סרבנות מזיקה, נקודה
גם בשטחים וגם נגד פינוי יהודים. אותו דבר בדיוק, שני תורות פסקניות, לא מסתכלות על המציאות ולא מנתחות נתונים בשטח, רק אוסף של עשה ואל תעשה וכמה נתונים סטטיסטים חסרי משמעות. השליטה בשטחים ובעם אחר קרתה בגלל אוסף נסיבות שלא היו תלויות בנו, חייבים להתחשב בזה, העם עליו שלטנו ב67' היא מונהג על ידי אירגון שחרט על דיגלו להשמיד את ישראל, בגלל זה נשארנו, חוץ מזה לא היה לנו על מה להתבסס כדי לתת אמון בערבים באותו זמן, התיישבנו שם כי נצחנו במלחמה - זכותינו לקחת שלל מהמנצח, ולהשתמש בו כקלץ בעתיד, אם נרצה, אסור להתעלם מזה, יש לנו רקע היסטורי עתיק באיזור, זה אותה ארץ ישראל בדיוק כמו תל אביב , ההבדל היחידי זה ששם יש פלשתינים ומתל אביב הם ברחו ב48', גם מזה אין להתעלם, רקע היסטורי-דתי הוא דבר חזק ועצום, זה מה שהחזיק אותנו 2000 שנה, זה גם מה שהיה בבסיס של הציונות, לא "נפלנו" במקרה על ישראל. לכן אי אפשר פשוט "לסיים את הכיבוש", זה לא עובד ככה, זה מטורף מידיי פשוט לעשות בריחה נוסח לבנון ולהניח שהכל יהיה בסדר, אין כאן מקום להנחות וסיכונים, יש עובדות בשטח, הסיכון מבפנים ומבחוץ, כלכלית וחברתיתי הוא אדיר, אין לנו בטחון ב100% שיהיה שקט מוחלט אחרי זה, מבחינתי 100% ושקט מוחלט זה המינימום, גם אם הוא לא אפשרי, אני חושב שמגיע לי מה שמגיע לשוויץ או שבדיה, מה קרה? אסור?. הסרבנות מזיקה, הסברתי כאן כמה פעמים שהיא בעצם עושה את ההפך, מרחיקה סיכוי להסדר, מערערת את החברה, מערערת את הבטחון, מעצימה את הסיכסוך, היא בעצם נורא אגואיסטית, זה לא מה שיססים את ה"כיבוש", זה תהליך, הוא תלוי בפלשתינים בדיוק כמו בנו, אין כאן אנדרדוג וחזק, יש צדדים. לגבי הצד השני כל מה שיש זה כמה סיסמאות פסקניות כמו "יהודי לא מגרש יהודי", אני שואל, למה לא?, למה לא להעביר יהודי ממקום אחד למקום אחר, מקום שהוא לא פחות ארץ ישראל.