שאלה....

MiniMe20

New member
אממ...

לפי מה שאני זוכרת... מקור הבלט הוא בעיקרו מצרפת. הבלט הקלאסי הוא התפתחות של ריקודי חצר מתקופתו של לואי ה-14. במהלך השנים הבלט הקלאסי עבר שינויים ולכן יש גם מושגים באנגלית.

Ballerino

New member
נכון!

זה די ידוע שבגלל שמקור הבלט הקלאסי מצרפת, כל ההתמקצעות של הבלט (ובכלל של המחול) הייתה בצרפת. בין היתר, פירושו של התמקצעות הבלט הוא הגדרת מושגים מובנים כגון: ג'טה, דבלופה, אדג'יו, אנ-פאס, אנד-אור ואנד-דאן (ande or, ande dan|). עם הזמן התפתחו מושגים שהם קשורים יותר למודרני ולכן שמותיהם באנגלית (המחול המודרני התפתח בעיקר בארה"ב) מושגים כמו: פרלל (מאנגלית- מקביל), קרוס, והתנועות של גרהאם ששכחתי את שמן ואני בטח אזכר אחרי שאשלח את ההודעה...

יש לי גם שאלה קטנה... בנושא אחר...

מי המציא את הפוינט שוז
מאיפה הם צצו פתאום

זה כבר היה פה בעבר..

למשל ב"לה-סלפיד" רצו להרואת כאילו היא מרחפת.. וכל זה.. ויש גם את "ג'יזל"..

Ballerino

New member
נעלי הפויינט

אני יודעת בוודאות שהרקדנית הראשונה שהופיעה עם נעלי פויינט (ואולי גם הראשונה שנעלה אותן) הייתה מארי טליוני שגילמה את הסילפיד ב"לה סילפיד" שאבא שלה- פליפו טליוני היה הכראוגרף. אולי בגלל שהוא היה הכריאוגרף הוא המציא את הנעלים או פיתח אותן ממשהו שהכיר. (שמעתי פעם שההשראה לנעליים הגיעה מיפן...
)

MiniMe20

New member
../images/Emo20.gif

הבלט הקלאסי התחיל להתפתח בתקופה הרומנטית. באותה תק' התחילו לקצר חצאיות, ללבוש בגדים צמודים יותר ולרקוד על פוינט. כל המטרה הייתה להעלות על הבמה משהו שונה ואפילו קסום. עצם זה שרקדנית רוקדת על האצבעות זה משהו שלא היו רגילים אליו ונחשב כבלתי אפשרי.

למעלה