שאלה

שאלה

שכן בונה בית ובקש ממני חשמל. האם בכלל חוקי לתת חשמל באופן הזה? החשמל קפץ בעת נסיעתינו וכשחזרנו הביתה הטלויזיה התחילה לעשות בעיה. הנקודה האדומה לא מתפקדת. יש קשר לכך?

shoulhadida

New member
שכן והספקת חשמל לבנייה.

זה מיספר שניים שיש אפשרות מסודרת ליפנות לחברת חשמל ולבקש חיבור זמני לצורך בנייה, במידה שהשכן רוצה להיות נחמד ולספק חשמל לשכינו אין באפשרותו ליפנות לחברת חשמל לפיצוי כספי, ידוע לכולם שבאתר בנייה ישנם רתכות דיסקים וכלי עבודה שלפעמים מיסבות נזק לשקע לקוו וכו , כמו כן ישנם מפלי מיתח ולפעמים קצרים אים בחרת להיות ספק החשמל לשכן במיקרה זה הוא יבחן , אים אין ברצונו לקחת אחריות עדיף לשלוח אותו לחברת חשמל לבקשת חיבור זמני, אל תישכח שהוא השכן שלך, ואמרו חכמים לא מידובשך ולא מעוקצך, לפעמים מיתוך רצון טוב מגיעים למצבים לא נעימים, וכל ההבטחות נישכחות, כל הנכתב לעיל על סמך נסיון, עדיף לסרב לספק חשמל מאשר למצוא עצמך בודד במערכה בפעולה שנוגדת את תקנות החשמל, אז כל השכנים והחברים יעלמו,

fireman

New member
שלום שרון.....

אם מדובר במקרה חד פעמי, למען שכנות טובה יהיה נחמד אם תתני לשכן להשתמש בחשמל, אם לא, הוא יכול להזמין מחברת חשמל חיבור חשמל זמני שזה עסק לא זול בכלל. לוח חשמל כולל מפסק נעילה 400-500 ש"ח בדיקה וחיבור של חח"י 360 ש"ח הארקה ללוח (באמצעות אלקטרודה או משיכת גיד הארקה 10 ממ"ר מיסודות המבנה) בסביבות 250 ש"ח פחת תלת פאזי, מפסק ראשי תלת פאזי, מפסק תלת פאזי 16X3 לשקע תלת פאזי שני מפסקים חד פאזיים 16 אמפ' כל אחד. - לא יודע מחירים כי היה לי בבית. להערכתי, סיפור של 1000-1200 ש"ח. אם הוא רק התחיל לבנות את הבית, שיעשה חיבור זמני, מניסיון צריך את החשמל הזה באופן תמידי ואי אפשר לסמוך על השכנים (מניסיון בתור אחד שבונה בית כרגע)

בעבר

בנו בנין בסמוך לביתי והקבלן ביקש ממני חשמל זמני ותמורת זאת הוא ישלם את חשבון החשמל כמובן שקפצתי על המציאה .מ"ס ימים לאחר מיכן יצא לי לעבוד אצל אדם שמיתעסק בכל מיני תביעות נזיקין ולאחר שספרתי לו את סיפור החשמל הוא הזהיר אותי מתוך היכורותו לעומק את החוק מה מותר ומה אסור לגבי האמור וטענתו שאסור למכור חשמל בארץ מלבד חברת החשמל ויותר מכך שאם יקרה אסון ומישהו יתחשמל אני עלול לחטוף תביעה . שמעתי להצעתו וניתקתי את החשמל (חומר למחשבה)

אים אני הייתי שומע . לקולם של אחרים

והיו לי הרבה נותני עיצות . לא הייתי מגיע לאן שהיגעתי !!!. לאף אחד לא שמעתי כולל אישתי עשיתי מה ברואש שלי . אסור ליצר חשמל ולימכור . אבל חשמל שניקנה מחברת החשמל מותר לימכור . עושים חוזה עים הקונה . הוא מביא חשמלאי מוסמך למחבר את החשמל . והוא אחראי על כול החיבורים . תאונות קורות גם בכביש אז לא ניסע

efratizv

New member
אדון קרמר הנכבד

אני הייתי שולל ממך את התואר טכנאי. לא לשמוע בקול אישתך, זה דבר אחד. אבל, ליעץ למישהו לעבור על החוק, זה חמור מאוד. גם עם העבודה תעשה כדבריך ע"י חשמלאי מוסמך היא חייבת בביקורת של חברת החשמל, במפסק ראשי בלוח של מספק החשמל, בלוח משנה, פחת זרם וכל שאר האביזרים. ולכן, אם אנו שומרי חוק, עדיף להזמין חיבור זמני מחברת חשמל. ואם לא, אני מכיר דרכים לא חוקיות להרויח הרבה יותר כסף. צביקה.

רשר

Well-known member
מנהל
מתקן חשמל חייב לעבור בדיקת "בודק"

כל "חשמלאי בודק" יכול לבדוק ולאשר את המתקן. חברת החשמל אינה צד בענין, היא משמשת כבודק למתקנים המחוברים ישירות לציוד שלה. יש מאות משרדים, דירות, חצרים חקלאיים,,, שמוזנים ע"י מונה מרכזי של ח"ח והחלוקה היא ענין פרטי בין הצרכן הראשי ודירי המשנה. העצה של קרמר חוקית לחלוטין חסר רק בודק שיאשר את המתקן.

