שאלה..

eviv

New member
מועילה.

מראה לקברניטי החברה שקשה מאוד לבצע את מדיניות הכיבוש והדיכוי.

The Bugi

New member
מזיקה.

סירוב לשרת בצבא ההגנה לישראל הוא בגידה במדינת ישראל ובערכי הציונות עליהם הושתתה. מה היה קורה אם כולם היו מסרבים? המדינה היודית לסל וחסל.

או שלא

"בגידה במדינת ישראל ובערכי הציונות" - זה לא נימוק מספק לפי דעתי. אם לי יש ערכים הומנסטיים אני אפעל על פיהם גם אם לפעמים הם נוגדים את ערכי הציונות והם בוגדים במדינה - מדינה היא רק מכשיר. "מה היה קורה אם כולם היו מסרבים" - יש על זה כמה תשובות. בטח אנשים שונים יתנו תשובות שונות. לדוגמא - הרעיון בסרבנות הוא להגיע למסה קריטית - כלומר מספיק שבערך שתי אחוז יסרבו על מנת להביא לשינוי. אתה מבין? עוד תשובה אפשרית - השאולה שהוצגה היא לגבי "סרבנות אפורה" - רק לשרת בשטחים. אם כולם יסרבו לשרת בשטחים אבל ישרתו בגבולות הקו הירוק המדינה לא תחוסל ועדיין יהיה הרבה שילחמו למענה.

The Bugi

New member
כל מה שתאמר לא משנה את העובדה

יותר סרבנות-יותר פיגועים. אין מה לעשות. בכלל, אין מקום לערכים הומנסטיים בנושא הזה. סלח לי שאני לא סובלני בעניין.

איזה שינוי?

פתאום נרים ת'רגליים נפנה רבע מיליון איש ונגיד לפלשתינים קחו?, נראה לך הגיוני?, רוב העם כבר הגיע למסקנה שצריכה לקום מדינה פלשתינית, מצד שני זה לא יבוא בחינם, ללא ערבויות שהסיכסוך תם לחלוטין ושישראל תשאר כמדינת העם היהודי בדיוק כמו שפלשתין תהיה מדינת העם הפלשתיני, נראה לך בגלל כמה עדיני נפש, פתאום נצא?, חביבי, יש תהליכים, יש ערביות, יש ביטחונות, לא "ערכי הומניזם ומוסר" אם אותם ערכים יביאו לכך שהחיים שלי ימשיכו להיות בסכנה אז אני שורף את הערכים האלה, הם כבר לא רלוונטים בשבילי יותר, הם לא פרקטיים ומביאי תועלת. הקו הירוק לא יביא שלום, הוא יביא למלחמה הרבה יותר קשה עם הרבה יותר הרוגים כאשר החמאס יהיה בראש כדי להשיג את החסר שה"מתונים" לא הצליחו להשיג. רק הפרדה אמיתית בין העמים (לא חופף קו ירוק) תביא שלום, יותר נכון סיכוי לשלום.

אם כולם היו מסרבים לשרת בשטחים

לא היה ניתן לבצע את מדיניות הכיבוש היו מסיימים את הכיבוש היה הרבה יותר טוב לשני העמים מ.ש.ל.

"מדיניות הכיבוש"??, מצטער, אין כאן

"מדיניות", יש מצב מסריח לשני העמים, מצב שיגמר כאשר נדע ב100% שברגע שנצא יהיה שקט, נכון לעכשיו אין כזה, יש עדיין את זכות השיבה, יש רבע מיליון איש שגרים שם - לא נפנה את רובם, יש אירגוני טרור שאבו מאזן מסרב בתוקף לגעת בהם, יש הרבה דברים לט קטנים שחייבים להפטר, אם להיות "הומני ומוסרי" יפגע לי בבטחון אז אני מעדיף להיות ההפך, מה שמועיל לי עדיף לי.

elians

New member
מזיקה

במדינה תיווצר אנרכיה שאלוהים לא יוציא אותנו ממנה

leelushka

New member
מישהו יכול להסביר למה?

לדעתו היא מועילה או מזיקה? תודה מרואש, לי.

מסרב

New member
לא צריך לשאול 10 פעמים.

למה היא מועילה? היא מקדמת אותנו לכיוון של צבא מקצועי, ולסיום חובת הגיוס.

בקשר לצבא מקצועי

ברור לי שזה לא מקרב כלום אם אין החלטה של הממשלה, הרי בסופו של דבר הקמה של צבא כזה היא לא פשוטה. בכל מקרה צבא כזה צריך להיות בתנאים כאלה שיתחרו עם האופציות מבחוץ, תחרות כזו שבגלל הכסף והתנאים גם המעמד הגבוה ירצה להתגייס ומאות אנשים "יריבו" על כל משרה של חייל, גם יש את עיניין המילואים.., יש גם את תנאי שיחרור, סיבסוד לכל החיים, בכלל לעשות הכל כדי שאותו חייל לעולם לא ידע מחסור ולא ירגיש שדופקים אותו. כלומר, אין לנו כסף לעשות את זה, בטח לא תוך כדי המציאות שלנו כרגע, מספיק קשה לחתוך בשומן של הצבא עכשיו.

KatyRose

New member
צריך להיות שר האוצר

כדי לראות שאין כסף למדינה הזאת ?

למעלה