שאלה

Angel 2005

New member
שאלה

שלום, אני חדשה כאן, רק רציתי לשאול, בתור התחלה, אם תקציב של 6000 שקל יכול להספיק לטיול של שבועיים בתאילנד?

dana p

New member
ברררווווררר!!!

את תחיי כמו מלכה!! זה 60,000 באט!! זה המון!!!! אבל שבועיים זה כלום!!

Angel 2005

New member
כן, כולל טיסה

מה עכשיו זה משנה את התמונה? ולשבוע זה יספיק?

השאלה שלך

מאוד קשה..... איפה בתיאלנד? את מתכננת על קניות? איים? בנגקוק? צפון? לאכול ברחוב או במסעדות? קניות? טסה רק עם אלעל? בעיקרון אני ב1700 ש''ח חי בתאילנד כמו מלך למשך חודש. הכל כולל הכל ומכל טוב ועוד ועוד. אבל אני זה אני :)

Benkok

New member
תסלח לי על השאלה החודרנית מר ג'וני.

אבל איך בדיוק אתה חי כמו מלך בתאילנד על 17,000 באהט לחודש??? בוא נלך על המינימום שבמינימום: בוא ניקח חדר זול (350 ללילה), נוסיף ארוחת בוקר פשוטה (50) א.צהריים ברחוב (50) וא.ערב במסעדת רחוב קטנה (100-150), נסיעות לעיר (200 ליום פלוס מינוס במונית...מלך לא נוסע באוטובוס) עד כאן הגענו ל800 באהט. תכפיל את זה ב30 תגיע ל24,000 באהט. אני מסרב להאמין שאתה לא שותה באמצע היום לפחות מים... ועם ניק כמו שלך גם מתגנב לו איזה בקבוק ג'וני שחור פעם בחודש (995 ב7/11) אתה לא קונה בגדים? לא משחק סנוקר? לא מזמין תיירות שבדיות לדרינק בגוליבר? ת'אמת, אל תיעלב, אבל אני באמת מת לדעת איך אתה חי כמו מלך בתאילנד ב17,000 באהט לחודש. תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר.

או.קי בנקוק אחשלי

הנה ההסבר,במיוחד בשבילך :) אני מדבר על צ'אנג מאי(לא מכיר ת'מחירים של בנגקוק כ''כ) אחלה חדר וחצי אני משכיר ב4500-(ויש מצב גם בפחות,אבל אנחנו נעגל) אופנוע צמוד לכל החודש אני משכיר ב2200 אוכל-צהריים אוכל 20 בהאט-(פאתי\אורז עם בשר ירקות\מרק מאכלי ים וכו') ערב כנ''ל-20 אננס פה ושם 10+נישנושים מה7 אילבן עוד 50 נכפיל את כל הקטע של האוכל ב30 יום=2400 יציאות\באר\אלכוהול\בילוים-בוא ניקח ת'עובדה שלא כל יום יוצאים,ולא כל יום שותים-אז פשוט נחשב את זה ב100 באט ליום=3000 בוא נגיד עוד הוצאות שוטפות שלא ממש נלקחות בחשבון כמו-שמפו למקלחת, כביסה(למרות שעשיתי לבד)+טיול מחוץ לעיר,יומהולדת למישהו צריך לחגוג,סרט עם האשה בקניון,2500 בהט, חישוב: חדר-4500 אופנוע-2200 אוכל-7 אילבן וכל הקטוגריה ההיא-3000 יציאות-3000 הוצאות שוטפות-3000 הגענו ל15700 מה שמשאיר לי פה עוד 1300 בהט לשפר לעצמי ת'קטע של האוכל, תצ'מע החישוב הזה זה מידע בדוק,בטוח שלא התכלבתי ההפך חייתי כמו מלך, אז נכון שיש חודש שאתה מוציא ת18000 באט אבל גם בכייף אני יכול לוותר לך על אופנוע וללכת על דירה פחות מפוארת ולא לשתות כל יום היינקן אלא צ'אנג או סינגה, עכשיו יש הבדל בין תייר שמסתובב בתיאלנד-איים,מסיבות,נסיעות, וקניות\אוכל במקומות התירותיים שיותר יקרים, לבן,מישהו כמוני כמוך-שחי במקום מסוים,מכיר ת'דברים הזולים,יודע ת'קומבינות הקטנות,ולא יוצא כל ערב לחגוג,אלה גם יכול לשבת עם החברה או החבר'ה,זהו,תאמין לי שזה אמת לאמיתה.

