שאלה

שאלה

שלום רב. אני בת 34. לפני כשנה התחילה לי דלקת בגיד בשוק. הרופא התקשה לאבחן אם הדלקת היא בטיביאליס אנטריור או פסטריור. הרופא החליט לבסוף שזה בפוסטריור. בשלב האקוטי הסימפטומים היו כאב חד בחלק הפנימי של השוק ובצקת בחלק הפנימי של כף הרגל. לא יכולתי ללכת ולא לנהוג. כל הרגל, מהקרסון ועד הירך הייתה מתכווצת. קיבלתי טיפולי פיזיותרפיה שכללו טפולים ידניים ותרגילים לבית (חיזוק הרגל עם גומייה). הטיפולים הללו החזירו אותי להליכה. אולם גם היום, שנה אחרי, אני לא מסוגלת לנהוג. אחרי משיכת הרגל אליי כמה פעמים (העברת הרגל בין הברייקס לגאז) היא מתעייפת. ואחרי כמה דקות שוב כל הרגל מתכווצת וכואבת. בצר לי, פניתי שוב לרופא ספורט (אחר). הוא אמר שאכן אין כרגע דלקת בטיביאליס פוסטריור, אבל לדעתו יש דלקת בטיביאליס אנטריור
מלכתחילה לא היה ברור ממה נגרמה הדלקת הזאת. כי היא התפתחה בהדרגה, ואל כתוצאה משום טראומה. אני לא ספורטאית ולא עשיתי שום מאמץ מיוחד. הפיזיותרפיסט שטיפל בי הרים ידיים. מנהלת הפיזיותרפיה שלו נבהלה והעבירה אותי לפזיותרפיסטית אחרת. הפזיותרפיסטית החדשה חושבת שמה שגורם לדלקות האלו הוא מנח לא נכון של הירך - הירך שלי לדעתה פונה יותר מדיי פנימה, וכך ההליכה יוצרת לחץ מוגזם על החלק הפנימי של השוק. בינתיים אני התייאשתי, והתחלתי ללכת במקביל לכירופרקטור. הפזיותרפיסטית החדשה והכירופרקטור חילקו ביניהם את "העבודה" - הוא משחרר מתיחויות באיזור השוק, היא עובדת על מנח הירך ונותנת לי תרגילים לירך לבית. הכירופרקטור גם הפנה אותי לנוירולוג נוירומוסקולרי, כי לדעתו סימפטום של קושי בדורסיפלקציה (מה שמגביל אותי בנהיגה) אינו מוסבר על ידי דלקות גידים. אבל הנוירולוג לא מצא בעיה. בתכלס יש לי הרגשה שהטיפול קצת איבד כיוון. כבר לא כל כך ברור לי מה בעצם יש לי, ולא איך זה הולך להיפתר (אם בכלל). מחלות רקע: - פלטפוס. הולכת שנים עם מדרסים. - סבלתי מתסמונת תשישות כרונית (CFS) במשך מספר שנים. - לפני כשנתיים עברתי שבר תלישה ב- MP5. שאלותיי: א. האם דלקות בגידים TA ו- TP מסבירות קושי בדורסיפלקציה? או שכדאי ללכת לעוד נוירולוג? ב. מה יכול לגרום להתפתחות ספונטנית כזאת של דלקות גידים? כל מידע נוסף על אבחנה או טיפול יעזור. תודה!

עוד משהו מוזר

לפני כחודש הפסיותרפיסטית שמה לב שפתאום יצאה לי ה- fibula מהמקום שלה בברך. היא שלחה אותי מהר-מהר לכירופרקטור שהכניס אותה בחזרה למקום
כרגע אני בטיפולים 4 פעמים בשבוע (!) 3 פעמים כירופרקטור ופעם פסיותרפיה. ועוד לא דיברנו על רופאים... זה פשוט מתיש! עוד מעט יפטרו אותי מהעבודה (בקופ"ח - כמה אירוני
)

זו אפשרות שעלתה

הכירופרקט העלה את האפשרות הזאת. בגלל זה הוא שלח אותי לנוירולוג הנוירומוסקולרי. הנוירולוג הזה היה אכזבה גדולה. רופא המשפחה שלי סיפר לי עליו נסים ונפלאות. הלכתי אליו פרטי. קבעו לי אליו תור לאיזה יום בצהריים. לקחתי יום חופש מהעבודה. נסעתי אליו במונית (כאמור אני לא יכולה לנהוג). שילמתי 800 שקל (!). והוא ישב מולי, מתאפק שלא להירדם, ועשה לי את הבדיקה הנוירולוגית הכי בסיסית: רפלקסים, הרמת ידיים, מעקב עיניים. ואמר שאינו מוצא כלום. שאלתי אותו מה לגבי compartment syndrome. הוא אמר בזלזול שזו לא אבחנה נוירולוגית. עוד רופא פרטי, נפוח מחשיבות עצמית, מהסוג שפגשתי לא מעט בשנים האחרונות...
בזמנו עשו לי גם EMG (הרופא בקופת חולים), והיה תקין. אבל הלב שלי לא שקט. אני בת 34 והולכת כמו בת 80. זה ברור לי שמשהו לא בסדר. אגב, יש התפתחויות: אתמול גם הכירופרקטור הרים ידיים. אחרי 12 טיפולים, הוא הרגיש בעצמו שזה לא משנה כמה הוא משחרר את השוק- היא תמיד נתפסת בחזרה. ואחרי שהוא ניסה לעשות מניפולציה על ה- tibial nerve כדי לשחרר אותו, לא יכולתי ללכת יומיים. גם זה אומר משהו, לא? מה אתם אומרים? לאן ממשיכים הלאה?

