שאלה

DANA800

New member
שאלה

האם מותר לאישה רווקה להיכנס להריון מתרומת זרע אנונימית על פי הדת?

David i

New member
אסור.

חיפשתי בשבילך בכל ספרי התשובות והפוסקים, ולא מצאתי אף אחד שמתיר זאת, כולם כאחד אוסרים הפריה ע"י הזרקת זרע מגבר זר, גם ברווקה. אפילו בין בעל לאשתו, בקושי רב הם מתירים הזרעה מלאכותית, במקרה שאין דרך אחרת, ובתנאים מיוחדים בלבד.

לידיעתך...

בנושא הזרעה מלאכותית היתה מחלוקת גדולה מאוד בין בעל האגרות משה, הרב משה פיינשטין זצ"ל, לבין הרבי מסאטמר זצ"ל. עד כדי כך שחסידי הרבי פלשו לכל הישיבות וקרעו את הדפים מהספרים. בכל אופן זה לא נוגע לשאלת השואלת שהיא רווקה.

David i

New member
המחלוקת היא

אך ורק בנוגע להזרעת זרע הבעל לרחם אשתו בלבד! אבל, כפי שהדגשתי בעיקר תגובתי, הזרקת זרע מגבר זר לרחמה של אישה אחרת, גם אם היא רווקה - אסור בהחלט. אלא שרציתי רק לציין עד כמה הדבר חמור, עד כדי כך שאפילו בין איש לאשתו הדבר לא פשוט בכלל. אך כאמור בנוגע לשאלת השואלת - אין מתירים.

חושבני...

שהאגרות משה מדבר דוקא בזרע שלא מהבעל, ומתיר (אמנם בדוחק) גם זרע של גוי! עיין באגרות משה אבן העזר ח"א סימן ע"א ח"ב סימן י"ב

encyclopedia

New member
תפני לשערי צדק

אני זוכרת שקראתי כתבה במקור ראשון על רווקות דתיות שנכנסו להריון מתרומת זרע. אני לא זוכרת מה שם הקבוצה אבל היה להם קבוצת תמיכה. אני חושבת שתוכלי למצוא עוד מידע בשערי צדק.

אליעזר26

New member
יש תשובה של הגר"ע יוסף בענינ שבה

הוא קובע שאינ על הולד שום פסול אבל לא נכנס לשאלה אמ מותר לעשות זאת לכתחילה. (יביע אומר ח"ט)

למעלה