שאלה ..

• פותח הנושא mng1
  • פורסם בתאריך

mng1

New member
שאלה ..

אני רוצה ללמוד תואר ראשון בלימודי נשים ומגדר באת"א. השאלה היא מה ניתן לעשות אח"כ בסיום הלימודים? בהנחה שאני אסתפק בתואר ראשון בלבד ולא אמשיך לתואר שני? ומה השכר שאני צריכה לצפות לו בסיום התואר?(אפילו בערך יתקבל) נ.ב התחום מעניין ומושך אותי מאוד ונראה לי שמשהו שיעניין אותי מאוד יוכל לתרום לי ולהעביר את הלימודים בהרגשה טובה..

לימודי מיגדר

לימודי מיגדר כשמם הם תחום לימוד ומחקר ואינם מקנים מקצוע מוגדר. ואכן, הנתיב המקצועי הצפוי לבוגר החוג , פחות מוגדר מראש מאשר זה של בוגר החוג לראית חשבון.עם זאת, יש להביא בחשבון שרמת ההשכלה באוכלוסיה הולכת וגדלה. במידה רבה תואר ראשון היום מהווה כרטיס כניסה לתפקידים רבים. בוגרי החוגים השונים במדעי הרוח והחברה, משתלבים בתפקידים מגוונים. חלק לא מבוטל מהם משתלב בתפקידים ניהוליים, הן במגזר הפרטי, והן בציבורי. אחרים מוצאים את מקומם במסגרות הדורשות השכלה אקדמית לאו דוקא מתחום אחד מוגדר, למשל צוערים במשרד החוץ. חלק ניכר מהעוסקים בתקשורת הכתובה והאלקטרונית הם בוגרי רוח וחברה ממגוון רחב של חוגים. למעשה ניתן למצוא אותם בכל מגזרי המשק. בוגרות לימודי מיגדר משתלבות בחלקן במשרות הקשורות לתחום הלימודים בכל משרדי הממשלה, העיריות והמועצות האזוריות והמקומיות ישנן משרות הנקראות "ממונות על מעמד האשה". אלה פועלות לקידום נשים ולמתן הזדמנויות תעסוקתיות שיוויוניות לנשים. במסגרות גדולות פרט לממונה יש צוות העוסק בזה. חלק מהמשרות מאוישות על ידי בוגרות החוג. גם ארגוני נשים כמו ויצו ונעמת\ ארגוני צרכנים ועוד מעסיקים את הבוגרות.

למעלה