שאלה

עידן31

New member
שאלה

מישהו יכול להגיד לי מתי הייתה האולימפיאדה במינכן? 1936 או 1937?

almog4

New member
בשנת 1972

מינכן: בשנת 1972 נערכה בעיר מינכן אולימפיאדה. מחבלים פלשתינים (מארגון הפתח) השתלטו על מגורי הספורטאים הישראלים, ורצחו 11 מהם. עד היום לא מסכים הוועד האולימפי לקיים טקס זיכרון רשמי לחללים הישראלים שנרצחו. ברלין: בשנת 1936, בלי קשר ישיר (אתה יכול בהחלט למצוא קשר עקיף אם אתה רוצה), התקיימה אולימפיאדת ברלין, בגרמניה הנאצית. היטלר היה ראש המדינה המארחת, והבמאית לני ריפנשטאל יצרה את סרט הקולנוע "אולימפיה" המפורסם. לא ידוע לי על יהודים שהשתתפו באולימפיאדת ברלין, אך נציג כושי מארה"ב זכה במדליית זהב ועשה הסטוריה. מה שאמנם הביך מעט את היטלר, אך לא הפריע לו, אחרי כמה שנים, ליישם את מדיניותו ולרצוח כמה מליוני אנשים.
דני

nitsansh

New member
כמה הערות

לא הבנתי בדיוק לאיזה קשר התכוונת... ההחלטה על קיום האולימפיאדה של 1936 בברלין (וגם אולימפיאדת החורף בגרמיש-פרטנקירכן) התקבלה לפני שהיטלר הגיע לשלטון, והועד האולימפי הבי"ל לא ראה לנכון לשלול את האירוח מגרמניה בגלל המשטר הנאצי, שבאותו זמן לא התגלה עדיין פרצופו האמיתי... הגרמנים השתדלו להעלים את סימני הגזענות בתקופת האולימפיאדה וארגון המשחקים היה מצוין בכל קנה מידה... בהחלט היו יהודים שהשתתפו באולימפיאדת ברלין, ויש סיפור ידוע על שני רצים יהודים מארה"ב שנמנע מהם להשתתף בריצת השליחים... אם הנציג הכושי שהתכוונת אליו הוא ג'סי אוונס, אז הוא בהחלט לא היה היחיד, וגם לא הראשון שזכה במדלית זהב... הסיפור שהיטלר סרב ללחוץ את ידו של אוונס הוא לא נכון, מקרה כזה היה קודם לכן עם אתלט אמריקני אחר, ואחרי זה היטלר לא הגיע לאיצטדיון (אולי כדי להמנע מלפגוש את אוונס, אבל לך תוכיח...)

טרה10

New member
פניו של המשטר הנאצי-ב-1936

כבר היה ידוע בעולם-בגלל הטרור בגרמניה. הוא גם היה ידוע שמבוסס על תורת הגזע-חבל"ז.

nitsansh

New member
זה לא הפריע ל-IOC...

לא מעט מאנשי ה-IOC היו בעצמם בעלי נטייה לגזענות, אם כי לא כמו הנאצים... לא זכור לי אם בכלל שקלו להעביר את האולימפיאדה למדינה אחרת, ואם היתה אלטרנטיבה מעשית... אולימפיאדה זה לא דבר שאפשר לארגן ברגע האחרון, ובמצב הכלכלי של אמצע שנות ה-30 בטח לא היו מדינות שהתנדבו לכך... ה-IOC לא נרתע מלקיים את האולימפיאדות במדינות טוטליטריות ומיליטריסטיות. טוקיו היתה אמורה לארח את האולימפיאדה של 1940 ורומא את 1944. ברלין היתה אמורה לארח את האולימפיאדה כבר ב-1916. באופן אירוני, המדינות המארחות היו אחראיות למלחמות שביטלו את האולימפיאדות האלה...

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif

זכור הקרב המפורסם בין ג'ו לואיס למקס שמלינג בו ניצח המתאגרף האמריקאי השחור את הגרמני.

למעלה