שאלה!

kofagus

New member
שאלה!

אני שוקלת לבקש מבעלי, בקרוב לשעבר, לוותר על זכויותיו לגבי בננו הוא מעולם לא תיפקד כאבא ואפילו לא שואל על הילד או מתענין בו. שאלתי היא מהן השלכות לגבי מסמך זה? ומה זה בעצם אומר מבחינה חוקית? תודה

s h o o s h a

New member
את השאלה יש להפנות לגורם מקצועי

פורום דיני משפחה וירושה יכול להיות גורם ראשוני לברר את השאלה וההשלכות של ויתור האב על ילדו. תשובות ברורות ובעלות תוקף משפטי יהיה עליך לקבל מעו"ד אשר תחום התמחותו הוא דיני משפחה. אם אין באפשרותך למנות עו"ד, תוכלי להסתייע בנעמ"ת/ ויצ"ו/ סיוע משפטי. ובכל מקרה, אל תחתמי/ תחתימי אותו על שום מסמך בטרם נועצת, כאמור, באיש מקצוע. בהצלחה

את

יכולה לבקש עד מחר בבוקר.... אבל למען האמת זה לא בדיוק יעזור לך.... את לא יכולה לשלול מהבן את זכותו לאבא ולא חשוב כמה האבא הזה מתפקד או לא.... שום בית משפט לא יתן לך דבר כזה... נניח.... רק נניח שמבחינה חוקית זה היה ניתן, הרי שאת היית חשופה לתביעה מצד הבן לכשיגדל על לקיחת זכות בסיסית חוקתית זו לאבא.

kofagus

New member
תשובה!

לפני שאת מתנפלת עלי, תני לי להסביר לך מהן הסיבות שלי לבקשה זו. האב ,אזרח ארה"ב, השאיר אותנו פה (אותי ואת בני שגם הוא אזרח ארה"ב) וחזר לארה"ב. הפחד שלי שבעתיד הוא יזכר שיש לו בן וינסה לקחת אותו חזרה לארה"ב. תודה.

סיוולה

New member
אני לא יודעת בן כמה הבן שלך, אבל

אני יודעת איך את מרגישה, גם אני הייתי בתסריט של אבא שנטש, ונעלם... אבל החיים הם משהו שקורה, החיים הם משהו שכאשר אנו מתכננים את התסריט לפי החוקים שלנו, באים החוקים של החיים ומשנים אותם. אל תקבעי מסמרות, אל תנסי למנוע מהילד את החוויה של אבא, הזמן יעשה את שלו, ואת אל תתרמי. תהיי בסדר, כדי שגם אם בנך יפגש עם אביו בעתיד, תדעי שאת היית בסדר ב- 100% והאבא - הוא שיצטרך לתת את הדין וחשבון לילד שלו. שיהיה לך חיים נהדרים.

סיוולה

New member
אני אהבלה אני כן יודעת בן כמה הבן

שלך, אם הוא נולד ביולי, זה אומר שהוא בן - 8 חודשים. בבקשה, כאמא אהבלה לשעבר, שעשתה את טעות חייה בעבר, שלא תעזי לעולל את זה לילד, כמו שכתבתי לך בתגובה הקודמת. 1. תני לזמן לעשות את שלו. 2. אל תהיי זו שקיפחה את זכויות האב מהילד. 3. תני לאב- בבוא הזמן - לעשות את הצעד, ואל תמנעי זאת - לא מהילד ולא מהאב. ורד

אם הבנתי נכון

מה שאת מבקשת זה רק איזהשהו מסמך שיקנה לך אפוטרופוס מלא על בנך, כלומר שרק מבחינה חוקית לאב לא יהיו זכויות. אם זה כל אשר את רוצה, לדעתי זה לגיטימי וברור. את שון רשמתי רק על שמי. אבא שלו לא מופיע בשום מקום כאביו. ואם כל זה לרגע אחד לא מנעתי מבני את הזכות לאבא. הם מתראים ושון יודע בידיוק מי זה אבא ( התפקוד הדפוק שלו בתור אבא זה משהו שבבו הזמן שון כבר " יעביר לו את החשבון" על כך, אני לא יכולה לעשות הרבה בנידון) אבא זה לא שם משפחה, או חזקה חוקית או מזונות, אבא זה אהבה, דאגה , תמיכה , ההכלה, וזאת אני לא חושבת שאף אחת תימנע מבנה/בתה במכוון. תשובה חד משמעית אין לי בישבילך כי אני מבינה מעט מאוד בחוקים. אני מבינה את הפחד ההגיוני ולגיטימי שלך שבנך ילקח ממך. תתיעצי קודם, ולא משנה מה תחליטי, תני לאבא להבין תמיד שהוא רצוי בסביבת הילד. המון בהצלחה!

אם כך

את יכולה להגיש תביעה למשמורת בהיותך האופטרופסה הטבעית של הילד ולבקש כי בית המשפט יקבע כי מקום מושבו של הקטין בישראל. אבל לפני שאת עושה צעד כזה כדאי לך להיוועץ בעו"ד כי עניין של מקום מושבו תלוי במספר גורמים

נירה63

New member
את בהחלט יכולה לעשותו...שלב ראשון ע

לדעתי תוציאי צו עיקוב יציאה מהארץ , ואז תהיי שקטה שהאקס שלך לא יבוא יום אחד ויוציא את בנך מכאן...במקביל תפני לעו"ד ולבית משפט הסבירי בדיוק את המניעים, וכן, אני מכירה כמה וכמה נשים שזכו בתביעה שכזו.

למעלה