שאלה

גאלתיאה

New member
שאלה

מישהו יכול להגיד לי על כל מקום (דרום אמריקה, תאילנד, אוסטרליה וכו') כמה טיול כזה עולה, מה הזמן הטוב (והרע) לבקר בו וכמה זמן לוקח לארגון את הטיול לפני. תודה רבה :)

sela v

New member
ממליץ להתחיל

את המסע בשאלות הנפוצות בפורום. 1. תקציב. 2. לאיפה לסע. 3. לגבי כמה זמן לוקח להתארגן? תלוי בך, וצריך חודש לפחות בשביל החיסונים.

thewhiteknight

New member
נתת שאלה יותר מדי כללית...

הרבה יותר מדי כללית לטעמי... ואני למען האמת לא יודע איך עונים בכלל על שאלה כזאת...

shaishoo

New member
בגדול מאוד

מקום-כיוון מה מעניין אותך? נופש או טראק? תרבות או סאטלה? לכמה זמן אתה מתכננן לנסוע? מה התקציב שאת יכול לגייס לכך? תענה על השאלות הסיסיות האלו ונוכל להמליץ לך על מקום.. לפי הזמן על תקציב..ואולי אפילו לתת לך המלצה כללית לפי התקציב שאתה מקצה לכך

גאלתיאה

New member
בעיקרון

גם וגם... אני אוהבת ומתעניינת בהרבה דברים... זמן הנסיעה הוא בלתי מוגדר (כמה שיותר יותר טוב...) מקסימום התקציב הוא כנראה 30 אלף (לפי מה שהבנתי יש מצב שזה מספיק לחצי שנה בניו זילנד, זה אומר שזה יספיק להרבה יותר זמן במקומות אחרים, לא?)

shaishoo

New member
קודם כל

טוב שאת מתעניינת בהרבה דברים..זה אף פפעם לא רע עכשיו ננסה להכווין אותך... כסף אני רואה וגם זמן יצאו מהשיקול נשאר העדפה: את רוצה לטייל במקום שלא תפגשי אף ישראלי, ישראלי מידי פעם או שאין לך בעיה להרגיש לפעמים כמו בפינה בישראל שאף פעם לא היכרת עם הרבה עובדים זרים ? את רוצה טיול נקי סמים, במידה, שתהיה אופציה, או מעדיפה ? (גם שיקול) את רוצה מקום עם הרבה עתיקות? הרבה חי וצומח? גוון בנוף ? חם? קר? מודרני? עתיק? פרימיטיבי? עכשיו תורך לענות

גאלתיאה

New member
תשובה

אין לי בעיה עם ישראלים (חוץ מ"הישראלי המכוער") ולפעמים זה אפילו נחמד, אבל לא הייתי רוצה לבלות את כל הטיול שלי אך ורק עם ישראלים. נקי מסמים זה עדיף, אני לא עושה ולא רוצה לעשות. בקשר לשאר השאלות - הכל הולך, רק הפרמיטבי נשמע קצת מפחיד, אז אפשר אבל במינון נמוך.

shaishoo

New member
אני אנסה לזרוק אופציה

למרות שלא הייתי שם מעולם..לנסות את המזרח הרחוק..רחוק מאוד כלומר טיול בסין,יפן,קוריאה.. גם תרבות מאוד מעניינת ועתיקה, גם אפשר להישאר קרוב לציוילזציה אם רוצים, גם יש נוף, גם אטרקציות מודרניות..אומנם יקר אבל יש לך כסף .. אולי לשלב טיול בארה"ב עם דגש על אלסקה... או קנדה..ארץ מדהימה עם הרבה מה להציא ויותר נחמדה מארה"ב בהרבה תחומים.... לטראק בתורכיה..שוב זול, קרוב..מציאה יותר ממה שחושבים, יש בה מגוון..אולי נשמע פחות אקזוטי מהודו או בוליביה אבל היא לא פריארית ברית המועצות לשעבר על חלקיה השונים....

