שאלה......

• פותח הנושא ambu
  • פורסם בתאריך

ambu

New member
שאלה......

האם ב-copd נותנים חמצן? ואם כן אז האם בכמות גדולה? היה לי ויכוח ארוך עם חברים שלי שחלקם למדו בקורס שנותנים וחלקם למדו כמוני שלא נותנים....

../images/Emo6.gif

תגיד אתה רוצה להרוג את החולה????? המסכות חמצן שקיימות היום במד"א נותנות 90% חמצן רק ב 10 LPM ו -60% ה-8 LPM אם תתן לו 2 LPM אתה תחנוק אותו למוות!

Gs17

New member
נמממ לי ידוע אישית

על חולים שמקבלים 4 LPM חמצן קבוע בבית, אז מה לא הבנתי ממש את נקודה

orend123

New member
גיא יא...

מדובר ב4 LPM שניתנים דרך קנולה.... ניתן רק בשביל להעשיר את הנשימה הטבעית בחמצן... לא נותנים יותר מ4-6LPM דרך קנולה מפני שאחרת זה סתם מציק באף. במסכות עם שקית העשרה יש חובה לתת מינימום 6, ו8-10 לחולה "צמא לחמצן", מפני שבקצב נמוך השקית לא תתמלא והבנאדם פשוט ייחנק.... וכמו שאקונומיקה אמרה, מתוכננות לתת 90% ב10 LPM הבלבול עם COPD הוא שאחוז קטן מאוד מאוד מהחולים הוחמרה המחלה אצליהם עד הרס מרכז פיקוח הנשימה, ומתן חמצן יכול באמת להרוג אותם. שוב מדברים על אחוז קטן מאוד, שאפילו מאוד מאוד קטן בארץ. כשאתה מגיע לחולה COPD עם מצוקה נשימתית- ספק חמצן בכמות המבוקשת. אם יש ספק- ספק.

YTmda

New member
לכן מורידים שסתומים!

חשבת פעם למה במסיכת חמצן של ילדים חסר שסתום אחד? בדיוק מהסיבה שהחמצן לא ממלא את השקית, אז כך לא חונקים את הילד כי אויר נכנס מה"אין-שסתום"... לכן, אם נותנים למבוגר פחות מ-10 LPM, מוציאים שסתום וזהו...

orend123

New member
בוא אני אענה לך בשאלה

אז אם כבר נתת למישהו 4LPM במסיכה, וכמובן גם הורדת שסתום כדי שהוא לא ייחנק, אז מה בדיוק עשית בזה?! העשרת אותו ב21% חמצן ישר מהבלון??

Seidman

New member
אורן אתה שוכח עם איזה לבן אני עובד

אולי בלבנים אחרים אין קנולות אף, אבל ב43 מן הסתם יש, ולכן גם דיברתי על הLPM של2-4.

בוא אני אשאל אותך שאלה...

מתי נותנים חמצן? התשובה ברורה מאליו, בכל מקרה של מצוקה נשימתית או חשד למצוקה נשימתית, כמאמר המשפט, אם יש ספק, ספק! חולה COPD שהוזעקת אליו יהיה מצוי במצוקה נישמתית ולכן יש לספק לו חמצן ככל חולה אחר באמבולנס... הבלבול הקיים בנושא החמצן בחולה COPD מדבר על כך שיש אחוז מאוד מאוד קטן של חולים שלהם תהיה בעיה עם החמצן... בכל מקרה בחולה COPD במצוקה נשימתית נותנים חמצן תחת השגחה... במידה ותהיה החמרה במצבו אז נוריד את החמצן...

viva1924

New member
אבוי אבוי לשטויות שנכתבות כאן

STOP הגיע הזמן לעצור את שרשרת השטויות שנכתבה כאן. במד"א, זאת אומרת טרום בית חולים , בייחוד באמבולנס רגיל, תמיד תמיד תתנו חמצן לחולה עם קוצר נשימה, תמיד 60-100%. המצב שאתם מדברים עליו יקרא רק אחרי מתן חמצן לאורך מספר שעות, וכאמור גם אז זה נדיר ורק אצל חולי COPD שאוגרים CO2. אבוי, אם מישהו יקרא את מה שכתוב םה ויפסיק לתת לחולה בקוצר נשימה חמצן. ןמה זה המשפט "במידה ותהיה החמרה במצבו אז נוריד את החמצן" מי כתב את זה? אם תהיה החמרה במצבו זה בגלל שהוא פיתח קוצר נשימה על רקע של החמרה בCOPD, או בצקת ראות, או סיבה אחרת לא בגלל אחוז החמצן שנתתם!!! אם תורידו לחולה כזה חמצן זב טמטום מוחלט. אל תגדילו ראש איפה שלא צריך תזמינו נט"נ. מנהל הפורום לטיפולך.

