שאלה

Iris1967

New member
שיתוף

לא לא אמרתי זאת - אבל לא לבקש ממנו דבר. מה גם לא לשתף אותו בכל דבר - הוא זה שצריך להתעניין במה שקורה בחיי ילדו. עם זאת, כשאת מדברת איתו אל תטיחי בו האשמות ואל תריבי איתו (כי זה רק משיג את התוצאה ההפוכה וחבל גם להתעצבן שכן זה רק פוגע בך ובעקיפין בילדך) תהיי "קול" עד כמה שניתן - כשיראה שאת מסתדרת לבדך ואינך זקוקה לו - אז נראה לי שהוא יבקש ליטול חלק גדול יותר בחיי הילד.... (ענין של אגו)...

DANA800

New member
אני לא מטיחה בו האשמות

להפך ,אני מנסה לדבר איתו בדרכי נועם, ומנסה ודי מצליחה להסתדר בלי החסדים שלו, אך לפעמים אין ברירה ופונים אליו.

s h o o s h a

New member
קחי את עצמך בידיים

אכתוב עכשיו מספר משפטים שאולי יכעיסו אותך, אבל זו התרשמותי מהתנהלות השיח כאן וגם בפורום נוסף בו העלית את שאלתך. עושה רושם כי אינך ממש מעונינת בעזרתו של ה X בגידול בנך אלא יותר מבקשת להפריע לו במהלך חייו החדשים אותם הקים. הוא נישא בשנית ואת נותרת לבדך לגדל את הילד. את מעונינת להכיר גבר חדש לחייך אבל את בררנית כל כך שנדמה שאת מצליחה להרחיק מעליך גברים בפוטנציה. את התסכול שלך את מנסה להעמיס על אקסך תוך הטחת האשמות שהוא אינו שותף מספיק בכל מה שקורה עם בנו. תגובתו לענין המזונות ולכך שאת ביקשת להיות חד הורית (אינני זוכרת את הציטוט המדויק אך הוא כאן איפשהו בין שלל הודעותיך) מצליח מאד להכעיס אותך, כנראה בגלל שיש בו יותר משמץ של אמת. לסיכום: קחי את עצמך בידיים, תתחילי לחיות את חייך ולהיות אחראית לכל מה שקורה אתך ומה שבתחום אחריותך המלאה, דהיינו, בנך. תפסיקי להאשים את כל העולם, תפסיקי לבקר (מלשון ביקורת) את כל העולם ותפסיקי להציג את עצמך כמסכנה שלא מסוגלת לעזור לעצמה. דעי לך שאם תמשיכי במתכונת זו את מסתכנת בתביעה של אבי הילד להכריז עליך כאם לא ראויה (אני בכוונה מקצינה) ואז תישארי עם עצמך ותוכלי להאשים בכך רק את עצמך. אני בוטה וקיצונית אבל נדמה שאת זקוקה לניעור הזה. שבוע טוב

DANA800

New member
את טועה ובגדול לגבי

אני ממש לא מנסה להפריע לאקס שלי בחייו החדשים, להפך איחלתי לו בהצלחה ומזל טוב, אני ממש בקושי מתקשרת אליו רק כשאין לי ברירה,וזה בשעות העבודה כדי שאשתו לא תקנא מהשיחות האלה. ואני ממש לא בררנית, אבל קורה שאין קליק ואין משיכה.

למעלה