שאלה...

rose 22

New member
שאלה...

היי לכולם, פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום והאמת עד עכשיו לא חשבתי שאני רוצה לצאת לטיול. אני עוד מעט שנה בארה"ב, אבל זה ממש לא זה מבחינת המיצוי העצמי. לכן.. לפני החזרה לארץ אני מתכננת לעשות איזה טיול קצר יחסית. (אני והחבר...). כמה שאלות. 1. לאן עדיף בכלל לטייל אם אני מעוניינת בטיול יחסית קצת, כנראה חודש. 2. ואם אני בארה"ב, אז אולי כדאי כבר ללכת על הכיוון של דרום אמריקה? 3. ולא יודעת אם מישהו יידע, אבל האם יש קשר בין האשרת שהייה וכניסה בארה"ב לדרום אמריקה? צריך ניירות כמו שצריך ויזה לארה"ב? זהו.. תודה רבה למי שיוכל לענות...

kogawa

New member
טיול לחודש מארהב

מקסיקו (יוקוטן) הוא טיול מעניין. גואטמלה בטח ובטח. קובה מתאימה להפליא לחודש (וגם גמאייקה) קנדה, אלסקה, ועוד ועוד.. אבל העולם השלישי הפרימיטיווי ביותר כנראה יהיה עבורך מיסיסיפי, מיזורי, מונטנה ואיידהו וכל מדינות ה"רד-נק". הקשר בין האשרה של ארהב לזו של מדינות אחרות היא שהן ניתנות בדרכון - כלומר אין כל קשר (פרט לפורטו-ריקו שהיא למיטב ידיעתי חלק מארהב). לכל מדינה מדיניות ויזות משלה, אם כי ארהב היא מהמחמירות ביותר, ולמרבית המדינות מקבלים אשרה (ויזה) בכניסה, או לכל היותר תוך יום מהבקשה - מידע מסודר ועדכני יותר יתן וודאי "המומחה לדר"אמ" כאן בפורום.

thewhiteknight

New member
תשובת המומחה...

באופן עקרוני אין צורך בויזות לדרום אמריקה... כן, לנו הישראלים אין צורך להוציא ויזה חוץ ממספר יוצאים מן הכלל כמו ונצואלה ואולי עוד מדינה ששכחתי את שמה. העניין הוא במעברי הגבול. הדרכון שלנו, הישראלי, נתפס בעיני רבים מאוד כמוזר ביותר. לא פעם ולא פעמיים עיקבו לי את הדרכון וקיבלתי יחס מיוחד מהפקידים (ואני מדבר על מצבים שהייתי הישראלי היחידי מקבוצה של מקומיים ותיירים אירופאיים.) מקסיקו היא אחלה מקום שלא הייתי בו... ועם אתם מחפשים מקום לנפוש בזולה, ובשקט יחסי הייתי ממליץ על מקסיקו, או קובה או גואטמלה... לא חסרים מקומות...

למעלה