viva1924

New member
אבוי אבוי לשטויות שנכתבות כאן

STOP הגיע הזמן לעצור את שרשרת השטויות שנכתבה כאן. במד"א, זאת אומרת טרום בית חולים , בייחוד באמבולנס רגיל, תמיד תמיד תתנו חמצן לחולה עם קוצר נשימה, תמיד 60-100%. המצב שאתם מדברים עליו יקרא רק אחרי מתן חמצן לאורך מספר שעות, וכאמור גם אז זה נדיר ורק אצל חולי COPD שאוגרים CO2. אבוי, אם מישהו יקרא את מה שכתוב םה ויפסיק לתת לחולה בקוצר נשימה חמצן. ןמה זה המשפט "במידה ותהיה החמרה במצבו אז נוריד את החמצן" מי כתב את זה? אם תהיה החמרה במצבו זה בגלל שהוא פיתח קוצר נשימה על רקע של החמרה בCOPD, או בצקת ראות, או סיבה אחרת לא בגלל אחוז החמצן שנתתם!!! אם תורידו לחולה כזה חמצן זב טמטום מוחלט. אל תגדילו ראש איפה שלא צריך תזמינו נט"נ. מנהל הפורום לטיפולך.

קודם כל להרגע

דבר שני בוא תסביר לי את ההגיון הנ"ל חולה מתלונן שהחמלן עושה לו יותר גרוע, הוא רוצה להוריד אותו? לא תוריד? אם יש החמרה במצב שנובעת מהחמצן... (מה שברור שאני מאמינה שלא יקרה) אבל אם הבנאדם מתלונן שהחמצן מקשה עליו נוריד את החמצן ותתפלא היו מקרים מעולם ועוד דבר לא משנה כמה אתה צודק או לא, יש צורה לתקן ולהביא דברים על דיוקם, פורום זה בא לגרום לאנשים להחכים, יש דרך לתקן אנשים וללמד אותם ולא להתנהג כמו פוץ על, אז אם כבר עמית צריך לטפל במשהו זה איך להגיב לאנשים אחרים.... יום טוב.

Cervantes

New member
מה זאת אומרת אם הוא מתלונן..

נגיד שהוא נכנס לקוצר נשימה חריף, זה קצת מוזר להוציא לו את החמצן, לא? לא ניתן לקבוע על איזה רקע הקוצר נשימה (נגיד שזה על רקע של החמרה של ה-COPD כפי שנכתב?). לא נראה לי שהפסקת מתן החמצן זה מה שיעביר לו את הקוצר... תקני אותי אם אני טועה..
אולי במידה והוא מבקש להסיר את החמצן, תמיד ניתן לכתוב "מסרב חמצן" בטופס ולהוריד לו את החמצן.. יוםטוב

אני מסכימה שזה קצת מוזר

אבל יש אנשים שנלחצים מהחמצן דבר שיגרום להם רק להכנס לסטרס ולכן במקרה הזה תהיה החמרה לי אישית קרה שעשיתי התקף אסטמה ובגלל שזה היה התקף אחרי כמה שנים של שקט נלחצתי עוד יותר ונכנסתי לסטרס ובשלב הראשון המצב רק החמיר הייתי צריכה להרגיע את עצמי בלי חמצן ובלי אינהלציה לפני שהחמצן והאינהלציה עזרו....

ShinShin101

New member
שימו לב...

הרצון להוריד את מסיכת החמצן יכול לרמז על אי שקט של החולה. בפעם האחרונה שהייתה לי חולה שניסתה להוריד את המסיכה כל הנסיעה היא קיבלה טובוס באמצע הפינוי, הסטורציה שלה ירדה מתחת ל-70.

../images/Emo6.gif

מוכר קרה לי עם חולה בצקתית כשאין נטן פנוי קילומטרים מאיתנו... אי שקט קלאסי אבל יש להבדיל בין אי שקט לבין תחושת המחנק שמלווה לעיתים חולים

viva1924

New member
הדרך להגיד דברים

שלום אקונומיקה מצטער אם נפגעת, זאת לא היתה הכוונה, פשוט יש לקחת בחשבון שאנשים רבים קוראים את מה שנכתב פה ולכן כדאי לחשוב קצת לפני שקובעים עובדות\ נותנים עצות.. מדובר בחחי אדם

שלום גם לך

יש דרך להעיר הערות אתה בא ללמד, להסביר? תסביר איפה האדם טעה ומה הדבר הנכון לא ניתנו פה עובדות או נתינת עצות אלא הסבר כללי מדובר פה במתנדבי מד"א לכן קיים ידע קודם ומעבר לכך השואל הוא מתנדב נוער ככה שלפה או לפה מי שיחליט בסופו של דבר הוא הנהג

ambu

New member
אממממ.....

ידוע לי אישית על מקרה של copd ( לפני כשבועיים) שהחליטו פשוט להעביר את החולה לבית החולים בלי לתת לו חמצן....

למעלה