שאלה

Dror Bar

New member
שאלה

אני יכול לפרסם בפורום מקצועת/ נשקים/גזעים שאני המצאתי ולשמוע את חוות הדעת של אנשי הפורום? האם בכלל כדי להמציא עוד דברים?

DIDGIN

New member
אני לא רואה סיבה שלא

אם אתה מתכוון לפרסם כמה בבת אחת אני מציע שתשרשר את כולם לאותו אשכול כדי לחסוך במקום. לדעתי כדאי להמציא עוד דברים. אני לא חושב שיש איזשהו מנחה בעולם בכל שיטה שלא ממציא\משנה משהו או עושה חוק בית כי חייבים להתאים את השיטה לצרכים שלך. אם אני טועה ויש איזה מנחה שלא ממציא או משנה שום דבר אז או שבצירוף מיקרים יש לו את כל מה שהוא צריך למערכה או שאין לו הרבה דמיון.

בוודאי

א) אתה יכול לפרסם ולשמוע את חוות הדעת של אנשי הפורום, אבל תשאל את עצמך "האם אני יכול להתמודד עם חוות דעת שלילית על מה שנראה לי כמו רעיון מבריק?" אם כן, אז נראה לי שאין בעייה. ב) בוודאי שכדאי להמציא עוד דברים, בתנאי שהם מקוריים ובעלי תוכן - אין באמת צורך בעוד מקצוע יוקרה של "איש שעושה הרבה נזק עם חרב ומקבל תוסף לדרג"ש" כי יש כבר ספר שלם של הזבל הזה, ואין טעם בעוד לחש-אפקטים בסגנון כדור אש או מפלצת ממש גדולה עם הרבה התקפות בסיבוב, אבל אם המצאת לחש שעושה משהו באמת מעניין כמו מדרגות לירח או מבט אל בטן האדמה, מפלצת שמהווה קצת יותר מדירוג אתגר מאוזן שצריך רק 14.33 כמוהו כדי לעלות דרגה או מסדר אבירים עם משמעות מעבר לתוספים שהוא נותן לך, אז זה רק תורם לך ולקוראים.

DDN

New member
בהחלט.

אבל, שרשר אותם לשרשור אחד. וכן. לכתוב דברים משלך (במיוחד עם אתה מנחה) מוסיף מימד יחודי ואישי למערכה שלך.

Nihau

New member
כן! בשמחה רבה! וכן!

אני במערכה שלי בניתי עולם מאפס בהתאם לדמויות. מהיותי אקולוגית במקצועי האקדמאי יש בעולם הזה איזון אקולוגי (אין דבר כזה מפלצת- זה רק שם גנאי לחיה או תופעה שהדמויות עדיין לא מכירות\מבינות) ואני דואגת לשמור על הגיון רציף ככל האפשר כדי לתת לדמויות את הסיכוי ההוגן להתמודד עם אתגרים מתוך היכרות עם העולם. ככל שתמציא יותר דברים (בתנאי שאתה כותב אותם איפושהו וזוכר אותם במדוייק) כך יתחזק הקשר בינך לעולם ובין הדמויות לעולם כי הכל יקבל מימד ייחודי משלו- זה באמת יהיה העולם "שלכם". אני אשמח לקרוא כאן רעיונות שלך ולתת חוות דעת ואולי גם עיצה או שתיים.

Dror Bar

New member
המשך שאלה

אתם רוצים רק בונוסים מינוסים וכאלה הוא כמו שיש בספר לשחקן

מירטל

New member
לא.

אם אתה רוצה רק בונוסים ומינוסים כאלה, אני בטוחה שאפשר לבנות תוכנה שתעשה את זה יותר טוב, תמציא סיפור ותוכן, לא בונוסים.

DDN

New member
כמו שאמרו לפניי

יותר מעניין לשמוע סיפור, רקע וכו'. הסטטיסטיקות זה הדבר המשני.

ננסק

New member
אם זה מעניין, כן

אם מצאת דרך מעניינת ומקורית להשתמש במכאניקה, אז בטח. אני לא כל כך מעוניין לראות את התקדמות תוסף ההתקפה הבסיסי של מקצוע יוקרה, לכולם יש את זה. אני רוצה לראות את היכולת המיוחדת שלו, שעוד לא ראיתי אצל אף אחד אחר, ואיך היא משתלבת היטב עם תיאור המקצוע.

אבל זה, כבר עשו

זבלולי תוספים לא חסרים בכל חור. אם הוא כבר טורח, אז שלפחות תהינה לכך תוצאות מקוריות. זו לא באמת חוכמה לכתוב שטות כמו הLOREMASTER מהמדריך לשה"מ, שכל ה"סודות" שהוא "לומד" הם בסך הכל אוסף מטופש של פיטים שכבר הופיעו בספר השחקן תחת שם אחר.

ננסק

New member
אני לגמרי מסכים

אם הוא כבר כותב, שיכתוב מעניין. זה בדיוק מה שאמרתי בהודעה הקודמת שלי. בסך הכל אמרתי "גם מכאניקה יכולה להיות מעניינת". ה-Loremaster באמת מקצוע יוקרה די משעמם.

Dror Bar

New member
עוד שאלה

בבונוסים והמינוסים של הגזעים שמתי לב שהדברים שמישתנים הם:str, dex,con, cha ופעם אחד int מישהו מוכן להסביר לי למה זה קורה? יכול להיות דמות שמקבלת +2 int או +2 wis לדוגמא ?

יש נוסחא לעניין

יש בספר השה"מ תת פרק שלם שמגדיר לך אילו תכונות אתה אמור להפחית אם אתה מעלה תכונות אחרות. באופן "מפתיע" מתייחסים שם לתכונות חשובות יותר ופחות, כשהתכונה החשובה ביותר היא כמובן כוח...

Dror Bar

New member
אתה יכול לתת אותה בקובץ או רגיל

אין לי את הספר לשליט והייתי שמח אם היה לי את הנוסחה

גם לי אין ספר לידי

ובכל אופן, ה"נוסחא" ההיא רק מוכיחה למה המשחק מתוכנן (בונוס כוח - הכי חשוב)

אני אישית מעדיף ללא תוכן ../images/Emo115.gif

זה מהיר, ישר, ולענין. אם אני רוצה תוכן יש לי מספיק ממנו ב"צל של אנדר". שלא נדבר על זה שהשחקנים שלי הם גם ילדים בגן ואם אצטרך להקריא להם את הכל אני אתאבד עם חרב למעיים.

למעלה