30 אלף

נשמע לי סכום לא רע בכלל. אני שרדתי על 7000$ עשרה חודשים באפריקה, כולל טיסות וביטוחים. זה היה ב - 97/8, משהו כזה פלוס מינוס (מבחינת הכסף, לא מבחינת הזמן : )

kogawa

New member
בטיול בדד באנטארקטיקה

או בתחנת מחקר שם (לא כיף לצאת לעשן בחוץ) (-;

amits6

New member
סלחי לי אבל מה זה השטויות האלה

יש גם הרבה ישראלים שלא קשורים אל הסמים ויש הרבה מקומות ללא סמים. כל אחד בוחר מה שנוח לו ומוצא את האנשים המתאימים לו. ולא חייב להיות עם ישראלים זה לא נורא כל כך מוצאים גם אנשים מאוד נחמדים מקומיים ומטיילים מארצות אחרות. הכי חשוב לא להיות בראש כל כך סגור.

עמית

אין על מה לסלוח, בעצם יש, למה להשתמש במילה שטויות? אתה לא חייב להסכים.. בסך הכל אמרנו שיש סמים בכל מקום ומה שנירמז בצורה מאוד לא מרומזת שברור שכל אחד יעשה את הבחירה שלו, כי סמים יש בכל מקום ואם אתה חושב שלא, אז אתה נאיבי.

amits6

New member
לא אמרתי שאין

אני טיילתי כל כך הרבה ואני אומר שלא בכל מקום יש ומי שמחפש את זה ימצא בטוח ומי שלא מחפש את זה יש סיכוי גבוה שלא ימצא את זה גם. זה מאוד תלוי במקומות שאתה מגיע אליהם וסוג החברה שאתה מסתובב איתם. ובמקרה הזה אני לא נאיבי בכלל.

sela v

New member
לא בכל מקום יש

אני גם לא הייתי מודע לשפע הסמים עד שלא נחתתי בניירובי, ובאכסנית ממה רוץ' האגדית. ראיתי אנשים שואפים משהו ממתקן שהיה פעם קנקן שתייה משפחתי מפלסטיק אליו מחובר צינור. גם בהודו כמעט בכל מקום הציעו לי, ואם גם לא מודעים, אתה יכול למצא את עצמך לוגם משקה עם חשיש או נוגס בעוגיה עם חשיש. היום אני כבר גם מזהה ריח של חשיש, ולא רק במדינות עולם שלישי מזהים אותו, וגם ברחובות באירופה לא פעם ניגשו אלי, ושאלו, רוצה? בטרקים עצמם אני לא זוכר שעישנו, אבל אפילו לפני שנה, שחזרתי מההתנדבות באי הציפורים, הנדה, בצפון סקוטלנד. לנתי לילה אחד במלון באינברנס, ושיצאנו לפאב בשכונה, אחרי זה החברה. מישהי מהאכסניה, ועוד חברה מקומיים הלכו לקנח את הערב אחרי שהפאבים נסגרים בחיפוש אחר חשיש.

זה בדיוק מה

שאמרתי! בכל מקום יש! השאלה אם אתה מחפש את זה או לא, כי אם אתה לא, סביר להניח שלא ממש תדע שזה מתחת לאף שלך. ואם אתם חושבים עדיין שיש מקום שחף מהפשע, אז עוד לא זכיתי שתציינו אחד כזה. לא שזה ממש משנה בכלל....

amits6

New member
בדרום אמריקה מצאתי הרבה

מקומות שמנוטרלים מכל זה. כמובן שבמרכזים הישראלים הגדולים יהיו וגם יהיו. ובמקומות הידועים לא חסר ואני לא אפרט.

shaishoo

New member
הסמים

העניין אם הסמים הוא בדר"כ קטע עקרוני...אני מכיר מישהו שלא רק שלא מעשן סמים ולא נמצא עם מעשנים הוא גם לא רוצה בכלל להיחשף לעניין לכן יעדיף ללכת לטייל במקום שהחשיפה שלו לסם תהיה מינימלית, כלומר בדר"אמ גם אם יש מקומות "מנוטרלים" לא תוכל לטייל יותר מכמה חודשים בלי להריח\לראות וכד.. זאת היתה הכוונה לא התכוונתי לרמוז שישראלים מעשנים הרבה (למרות שהם כן) או שיש יבשות רק עם סמים ויש כאלה בלי..אבל אם תטייל ביפן או בסין או מונגוליה תראה פחות סמים מאשר בהודו או קולומביה לדוגמא !!!!!

kogawa

New member
האמת שגם בעיר-האריה סינגפור

נתקלים בצרכני סמים רק בהוצאות להורג ובמלקות פומביות, ושם גם ישראלים לא טפשים מספיק להכניס "חומרים מעוותי מציאות" למקום מעוות יותר מהם. (או שמה אני טועה??)

למעלה