שאלה....

alon711

New member
שאלה....

קודם כל ראיתי אצל אודטה השבוע על תסמונת טוראט ודיברו כמובן על הטיקים, כמאפיין מרכזי מאוד של התסמונת. עכשיו, פתאום אחרי שראיתי את התוכנית, שמתי לב לעובדה (בעבר לא ייחסתי לה חשיבות) שאמא שלי נוהגת כבר שנים רבות לעשות מאין קול כזה, שקצת מזכיר שיעול או כאילו שיש לה ליחה או מגרד לה בגרון (לא בזמן מחלה או הצטננות)...קשה לי מאוד להסביר את הקול שהיא משמיעה...רק חשוב לי לציין שהיא עושה זאת בתדירות של פעם בדקה בערך אבל לא כל הזמן. יש תקופות שהיא כמעט לא עושה את זה...ככשאלתי אותה למה היא עושה זאת, היא אמרה שיש לה ליחה אבל קשה לי להאמין שזו הסיבה...גם די לא נעים לי להעיר לה לגבי זה, אבל מטבע הדברים, חשוב לי לדעת האם מה שיש לה זה טוראט והאם יש לזה טיפול? איזה סוג רופא מטפל בזה? איך להמליץ לה לקבל איבחון בצורה עדינה? תודה מראש...

ש ל י ק

New member
אלון ברוך בואך

כיף לאמך שיש לה בן כמותך אשר דואג לה ורוצה בטובתה.... מציעה לך להכנס לאתר א.ס.ט.י בראש הדף וללמוד יותר על התסמונת שלא בהכרח יש לאמך. כאשר יהיה בידך המידע תוכל לדעת יותר טוב אם החשד שלך נכון ולהציע לאמך להצטרף לקהילתנו. שיהיה בהצלחה!

ברוך הבא אלון ../images/Emo24.gif

השאלה היא אם לאמא שלך ישנם גם טיקים מוטוריים ולא רק ווקאליים. בכל מקרה אם היית יכול לגרום לה להיכנס לאתר שלנו..אולי היא תוכל לבדוק עבור עצמה...ואז לא תרגיש לא נעים. ישנם הרבה דרכי טיפול...השאלה אם זה מפריע לה או לא?

alon711

New member
זה רק ווקאלי. עולה מהגרון...דומה קצ

ת לשיעול....
, כאילו יש גירוד בגרון. חיפשתי באתר אבל לא מצאתי תשובה לשאלתי. אמא שלי קצת פרימיטיבית במחשבים ולא תוכל להיכנס לפורום להתייעצות. אבל תודה על ההצעה בכל אופן. אשמח לקבל תשובות נוספות. תודה מראש

שביק

New member
אלון, ברוך הבא, אני מזמינה

אותך להתקשר אלי לטל:09-7408478, כדי שאפשר יהיה לתת לך תשובה קצת יותר אמינה, אזדקק לכמה שאלות ופרטים נוספים. בברכה, בת-שבע, יו"ר עמותת טוראט בישראל.

alon711

New member
../images/Emo26.gifשלחתי לך מסר ושאלה נוספת

לא קשורה לאמי באופן ישיר: אבל בתוכנית של אודטה טענו שאחד הסימפטומים של התסמונת זה קללות לא רצוניות. בעיני זה תמוה, איך תסמונת פיסית יכולה לגרום לבן אדם לקלל...
, ובגלל שאני יודע שהרבה פעמים אצל "אודטה" אומרים שטויות, כולל המנחה ו"המומחים", רציתי לדעת עד כמה זה נכון....

שביק

New member
אלון, ערב טוב. עניתי במסר, וכאן

אענה על שאלתך זאת: "הקופרולליה", אותן מלים מגונות הנאמרות במסגת הטוראט לא נאמרות בכוונה ותוך מחשבה, אלא בצורת "טיק" תוך כדי דיבור ואפילו ידידותי. זהו סוג של טיק ווקאלי, אשר נאמר כמעט בכל השפות.(פרט ליפנית) כפי שסיפר פעם פרופ' קורצין, נוירולוג מומחה וידוע. בכלל, אצל חלק מלוקי הטוראט (חרדים) למשל, התופעות המגונות מופיעות או בצורה של נגיעות, או מלים, למה? טרם ברורה לחלוטין הסיבה. אני נתקלים בכך יותר גם אצל אוכלוסיה צעירה ביותר.

למעלה