שאלה

• פותח הנושא Orbi
  • פורסם בתאריך

Orbi

New member
שאלה

שלום לכולם. דבר ראשון רציתי להגיד שיש לכם אחלה פורום כאן. קיבלתי אחוזי נכות לפני כחודשיים, 11 אחוז לצמיתות ועוד אחוז זמני עד בדיקה רפואית נוספת. הצצתי פה באתר וראיתי את חישובי המענק, אבל היום קיבלתי את הכסף לחשבון וזה הרבה פחות ממה שרשום. השאלה האם אולי זאת רק מקדמה? האם הטבלאות שמפורסמות כאן הן הקובעות(זה מתוך החוק ככה שזה נראה לי די אמין). אני קצת מבואס עכשיו עד שיגיע יום שני ואני אוכל לברר, אולי מישהו יכול להרגיע? תודה מראש.

עָנת

New member
דבר ראשון ../images/Emo51.gif../images/Emo3.gif

למען האמת איני יודעת מה גובה המענק החד פעמי
במידה ולא קיבלת את מלוא הסכום שמגיע לך,יתכן שחודש הבא תקבל הפרשים.
מצרפת לך טלפונים של היחידה לתגמולים והטבות בקירייה,ותנסה לברר שם
.
מישהו יודע אולי בכמה מסתכם תגמול חד פעמי ל10%
/איפה ניתן לברר על גובה המענקים החד פעמיים

../images/Emo53.gifמענק חד פעמי

שלום לענת ולחברים, לקח לי כמה חודשים להכנס לכאן עקב בעיה באקספלורר שלי, כנראה שהייתה בעיה עם מנגנון רישום העוגיות. ביחס לשאלתך ידידי, קיבלת מקדמה בלבד כנראה כי לא עבר המועד לערעור על ההחלטה, המענק עקרונית נע בין 33,000 ש"ח - 140,000 ש"ח (לערך) בין 10% נכות ל19% נכות. אני מניח כי קיבלת משהו כמו 7,000 - 8,00 ש"ח מקדמה כעת לא? דרך חישוב הסכום לפי חוק הנכים: פרק שני: תגמול 4. על אף הוראות סעיף 5, נכה שדרגת נכותו אינה פחותה מ- 10%, ואינה עולה על 19%, ישולמו לו תגמולים בדרך של מענק חד פעמי, שסכומו ייקבע כלהלן (להלן - מענק): (1) לנכה שדרגת נכותו 10%, 10% מהשכר הקובע, כפול 108; (2) לנכה שדרגת נכותו 11%, 11% מהשכר הקובע, כפול 125; (3) לנכה שדרגת נכותו 12%, 12% מהשכר הקובע, כפול 142; (4) לנכה שדרגת נכותו 13%, 13% מהשכר הקובע, כפול 155; (5) לנכה שדרגת נכותו 14%, 14% מהשכר הקובע, כפול 166; (6) לנכה שדרגת נכותו 15%, 15% מהשכר הקובע, כפול 175; (7) לנכה שדרגת נכותו 16%, 16% מהשכר הקובע, כפול 185; (8) לנכה שדרגת נכותו 17%, 17% מהשכר הקובע, כפול 193; (9) לנכה שדרגת נכותו 18%, 18% מהשכר הקובע, כפול 201; (10) לנכה שדרגת נכותו 19%, 19% מהשכר הקובע, כפול 215. השכר הקובע 3,300 ש" לערך. איך משלמים מקדמה? 4ב. מענק או תגמול לפי סעיפים 4 ו- 4א ישולמו לאחר שחלף המועד להגשת ערר על החלטה של הועדה הרפואית בדבר דרגת הנכות או אם הוגש ערר כאמור, לאחר החלטת הועדה הרפואית העליונה בערר. 4ג. (א) נכה שדרגת נכותו מ- 10% עד 19% ולא נקבע שדרגת נכותו קבועה, רשאי קצין התגמולים להורות כי תשולם לו מקדמה על חשבון המענק לפי סעיף 4; סכום המקדמה לא יעלה על סכום השווה למכפלת התגמול החודשי שהיה משתלם לנכה לפי סעיף 5, לו היה חל עליו הסעיף האמור, במספר החודשים שיחלפו עד למועד שנקבע לבדיקת הנכה לשם קביעת דרגת נכותו מחדש. (ב) שר הבטחון, באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, יקבע את שיעור המקדמה שיקבל הנכה על חשבון המענק. (ג) נכה שקיבל מקדמה כאמור בסעיף קטן (א), ובבדיקה שנערכה לשם קביעת נכותו מחדש נקבעה לו אותה דרגת נכות, יקבל מענק לפי סעיף 4, בניכוי המקדמה שקיבל. (ד) נכה שקיבל מקדמה כאמור בסעיף קטן (א) ובבדיקה שנערכה לשם קביעת דרגת נכותו מחדש נקבעה לו דרגת נכות העולה על 19%, יקבל תגמולים לפי דרגת הנכות החדשה שנקבעה, בניכוי המקדמה שקיבל; הוראות סעיף 4א(ב) יחולו על חישוב ניכוי המקדמה. (ה) שר הביטחון יקבע באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, את שיעור ניכוי המקדמה לפי הוראות סעיף קטן (ד).

עָנת

New member
עומר ברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo39.gif

שמחה שהצלחת להכנס לפורום שלנו
ועוד יותר שמחה שתעשיר את הפורום שלנו בידיעותיך

עָנת

New member
עומר../images/Emo51.gif , "אופן חישוב המענק "..

הועבר לאחר כבוד לטאגליינס

עָנת

New member
עומר ברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo39.gif

שמחה שהצלחת להכנס לפורום שלנו
ועוד יותר שמחה שתעשיר את הפורום שלנו בידיעותיך

Orbi

New member
תודה רבה לשניכם

יום שני בבוקר אני אתקשר כי המועד לערר עבר ממזמן והאחוזים לצמיתות. תודה ורפואה שלמה לכולם

rozgil

New member
עומר.........-ברוך השב אלינו !!!

אני מחזק את ידך..... .ואולי בהזדמנות .........נדבר האם "יש צורך לעשות משפט עם משהב"ט"..........והעלעת האחוזים שלי למעל 50%.........אבל זה יהיה אחרי האישפוז שלי........ שבוע טוב גילי-חדרה (ROZGIL)

למעלה