שאלה

dannyshadow

New member
שאלה

למישהו יש מדריך בעברית בעזרת איזה תוכנות מקימים תחנת רדיו באינטרנט, עם כול האפקטים האלו של הרדיו ששיר אחד נכנס בשני... חשוב שיהיה בחינם... ועוד שאלה: האם אם אני נותן שיר מפורסם ומפרסם את שם הזמר למשל קובי פרץ זה נחשב עברה פילילית\ עבירה על זכויות יוצרים? טנקס

dannyshadow

New member
טוב קראתי את המאמר

עוד לא ביצעתי אבל חפיף.. אסור לי לפרסם שירים בלי אישור? כול התחנות רדיו באינטרנט שמשדרות שירים לקחו אישור ואם לא לוקחים אישור עוצרים לך\סוגרים ת'תחנה או משו? עוד משו- איך מקבלים אישור, כמה הוא עולה? טנקס

תשובה ../images/Emo13.gif

תחנות רדיו המשדרות באינטרנט זקוקות לרישיון של אקו"ם (ארגון יוצרי המוזיקה) להשמעת שירים. אקו"ם דורשת אישור מכל אדם המשמיע שירים המוגנים בזכויות יוצרים בכל מקום שהוא - החל במעליות, אולמות אירועים, אוטובוסים וכלה בתחנות רדיו אינטרנטיות ורדיופוניות. אקו"ם תדרוש ממך, כמקים תחנת רדיו-באינטרנט, תמלוגים בסכום שיראה לה לנכון בהתחשב במצב הכלכלי של התחנה ובמספר המאזינים. חשוב להדגיש שיש מצבים שבהם אין צורך באישור מאקו"ם: 1. אם יוצר המוזיקה התיר לך להשתמש ביצירתו בתחנת האינטרנט שלך. 2. היצירות אותן אתה מנגן לא נוצרו ע"י חבר אקו"ם (מוזיקה קלאסית או כל מוזיקה אחרת שיוצרהּ לא מיוצג ע"י אקו"ם) באופן כללי, יש עוד מס' ארגונים המייצגים אמנים מסוימים במדינה - להם גם צריך לשלם תמלוגים. אבל אקו"ם הוא הארגון הגדול והחזק ביותר, המייצג גם את הארגון הבינלאומי לזכויות יוצרים (סיס"ק). לשאלתך: לא. לא כל תחנות הרדיו באינטרנט קיבלו רישיון מאקו"ם. התחנות הרציניות (באשר הן) כן קיבלו רישיון (דוגמאות: וואלה!מוזיקה, WFM, פוזהFM וכו'). אם אתה תשמיע יצירות לא-חוקיות באינטרנט, אתה תתבע ואם תורשע - תשפט למאסר של עד שלוש שנים או תאלץ לשלם קנס של עד מיליון ש"ח. לפרטים נוספים: http://www.acum.org.il/html/licences/internet.html

dannyshadow

New member
ממש לא מעודד...

אני לא חושב שאני הולך לשלם סכום כסף עבור תחנת האינטרנט הקטנה שלי שיכולה למנות עד 20 איש, אבל בכול זאת, איך אפשר לדעת איזה שירים לא מוגנים על ידי אקו"ם? אני יודע ש 90 אחוז כן אבל אולי משהו לא.. אז בעצם איך הם יכולים לתפוס מישהו ולתבוע אותו? באינטרנט הוא אנונימי, לא? תודה

../images/Emo13.gif

אם לא הייתי מנהל הפורום, הייתי בוודאי רומז לך שאם אתה משדר לחמשת חברייך ב- winamp, אתה יכול לעקוף את החוק ולא לשלם לאקו"ם תמלוגים. אבל אני מנהל הפורום, וכמנהל הפורום אני חייב להזהיר אותך שאם יתפסו אותך (אין אנונימיות מוחלטת באינטרנט: יש לך IP ויש "שטינקרים"), אתה עלול לשלם על כך מחיר כבד. שירים מודרניים שלא מוגנים ע"י אקו"ם? קשה למצוא כאלו... אבל... כל היצירות של חיים נחמן ביאליק - לא מוגנות מפני זכויות יוצרים. אז לך בכיוון הזה...

dannyshadow

New member
אוקי תודה../images/Emo8.gif

אני חושב שאני אוותר על חיים נחמן ביאיליק.. חחח טוב מצאתי תחנת רדיו שמחפשת שדרנים... אז שאלו אותי אם שדרתי פעם.. עניתי שכן (חחחח עכשיו אני צריך לחרוש כול הלילה על המאמר ולנסות להפעיל הכול
) אז אתם חושבים שהאמר יהיה לי ברור- הפונקציה של להדליק מוזיקה לשדר וכול זה? את יכולה להסביר לי שיהיה לי יותר קל להבין מהמאמר שהוא קצת מסובך? בקיצור מחר יש לי מבחן קבלה קטן... ממה ששמעתי שם המילים העיקריות זה "יאאלה פרסומים ומוזיקה, חח.. המבחן יתבצע בווינאמפ ואני אשדר שם.. טיפים? נ.ב המנהל אמר לי שהם קיבלו אישור מאקו"ם וזה עלה להם בסביבות ה 500

ובכן...

אני לא יודע באיזו תחנת רדיו מדובר. אבל קשה לי להאמין שבלי ידע מעשי תוכל להפעיל קונסולה, המאמר הוא בהחלט לא מספק בעניין הזה. בכל מקרה, אם יש לך פוטנציאל - אני משוכנע שתחנת הרדיו האינטרנט תסכים לערוך לך היכרות עם הציוד הרדיופוני (באשר הוא).

dannyshadow

New member
לא הבנת..

אני לא יודע איזה בדיוק ציוד יש להם, אבל זה מהבית הכול בלי קונסולה. בלי אולפן אם זה מה שחשבת. ניתן לבצע את כול הפעולות- החלפת שירים- דיבור ועוד על ידי כך שאת תסבירי לי בקצרה?חוצמזה ששמעתי כרגע שידור והיה שם בעיקר "יאאלה לפרסם" ושאר השירים אז זה לא נראה לי כזה בעיה, אני חושב שאני אפילו יכול לשדר יותר טוב מהם...

dannyshadow

New member
אוקי

התקנתי את התחנה שלי, , הכול היה טוב ויפה עד הקטע הזה: "לאחר שווידאתם שכל השדות וההגדרות נכונים ומתאימים, הגיע הזמן להתחבר. חיזרו ללשונית Output ולחצו על Connect. אם תחת המילה Status תראו מספרים רצים - הרדיו שלכם משדר. אם לא - בידקו שנית שכתובת ה-IP נכונה, שהסיסמה נכונה, שהשרת פעיל ושאתם מחוברים לאינטרנט. " זה כתב לי שזה לא יכול להתחבר- סיסמא לא נכונה. חשבתי שאני בוחר את הסיסמא שלי לא? אם לא איך? 2. במדריך לא כתוב שאני צריך להכניס כתובת IP איפשהוא. איפה אני צריך להפעיל אותה? 3. במדריך כתוב להשאיר על LOCAL HOST זה עדין אומר שאני אוכל לשדר לאנשים מהאינטרנט? תודה!!

למעלה