שאלה

noam64

New member
שאלה

יש לי אהיל פשוט (נראה לי מחרסינה או משהו דומה) שנקנה לפני שנתיים בערך בהום סנטר. על האהיל מודבקת מבפנים מדבקה שנושאת את ההוראה "max 60w". השאלה שלי היא מה יקרה אם אני אשים נורה של יותר מ 60 ואט (כי 60 זה לא כ"כ מספיק) וממה נובעת ההגבלה הזאת? בתודה מראש, נועם.

יכולים לקרות כל מיני דברים החל מכך שיהיה יותר אור ,וגם יותר חם... יותר חם בחלקי האהיל ,יכול להמיס חלקים שונים.... ואם זה לא מספיק , הם עלולים גם להדלק ....

isnoi

New member
הפתרון

חרסינה זה חומר שיכול לספוג חום גדול ולכן נראה שמה שיקרה זה לציורים או לעיטורים שיש על זה שהם יתעוותו מה שכן אם האהיל לא יקר אפשר לנסות מקסימום יתפוצץ

F00D Is G00D

New member
שכחו לציין 2 דברים חשובים.

ההגבלה לא באה בגלל מנורת 70 W ההגבלה היא בשביל שלא ישימו שם מנורת 120W והרי הסיבות:
חוטי החשמל - המפסקים - בתי המנורה מהונדסים לתנאים הכי מינמלים. עם הגידים הכי דקים.(וגם מרחק דק בין הגידים) ובידוד דק יותר. במידה ועוקפים את ההוראה יכולה להיווצר "זליגה", יכול להייות שהחוטים ימסו (ואפילו יגרמו לשריפה) ויכול להייות קצר מלא
המסת הצבע.. ייתכן שהצבע יתחיל להתעווט ואפילו לנזול.
פיצוץ האגרטל... יתכןן ויהיה פיצוץ. ובו בני הבית יכולים ממש להיפגע. בנוסף יכול להייות שרסיסים יפגעו ו"יפצעו" את חוט החשמל והמנורה לסיכום... חבל לעקוץ את זה. זה אהיל לקישוט. לא בשביל להאיר אולם כדורגל.

nypx

New member
שרשום 60 אז כדאי לשים

60W מנסיון שלי מנורות שקניתי מאיקאה שמתי 60W (לפי ההוראות )וכמעט נשרף לי כל הבית המלצתי:על תקנה מנורות שרשום שם הגבלה הם הכי מסוכנות

למעלה