עפרונית מהודרת
New member
שאלה
שלום רב. אני בת 34. לפני כשנה התחילה לי דלקת בגיד בשוק. הרופא התקשה לאבחן אם הדלקת היא בטיביאליס אנטריור או פסטריור. הרופא החליט לבסוף שזה בפוסטריור. בשלב האקוטי הסימפטומים היו כאב חד בחלק הפנימי של השוק ובצקת בחלק הפנימי של כף הרגל. לא יכולתי ללכת ולא לנהוג. כל הרגל, מהקרסון ועד הירך הייתה מתכווצת. קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה שכללו טפולים ידניים ותרגילים לבית (חיזוק הרגל עם גומייה). הטיפולים הללו החזירו אותי להליכה. אולם גם היום, שנה אחרי, אני לא מסוגלת לנהוג. אחרי משיכת הרגל אליי כמה פעמים (העברת הרגל בין הברייקס לגאז) היא מתעייפת. ואחרי כמה דקות שוב כל הרגל מתכווצת וכואבת. בצר לי, פניתי שוב לרופא ספורט (אחר). הוא אמר שאכן אין כרגע דלקת בטיביאליס פוסטריור, אבל לדעתו יש דלקת בטיביאליס אנטריור
מלכתחילה לא היה ברור ממה נגרמה הדלקת הזאת. כי היא התפתחה בהדרגה, ואל כתוצאה משום טראומה. אני לא ספורטאית ולא עשיתי שום מאמץ מיוחד. הפיזיותרפיסט שטיפל בי הרים ידיים. מנהלת הפיזיותרפיה שלו נבהלה והעבירה אותי לפזיותרפיסטית אחרת. הפזיותרפיסטית החדשה חושבת שמה שגורם לדלקות האלו הוא מנח לא נכון של הירך - הירך שלי לדעתה פונה יותר מדיי פנימה, וכך ההליכה יוצרת לחץ מוגזם על החלק הפנימי של השוק. בינתיים אני התייאשתי, והתחלתי ללכת במקביל לכירופרקטור. הפזיותרפיסטית החדשה והכירופרקטור חילקו ביניהם את "העבודה" - הוא משחרר מתיחויות באיזור השוק, היא עובדת על מנח הירך ונותנת לי תרגילים לירך לבית. הכירופרקטור גם הפנה אותי לנוירולוג נוירומוסקולרי, כי לדעתו סימפטום של קושי בדורסיפלקציה (מה שמגביל אותי בנהיגה) אינו מוסבר על ידי דלקות גידים. אבל הנוירולוג לא מצא בעיה. בתכלס יש לי הרגשה שהטיפול קצת איבד כיוון. כבר לא כל כך ברור לי מה בעצם יש לי, ולא איך זה הולך להיפתר (אם בכלל). מחלות רקע: - פלטפוס. הולכת שנים עם מדרסים. - סבלתי מתסמונת תשישות כרונית (CFS) במשך מספר שנים. - לפני כשנתיים עברתי שבר תלישה ב- MP5. שאלותיי: א. האם דלקות בגידים TA ו- TP מסבירות קושי בדורסיפלקציה? או שכדאי ללכת לעוד נוירולוג? ב. מה יכול לגרום להתפתחות ספונטנית כזאת של דלקות גידים? כל מידע נוסף על אבחנה או טיפול יעזור. תודה!
שלום רב. אני בת 34. לפני כשנה התחילה לי דלקת בגיד בשוק. הרופא התקשה לאבחן אם הדלקת היא בטיביאליס אנטריור או פסטריור. הרופא החליט לבסוף שזה בפוסטריור. בשלב האקוטי הסימפטומים היו כאב חד בחלק הפנימי של השוק ובצקת בחלק הפנימי של כף הרגל. לא יכולתי ללכת ולא לנהוג. כל הרגל, מהקרסון ועד הירך הייתה מתכווצת. קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה שכללו טפולים ידניים ותרגילים לבית (חיזוק הרגל עם גומייה). הטיפולים הללו החזירו אותי להליכה. אולם גם היום, שנה אחרי, אני לא מסוגלת לנהוג. אחרי משיכת הרגל אליי כמה פעמים (העברת הרגל בין הברייקס לגאז) היא מתעייפת. ואחרי כמה דקות שוב כל הרגל מתכווצת וכואבת. בצר לי, פניתי שוב לרופא ספורט (אחר). הוא אמר שאכן אין כרגע דלקת בטיביאליס פוסטריור, אבל לדעתו יש דלקת בטיביאליס אנטריור