לפחות עפ"י המייסד או-סנסאי, הייתי גם חושב על המילה פציפיזם-כמובן, הכל יחסי. או-סנסאי (אואיישיבה) היה אדם דתי מאוד (בדרכו ואמונתו שלו) והאומנות שפיתח היא בנוסח "ואהבת לרעך כמוך", לפי הבנתי את מהות האייקידו.

למעלה