kashke

New member
../images/Emo91.gifלפנות לפלדנקרייז

ולדעתי, רצוי שיעורים אישיים. בעיקר, תהיי בריאה.

אורטופד מאבחן את זה

לא נוירולוג. ניתן לעשות בדיקת לחץ. בדיקה לא נעימה אבל לא סוף העולם.

וואלה?

את בטוחה? עד עכשיו אורטופדים לא עזרו לי בכלום ודי התייחסו אליי בתור נודניקית. התרשמתי שהדבר הטוב היחיד שהם יכולים לעשות זה לתת הפניה לפזיותרפיה
מי שאבחן את הדלקות הן ב- TP והן ב- TA היו רופאי ספורט. אולי את מכירה אורטופד טוב באיזור תל אביב? אם כן, אשמח אם תכתבי לי במסר. תודה!

AMI-101

New member
מה עם עוד פרטים

האם היו שינוים בהרגלים, כמו הליכה, ישיבה, עבודה, מקום מגורים, אוטו חדש? האם היו גם שינויים סנסורים sensory ברגל או בשוק? האם זה חלק מהרגל, כולו? מתי התחיל? מתי היה שיא? מה משפר ומה עושה יותר גרוע? ביי עמי

עוד פרטים

קודם כל תודה על הניסיון לעזור, עמי. שינויים בהרגלים - בזמן הקצר שלפני פריצת הדלקת לא היו שום שינויים משמעותיים. אולם שנתיים לפני כן היה שבר-תלישה ב- MP5, כלומר בעצם הקיצונית יותר של כף הרגל, שבעקבותיו אולי התחלתי ללכת תוך "בריחה" מדריכה באזור הקיצוני ויותר לחץ על האיזור הפנימי של הרגל. הכאבים והמגבלה בתנועה התפתחו לאט ובהדרגה. זה התחיל מזה שידעתי שמשום מה אני לא יכולה לנהוג מרחקים ארוכים, ונגמר בזה... שלא יכולתי לעמוד על הרגל. שינוים סנסוריים - לא היו. חלק מהרגל או כולו- הכאב הקשה עם ההרגשה של ההתכווצות היא בשוק ימין. לאחר ששם מתכווץ, יש "חוטים" כואבים שנמשכים לירך של אותה רגל (הכירופרקטור אמר שאלה עצבים מגורים). בטיפול ידני מרגישים מתח גם בגב התחתון. טווח התנועה של הקרסול מוגבל, והתנועה היא אטית וחלשה. מתי התחיל- לפני שנה. בדיוק שבוע לפני כן היה לי זיהום בדרכי השתן שהגיע עד לכליה, וקיבלתי אנטיביוטיקה. (בפורום ראומטולוגיה נאמר לי שיכול להיות שהאנטיביוטיקה הייתה הטריגר.) הכאב אז היה חד ואקוטי, ומאוד ממוקד בחלק הפנימי של השוק. היום הוא הרבה יותר עמום ולצערי גם יותר מפושט בשוק. מתי היה השיא- השיא היה בהתחלה. בזמן טיפול פיזיותרפי היה מסלול מתמיד ואטי של שיפור במשך כחצי שנה. עם השיפור, הורידו את תדירות הטיפולים בהדרגה מפעם בשבוע לפעם בשלושה שבועות. זה התחיל החמרה. מה עושה יותר גרוע - הפחתת תדירות הטיפולים החמירה את המצב. גם קור בהחלט מחמיר. לדעתי, הרעיון להפסיק את הטיפול דווקא בחורף היה גרוע. הליכה בשיפוע עולה גם כן מחמירה, בעיקר אם קר. והכי הכי מחמיר, באופן חד משמעי: נהיגה מה משפר - חימום (על ידי כרית חימום או משחה סינית או Ben Gay). טיפול ידני (הפסיותרפיסט עשה לי כנראה משהו שדומה ל- friction massage. זה היה כואב בטירוף והשאיר לי סימנים כחולים, אבל אחרי זה תמיד יכולתי ללכת). נקודות נוספות: רנטגן עמוד שדרה מותני - הראה היצרות של כמה דיסקים מותניים. אבל בבדיקה פיזית הגב נראה בסדר ואין לי כאבי גב. נאמר לי שזה לא מסביר את התופעות ברגל. מיפוי עצמות - היו הדגשות באיזור הבוהן של שתי הרגליים, ובמקום שבו היה בעבר שבר התלישה. אולטרסאונד - הראה מעט נוזלים מסביב לטיביאליס אנטריור. תודה לכל מי שהגיע עד כאן

והערה

(אם עוד לא קשקשתי מספיק): בשום שלב של המחלה או של הטיפולים - פיזיותרפיה או כירופרקטיקה - לא היה מצב שיכולתי לעשות dorsiflexion כמו שצריך. הטיפולים הידניים בדרך כלל הפחיתו את הכאבים, אבל אף פעם לא שיפרו באופן משמעותי את טווח התנועה.

