שאלה

סלסרו

New member
שאלה

"זוגות לסביות מבוססים פחות מזוגות סטרייטים" או "זוגות לסביות מבוססות פחות מזוגות סטרייטים" ?

גנגי

New member
זוג

היא מילה בלשון זכר, ולכן הייתי כותבת "זוגות לסביים". כלומר - שם + שם תואר. אם כוונתך (וברור שכך) לזוגות של לסביות - אני סבורה שיש צורך להבהיר שהכוונה לסמיכות ולא לשם + שם תואר. רצוי במקרה כזה לפרק ולכתוב "זוגות של לסביות" (וכנ"ל לגבי זוגות של סטרייטים). בכל מקרה, כיוון שנושא המשפט הוא הזוגות ולא הלסביות, ברור שהפועל יהיה בלשון זכר.

גנגי

New member
ואגב, ../images/Emo32.gif מוחלט,

אני זוכרת אותך מפורום ישראלים בחו"ל. רק שאני מבינה שאתה עדיין שם.

סלסרו

New member
וואלה. היית ישראלית בחו"ל?

בגילי הקשיש מותר לי לשכוח.. :) אז את אומרת שהצורה הנכונה היא: ""זוגות לסביים מבוססים פחות מזוגות סטרייטים"?

גנגי

New member
סליחה...טעות שלי ב"כן" השני:

אמרתי שעדיף "זוגות של לסביות מבוססים פחות מזוגות של סטרייטים". כלומר- לפרק את הסמיכות, ולא להשתמש בשם ושם תואר, כי אתה מדבר על זוגות של לסביות, ולא על זוגות שהם לסביים. מקווה שזה מובן.

סלסרו

New member
משהו לא מסתדר לי

אומרים "זוגות נשואים" כי הכוונה לזוג נשוי. אז למה לא "זוגות לסביים"? המדובר הוא על תא זוגי המורכב משתי נשים לסביות. למה לפרק את הסמיכות?

גנגי

New member
זוגות נשואים

זה שם ושם תואר, זו לא סמיכות. אלה לא זוגות של נשואים, אלה זוגות שהם נשואים. זה בדיוק ההבדל, זה בדיוק מה שאמרתי לך קודם: זוגות לסביים אלה זוגות שהם לסביים. ואין זוגות כאלה. יש רק זוגות של לסביות. כי לסביות הן הנשים, זה לא שם תואר של "זוגות".

למעלה