Benkok

New member
סחתיין עליך, שנתחיל??

דירה - 20,000 לפני חשבונות. (ב4,500 אני מביא פה אחלה מחראת יתושים...) חשמל ומים - 5,000 עוזרת בית - 3,000 (אבל היא באה חמישה ימים בשבוע, כולל כביסה וגיהוץ...) אינטרנט - 800 טלפון + אינטרנשיונל - 3,000 אם לא היו משברים מיוחדים בארץ... ביטוח לאוטו - 19,000 שנתי (בוא נגיד 1,600 חודשי) דלק - פלוס מינוס 2500 לחודש (אם לא יורדים לפטאייה) היי וואי - 40 ליום X בערך 20 יום = 800 הבחורצ'יק למטה ששוטף ת'אוטו כל בוקר - 500 לחודש סופרמרקט - בערך פעם בשבוע 1,500 באהט = 6,000 לחודש א.צהריים מחוץ למשרד - 50-250 (תלוי בחשק, בוא נסגור על 150 X בערך 25 יום = 3,750 לחודש א. ערב מחושב בקניות של הסופר, אבל בוא נוסיף עוד 1,000 באהט לשבוע על חגיגות למיניהם (על האש בבית, פתיחת שולחן עם החבר'ה וכו') - 4,000 עד עכשיו אנחנו ב 50,950 ועוד לא חישבנו סופי שבוע בפאטייה, מסאג'ים, פינוקים, סרטים וחיות אחרות. לא קל אח שלי, לא קל... לא מזלזל, אבל לגור בחדר, לאכול נודלס, לשתות סינגה ולנשנש לוקצ'ינים בסבן אילבן זה לא ממש חיי מלך...אל תציג את זה ככה. בן

aviron

New member
מהההה זההההה ??????

50 באט כלכלה יומית? וואלה? בוא'נה - זה נשמע לי אחלה דיאטה (דבר שגם ben וגם אני צריכים דחוף..) מ'אני אגיד לך. אם אתה מצליח לשרוד ב- 50 באט - אתה לא רק מלך. אתה מלך-מלכי-המלכים! אני? אני גם 500 באט לא תמיד מספיק לי, ליום. איזה "זיסלר" קטן בפלאזה -שופינג-סנטר זה ..... אפילו שאני הולך על תכנית-חסכון בקנטקי פרייד צ'יקן - זה איזה 80 באט.... וזה רק ארוחה אחת.. וואלה - אתה מלך! ואני , גם אני, מדבר על צ'.מאי. לא מנגח - פשוט רוצה מידע : החדר הזה, זה של ה- 4500 באט לחודש: המחיר כולל את החשמל למזגן?

Benkok

New member
הייתי חייב - סיזלר...../images/Emo21.gif, יאממי

מתי אתה בא?????????

aviron

New member
וואלה

לא יודע... כעת מסתובב בארצות ניכר כמו אירלנד, תורכיה וכ"ד. אבל אתה יודע איך זה... בסוף חוזרים הביתה, לפראטת-תאי!

kogawa

New member
אלה שמעלי - על תפתחו!

הדרך שלי לחיות כמו מלך בתאילנד בתציב הזה היא לקחת את המעות, לטוס להודו, ולחיות כמו מלך - גם כי יותר זול, ובמיוחד בגלל שאני מרגיש כמו מלך על שיצאתי מהמדינה המשוקצת הזאת (-:

Benkok

New member
../images/Emo6.gif בתקציב של חודש הבא....