אים אתה מכיר הרבה דרכים לא

חוקיות להרויח כסף .אז ספר לנו מה הם . כמובן לא כוונתי . ליגנוב או לירצוח . אלה פרנסה . עבודות ללא רשיון . אפילו אחת אתה לא מכיר סתם בילבול מוח . כי היו המון קופצים בינהם אני . אתה משווה . את חוק החשמל . לחוקי מס הכנסה . או חוקי תנוע . ששם העברה היא חמורה . היום אלפי חשמלאים עובדים ללא רשיון ברחבי הארץ . ואים צריך חתימה על תוכנית . משלמים כמה שקלים לחשמלאי מוסמך והוא חותם .גם אני הייתי בעבר חשמלאי עים מודע בדפי זהב . לא הייה ממש רווח בזה . אז ירדתי מהעניין . צביקה ליכתוב סתם על מנת להראות שאתה מרשים טעות בידך . ואני מכיר הרבה אתרי בנייה קטנים . שלוקחים חשמל מחדר המדרגות של השכנים ומשלמים את כול חשבון החשמל .כול עוד שלא גונבים חשמל מחברת חשמל (וגם את זה עושים) הכול בסדר אים עשו את זה בבטיחות מרבית

efratizv

New member
בטוח שלא תקבל ממני מידע איך לעבור

על החוק ולהרויח כסף.ותבין לבד למה. ולרשר, גם אם מספיק חשמלאי בודק עדיין צריך לוח משנה על כל הכרוך בכך, ואני לא מדבר על שימוש בכבל מאריך למספר שעות, אלא על אספקת חשמל למספר חודשים לתהליך שיפוץ על כל הכרוך בכך מבחינת ציוד חשמלי שיופעל, רטיבות, תנאי שטח קשים וכו. זה שבהרבה מקרים עוברים על החוק עדיין לא משנה את החוק ולא מוריד מאומה מחומרת המעשה ולהביא את העובדה הזאת כנימוק לחזור ולבצע זאת אינה מעידה על חוכמה רבה (בלשון המעטה). צביקה.

רשר

Well-known member
מנהל
"בודק" משמעותו מתקן לפי החוק

הרי ברור שבודק לא יאשר חתיכת חוט עם תקע ושקע כמתקן חשמל זמני לאתר בניה אלא יפעל לפי תקנות לגבי מתקן חשמל זמני באתר בניה.

צביקה אני לא יקבל מימך מידע .

כי אין לך מידע . סתם קישקושים אתה כותב . שיש לך מידע איך להרויח כסף בלעבור על החוק . כונתי ליפתוח עסק . ולא ליעץ לא להוציא חשבונית למי שנותן מזומן . כוונתי כמו שאני עסקתי בכבלים פרטיים בשני0 82-95 . או חברי היפעילו קזינו לא חוקי . ועשינו הרבה כסף . רעיונות כאלילו אין לך . כאשר לוקחים חשמל מימבנה . לוקחים מעט חשמל . רק פזה אחת . בית יש לו רק 25A חלק מהזרם הוא צריך לעצמו . אז מקסימום שהבית יכול לספק זה 10A לא יותר. אים לבית יש 3 פזות אז הוא יכול לשחרר 20A לא יותר . מדובר על צריכה קטנה . אים קבלן צריך קבוע 50A או יותר , כמובן שיזמין חיבור זמני מחברת החשמל . אתה סתם מיתפלסף בתור ידען . ואתה לא כותב על מציאות קיימת . סתם קשקשן

efratizv

New member
קרמר, לא יעזור לך כלום. אתה יכול

לכתוב מה שאתה רוצה מכאן ועד להודעה חדשה וגם אחרי זה. אני לא אעזור לך לעבור על החוק. ולגבי הנושא עצמו, קרא את מה שכתב רשר, כנס ללינקים שהציע ותראה שאני צודק. אולי תלמד משהו. המציאות הקיימת שאתה מתאר, קיימת בגלל אנשים כמוך והגיע הזמן לשנותה לטובתך ולטובת כולנו. צביקה

shoulhadida

New member
ציבור הלקוחות סיכוני רכוש ונפש.

כחשמלאי מוסמך וטכנאי מיזוג אוויר וקירור כל פעם אני מופתע מחדש מציבור הלקוחות המחפש פשרות ,קיצורי דרך,קומבינות וחיסכון כספי. לא פעם קרו תאונות עבודה באתרי בנייה בגלל כלי עבודה או עבודה במיים. למודי נסיון ונסיון מר ,תיקנו תקנות להספקת חשמל זמני לאתרי בנייה, אך בכל זאת עדין לא רואים את הלוחות ואת הכבלים והאבזרים התקניים באתרי בנייה וכל זאת בגלל מדיניות הסמוך, הכל יהיה בסדר, אני מתפלא על ציבור הלקוחות שלא בודקים את רמתו של בעל המיקצוע ומעסיקים בעלי מיקצוע ללא הסמכה מתאימה, בקיצור כשהספקת חשמל או צריכת חשמל לא בהתאם לחוקים ותקנות החשמל אין להלין אלה על עצמכם ציבור הצרכנים והמשתמשים. בכל דירה ממוצעת ישנם מוצרי צריכה חשמליים בעשרות אלפי שקלים, טלוויזיות, מזגנים מחשבים וכו חוסו על כספכם. שימרו על אנשי ביתכם ,

צביקה לא ביקשתי שתעזור לי לעבור על

החוק . אלה איזה עבודות אפשר לעשות עוד ללא רשיון . להיות חשמלאי ללא רשיון הייתי . אין בזה חיר וירדתי מיזה . אים הייה משהוא שיש בו פרנסה וגם ללא רשיון מיזמן הייתי עוסק בזה. פשוט אתה כותב סתם בקשר לקחת חשמל מימיבנה . ב10A אפשר להפעיל דסיק או מקדחה . או תאורה לשומר . מעבר לזה צריך חשמל זמני מחברת חשמל . כך שכול הויכוח הוא מיותר בי וליילה טוב

למעלה