שאלה...

Mona Ella

New member
שאלה...

אם משקיעים הרבה בבן הזוג...מתנות, מזמינים אותו למקומות וכו וכו. הוא לא יהפוך למפונק? יתרגל לדברים האלו ואז לא תהיה עליהם השפעה? הרי אם אפשר להפוך ילד למפונק אי אפשר שזה יקרה לגבר?

אני לא חושבת

ושוב זה חלק ממערכת יחסים שלמה אם בן הזוג שלך נותן אז אין כמו לתת לו חזרה אם הוא מעריך את העשייה שלך, אז אין כמו להעניק לו את בטח לא מתכוונת לבעל שבא הבייתה מול הטלויזיה והכדורגל ואת משרתת אותו ?!?

Mona Ella

New member
חחחח לא! איזה בעל??...../images/Emo5.gif

אני כולה בת 18 וחצי... אני מדברת על חבר שאנחנו אומנם לא הרבה זמן ביחד (שנה וחצי) אני כל הזמן מכינה לו דברים בעיקר מהשיעמום וכי אני נורא אוהבת אומנות והוא לא מתייחס לזה כמובן מאליו אבל חשבתי שאם אני אמשיך אז הוא כן יתחיל...

Gizmo16

New member
זה באמת עניין של הדדיות..../images/Emo28.gif

כמו שנאמר בהודעה מעליי
כל עוד העניין הדדי- יש השקעה מצדם של שני בני הזוג- זה בסדר גמור
לפי דעתי לפחות..

תראי..

מה שמרגילים ככה מתרגלים. אבל מה רע בזה? אם בא לך לפנק תפנקי ואל תחשבי על התוצאה.

Tully Is Here

New member
אם יש משהו שכולנו פה למדנו זה

איך שקבלת אותו ככה הוא יישאר.... אם הוא לא הגיע מפונק הוא לא יהפוך למפונק. בקשר להשקעה שלך, אין בזה שום דבר רע, אם זה עושה לך ולו טוב אז תמשיכי, רק תעשי את זה בכיף ולא בצפייה לתמורה, כי פה רובנו נופלות.

הכל במינון הנכון

תטביעי אותו בפינוקים והם יאבדו מערכם. תמנעי ממנו פינוקים כדי שלא יהיה מפונק, ותאבדי משהו מהקשר. תמצאי את המינון הנכון, ושיחקת אותה

Mona Ella

New member
מינון נכון...

חבל שלא למדתי רפואה
איך אדע מהו המינון הנכון? זה הרי דבר שלא מתבטא עכשיו זה יתבטא בעוד כמה זמן...(בתקווה שנהיה עד אז ביחד
)

polegra

New member
לדעתי אין דבר כזה פינוק יתר

מה שכן יש לדאוג שזה לא יהפוך להרגל....כל עוד הוא מעריך ומוקיר את שאת עושה עבורו אז אין סיבה להפסיק עם זה. הרי אנחנו נותנים מהלב מאהבה ואין סיבה שנעצור ברגשות שלנו... צריך ללמוד שביחסים אין מובן מאליו וכל עוד 2 בני הזוג זוכרים את זה לדעתי לא יהיה קיים דבר כזה פינו יתר או פינוק שלא יתקבל באהבה טלי

חחחחח

כן. יתרגל. תעשי את זה רק מידי פעם... ולא בגלל שהוא יתרגל, אחא כדי שלא תתעוררי יום אחד ותרגישי שאת משקיעה כלכך הרבה ולא מקבלת בחזרה...

Mona Ella

New member
תראי אני כן מקבלת...

הוא משקיע במה שהוא יכול ואוהב...אני אוהבת אומנות אז אני מכינה לו דברים אבל הוא לא כל כך כישרוני אז הוא קונה או מכין מה שהוא יכול הוא הביא לי מחשב חדש כששלי התקלקל הוא הכין לי דיסקית צבאית ורשם עליה "יש אנשים שקשה להיזכר בהם מבלי להעלות חיוך" הוא מזמין אותי למסעדות. הוא כן משקיע בדרכו שלו ומבחינה כספית הוא מבזבז עליי הרבה יותר למרות שאין לו כי הוא חייל אבל קשה לי להגיד מי נותן יותר...נראה לי שבמידה שווה. אני לא דואגת ל-לקבל. פשוט עוד מעט אני מתגייסת ומן הסתם בצבא לא אוכל להשקיע כל כך הרבה במתנות ...

אם ישנה

תחושת הדדיות (ואני לא מדברת על התחשבנות כמו למשל אני עשית X והוא החזיר Y) אני מדברת על תחושה ככלית של איזון והדדיות - הכל בסדר. וכשלא יהיה לך זמן... אני בטוחה שתעשי כמיטב יכולתך ובהתאם למצב לעשות בשבילו. ולא נראה לי שתהיה בעיה, לא תוכלי להשקיע במתנות... תשקיעי במילים... או בכל דרך שתתאפשר לך. והוא יקבל ויבין!! בהצלחה לך בהמשך הדרך. בכל המובנים

maybesure

New member
../images/Emo77.gif

אלה שלום, פעם לפני שנים נכחתי בהרצאה של פסיכולוגית שהגדירה את המושג פינוק כך: "לעשות עבור אדם פעולות חיוניות שהוא מסוגל לעשות למען עצמו". ובעצם כל הפינוק אומר תלות מיותרת, חוסר חינוך לעצמאות. בעצם הכנת המתנות לך יש המון סיפוק-כבר רווח נקי שלך. בעצם הנתינה את לא "תפנקי" אותו, אלא אולי תתני לו כיוון איך מעניקים חזרה! גם ילד שמקבל מתנות לא יהפוך למפונק. אולי תובעני, רוצה עוד, אבל בהחלט לא מפונק. ומה רע בכך אם ירצה עוד מתנות יצירתיות? אין יותר פרגון מזה על מאמציך! מאחלת לכם אושר מלא נתינה כי נתינה היא מתנה שנולדים איתה.

למעלה