תלמד עברית...

aviron

New member
kogawa- אתה לא קצת-הרבה

מגזים בעניין המדינה המשוקצת הזאת"?

kogawa

New member
קצת? כן, הרבה? לא!

לכם תושבי המקום אולי כהו חושיכם, אבל גן עדן הוא כל מקום שבו נרגיש כך, וגיהנום גם כן. לא מכיר כמוכם, אבל במספר הטיולים והביקורים שעשיתי שם במהלך עשרים השנה האחרונות ראיתי מגמה ולא רק מצב, והמגמה נוראית לטעמי. אגב, עמק קטמנדו סובל מאותו הנזק, אבל בנפאל יש דברים שקשה להרוס, ולא חיבים להיות בקטמנדו, אבל ההרס שעשתה התירות לתאילנד בתוספת למצב אותו הכרתי לפני שנים כתוצאה מההסתאבות שגרמו האמריקנים בשנות המלחמה, יצרו מדינה שאיני אוהב, וכפריק של אוטנטיות תמיד אעדיף את בורמה או לאוס, כנראה עניין של טעם. וכמו שתמיד אתקשה להבחין בין תרנגולת לביצה (קאיי/גאיי) ולעולם לא אתרגל לטוואגון כנראה שתמיד לא אצליח לחבב באמת את סיאם.

תבוא איתי לסיבוב

ואני יראה לך איך גם אתה חי על 1800 שקל לחודש כמו מלך, אבל תזכור שכל אחד יש לו ת'רצונות שלו, ואם אני מסוגל לאכול רק אורז פתאי ושאר מאכלי רחוב זה לא אומר שגם אתה מסוגל (ד''א אותי אישית זה הרבה יותר משביע וטעים מאשר מקדולנדים וכאלה) ותיקון קטן אני חוזר בי ואני מוסיף לחישוב שלי עוד 1500 באט טלפון וחשמל מים,

aviron

New member
אני עדיין רעב בתקציב האוכל שלך

וגם לא רוצה לאכול חינם בבית-חבד. אההה. רק רגע. אפשר גם להיות נזיר בודהיסטי ולאכול הכל חינם.

הא ועוד משהו

ברור לי שאי אפשר להקציב לעצמך סכום מסוים ובאמת לעמוד רק בשביל שלא תחרוג מהתקציב שלך,סה''כ כולנו רוצים להנות מהחיים,וברוך השם בתאילנד אני נהנה מכל שנייה, דברים מתקזזים לפה ושם-אז אפשר להגדיל ת'תקציב ע''י זה שנניח קניתי איזה ג'ינס או משהו, אבל מצד שני לא החשבתי גם 3 פעמים בשבוע שאפשר לאכול בבית חב''ד-חינם, ה17000 באט זה גמיש,אני אישית עמדתי בו,ונהנתי מכל שנייה.

dana p

New member
תלוי

כמה עולה הטיסה.. ולשבועיים זה מספיק בהחלט.. גם אם טיסה עולה 4000 ש"ח והיא תעלה פחות נשאר לך 2000 ש"ח (20,000 באט) שזה המון לשבועיים! וכמו שכבר מישהו שאל זה תלוי מה את מתכוונת לעשות- לאן את נוסעת, איך את נוסעת, אם רוב הנסיעה היא בדרום או בצפון ועוד מלא דברים... תגידי בערך מה את מתכוונת לעשות ותבררי מחירים של טיסות

MICHL99

New member
שאלה??../images/Emo35.gif

אני רוצה לטוס לתאילנד לחודש וחצי -חודשיים. יש לי 12,000 ש"ח . אני מתכוונת לטוס עם האוזסבקים . עכשיו אין לי בדיוק מסלול אבל אני רוצה לטייל בבנקוק ,האיים והסביבה ... עכשיו אני לא יודעת איך עושים טרבל-צ'ק ... קראתי את המאמרים בעניין יש הסברים יותר מפורטים וטיפים וחוץ מזה הסכום שיש לי הוא מספיק לחודשיים ? אני מתכננן בעיקר לנפוש ולעשות קניות וטיולים.

למעלה