שאלה

LOOST

New member
שאלה

איך עובדת שיטת הריפוי בעיסוק במקרה של חרדות? תודה לעונים

Mנטה

New member
תלוי מה סיבת החרדות

אם החרדות הן סיבה של גורמים חיצוניים או מעשיים, אפשר לעזור, אבל אם מדובר בדברים שהמקור שלהם הוא פנימי אז זה יותר ענין לטיפולים רגשיים. בכל זאת, אני מוצאת, שלמרות ההגדרה הזאת, יש לנו כלים די טובים לטפל לפחות בחלק מסוגי החרדות. אבל אז התשובה תהיה תלויה בסוג החרדה, בגילו של האדם ותפקודו הכללי ועוד ועוד גורמים ואי אפשר כל כך לענות על שאלה כל כך כללית.

LOOST

New member
אוקי...

לא הבנתי מה הכוונה "אם החרדות הן סיבה של גורמים חיצוניים או מעשיים"... אני בת 16, לא הולכת לבי"ס בעקבות החרדות (מחודש ינואר), אבל דיכאון אין לי (יותר...) אני יודעת שהחרדה שלי היא כנראה מולדת ואם לא אז היא מגיל קטן מאוד.

Mנטה

New member
אז...

ריפוי בעיסוק אולי יכול לעזור לך להתחיל לחזור לחיים לאט לאט, אבל את טיפול שיגע בחרדה עצמה יהיה מן הסתם פסיכולוגי או תרופתי או משו כזה.

LOOST

New member
התנסיתי בטיפול פסיכולוגי וגם בטיפול

תרופתי, שניהם לא מתאימים לי! מה בעצם עושים בריפוי בעיסוק?

היי LOOST

ראיתי ששאלת גם בפורום שכן, אבל אענה לך גם כאן: הטיפולים בחרדות שאינם "פסיכיאטרים", כלומר ללא תרופות שרושם פסיכיאטר הם: CBT - טיפול קוגניטיבי התנהגותי טכניקות שונות של הרפיה ודמיון מודרך כמו NLP (אגב, יש פורום של NLP כאן בתפוז את יכולה לשאול גם שם) EMDR היפנוזה וביו-פידבק. מבחינת קהילת המטפלים מתחום הריפוי בעיסוק, עד כמה שאני יודעת יש מטפלים שיודעים להעביר טיפול קוגניטיבי התנהגותי, יש כאלה היודעים להעביר טיפולים הכוללים טכניקות הרפיה ודמיון מודרך ויש גם כאלה היודעים להפעיל מכשיר ביו-פידבק, אם כי אישית אני לא מכירה אף אחד שיודע לעשות זאת בהקשר של חרדות, אלא יותר במישור הפיזיקאלי (הפעלה של שרירים מסויימים). קראי על קצת על חרדה באתר כאן ואם יהיו לך עוד שאלות את מוזמנת לשאול

Mנטה

New member
ולא לשכוח שיש גם אופציה של

טיפולים אלטרנטיביים. גם דיקור וגם הומאופתיה, גם שיאצו וגם טיפולים אחרים מתאימים, אבל כדאי לעשות את זה בליווי של רופא.

LOOST

New member
אמרו לי שאין טיפולים אלטרנטיביים

ללא דיקור.. ואני מפחדת מדיקור

Mנטה

New member
מי אמר לך ? רופא ?

כי יש כל מיני דברים ללא דיקור, השאלה אם זה חוות דעת של רופא או של מישהו שעושה דיקור

LOOST

New member
הבנתי את הנקודה ../images/Emo13.gif

אני אברר עם רופא... שיאצו למשל אני מאוד אוהבת, התנסיתי כמה פעמים וזה עשה לי רק טוב. מה עם פרחי באך? התנסית?

Mנטה

New member
פרחי באך הם בעצם

טיפול רגשי באמצעות תמציות פרחים. הפסיכיאטריה של הרפואה הטבעית. אם זה יעיל ? אומרים שכן. לנסות זה לא מזיק
גם שיאצו יעיל עם חרדות, אני ממליצה יותר על הטאו שיאצו מאשר על השיאצו מהסוגים האחרים. זה יותר חזק ויעיל לנסיוני.

LOOST

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

אני אנסה את הפרחי באך וגם את הטאו שיאצו... תודה

דיקור לא כואב ולא

מורגש בכלל, אך מאד מאד יעיל, על בשרי אני יודעת...בהצלחה, שרון

למעלה