אורטופד - גשי

למומחה כף רגל ותשאלי אותו לגבי compartment syndrom . ניסית מדרסים ? דרך אגב, קשה לי שלא להתרשם שאת אולי קצת במצב של over-treatment . זה רק רושם כללי שאני מקבלת וכמובן יכול להיות שאני טועה. תעשי ברור לגבי אורטופד טוב בקופה בה את מבוטחת ואני הייתי חושבת על הפחתת טיפולים לפחות לתקופה מסויימת.

תודה, נירית

במקרה יש לי תור לשבוע הבא למומחה כף רגל, שקבעתי אותו כבר מלפני חודש. כמובן זה כבר לא מומחה כף הרגל הראשון שהייתי אצלו. הראשון פשוט אמר שאין לי שום בעיה אורטופדית (ועל כך אמר רופא המשפחה שלי: "אמר - אמר"
) אני אשאל אותו לגבי compartment syndrome, וגם לגבי spinal stenosis. אתמול הייתי אצל הפיזיותרפיסטית. ברגע שנכנסתי, היא אמרה (נאום שכנראה הכינה מראש) שהיא חוששת שהיא מיתה את אפשרויותיה, ושהיא לא מרגישה שהיא עושה דבר נכון כאשר היא מטפלת בי כרגע. אז אמרתי לה את מה שכתבת- שאני בשלב של over-treatment, והיא אמרה שאת כנראה צודקת. היא אמרה שהיא רצתה פשוט *לנסות* אולי היא תצליח לעזור איפה שהפיזיותרפיסט הקודם נתקע. אבל היא רואה שזו סתם עבודה סיזיפית: היא משחררת- אני מתכווצת - היא משחררת- אני מתכווצת. היא הסכימה איתי שזה מבאס בערך כמו לנקות אבק שחוזר לכסות את הבית יומיים אחרי שניקית
... היא הציעה שאקח הפסקה מטיפולים, אתן למזג האוויר המתחמם לעשות את שלו ולגוף לעשות את שלו, ואם יהיה צורך, אז אולי אולי לחזו רלטיפול בעוד חודשיים-שלושה. אגה, סתם הערה: כשענית לי בפעם הראשונה כלל לא ידעתי שגם את פיזיותרפיסטית. בראש הפורום כתוב שהוא מנוהל על ידי יעל רותם-גלילי, אבל לא ראיתי את שמה מופיע בפורום כבר כמה ימים. לאור העובדה שגם שם המשפחה שלך הוא רותם, התחלתי לחשוב אולי זו אחותך או משהו... בכל מקרה, עזרת. תודה!

לא אחותי

יעל גנבה את שם המשפחה הזה ורק שתדעי שדרכת על יבלת גדולה. לכבוד הוא לי להקרא באותו שם אבל היא עדיין גנבת.

אח....אותי ../images/Emo8.gif

האמת...הייתי חולה כמה ימים. היום כבר התחלתי להרגיש יותר טוב עד שפגשתי את נירית.... ושוב עלה לי החום....

AMI-101

New member
עפרונית

has anyone checked you also for spinal stenosis uphill walking thing... dont stop doing what you have been doing with PT, your home exercise part as it seems to help nirit may be onto something and a short break may be needed Ami

תודה, עמי

אף אחד לא בדק אפשרות של spinal stenosis. אני חייבת לציין שאלו גם המלים הראשונות שעלו לי בראש כאשר ראיתי את תוצאת צילום הרנטגן (שאגב, למרות שאני סובלת מהבעיות כבר שנה, רק עכשיו עלה בדעתו של מישהו לבדוק). אני אשאל את אורטופד-הרגליים בשבוע הבא. בעקבות ייאושה של הפזיותרפיסטית (שממשיכה את דרכו של הכירופרקטור) אני כנראה באמת אפסיק את הטיפולים לזמן הקרוב. אמשיך קצת בירור אצל רופא/ים רק בגלל שהכירופרקטור הפחיד אותי, ואקווה שמזג האוויר המתחמם יעזור לגוף לעשות את שלו.

אגב

אילו תרגילי-בית התכוונת שכדאי שאמשיך לעשות? התרגילים לשיפור מנח הירך או תרגילי החיזוק לשוק (עם הגומי)?

למעלה