שאלה...

שאלה...

שלום! שמעתי שיש חסידי ברסלב שלא נוסעים לאומן, אלא נשארים בארץ ישראל. שאלה א': זה נכון? שאלה ב': מי הם בדיוק ועל מה הם מסתמכים? שאלה ג': איך הם עונים על מה שכתוב ב'כוכבי אור', שרבנו הורה לבא לאומן אפילו מארץ ישראל? תודה רבה לכולם.

פרסטיק

New member
רבנו לא הורה בשום מקום

בוודאי לא בכוכבי אור "לבוא מארץ ישראל לאומן" אין הפרש בדור החדש בין דמיון למציאות.

danielsade

New member
תשובה

א. יש כאלה ב. הם מסתמכים על זה שרבנו ז"ל לא אמר בפירוש לבוא אליו לר"ה אחרי פטירתו אלא רק ר' נתן הבין מדבריו, וגם על הצד שר' נתן אמר לבוא, זה אינו מארץ ישראל - לטענתם. ומה שכן נוסעים כי הראש השנה של רבנו עולה על הכל "אפילו על ארץ ישראל". ועיין בסוף ביאור הליקוטים: שכתב {אני לא זוכר במדויק רק את הרעיון}, שיוסף ביקש שיקחו אתו ממצרים לארץ ישראל בגאולה הראשונה, ואילו עד הגאולה העתידה - צריכים לצאת לצדיק לחו"ל . {ויש בזה עוד הרבה ענינים}. אך אני מאמין באמונה שלמה שכשרבנו ז"ל אמר לבוא אליו לר"ה הוא ידע את כל מה שקורה עכשיו עם כל הבילבולים האלה אם לצאת מא"י או לא {ולצערי בגלל שטויות כאלה - לא הייתי 3 שנים בר"ה. ה' ירחם עלי - בזכות רבנו ז"ל} ולכן אם ר' נתן {שקיבל את דעת רבנו בשלמות- כמראה לטושה} הבין שצריך לבוא לרבנו ז"ל בר"ה - אז חייבים לבוא "איש בל יעדר" !

מחזק את דברי דניאל .

אתה פספסת רק שלש שנים , אני שמונה שנים לא הייתי באומן עד שרחמו עלי משמיים ממש לפני שבועות האחרון , שזכיתי לשלוח את בני , חודשיים לפני שהיה בן שבע , וגם אני זכיתי סוף סוף לחזור לאומן בראש השנה האחרון אחרי בלבול ארוך שכזה.

פרסטיק

New member
הספר "כוכבי אור"

מחולק לארבעה חלקים: אנשי מוהר"ן - סיפורים על אנ"ש עובדי ה'. אמת ואמונה - דיבורי אמת ואמונה בעיקר מל"ה הלכות פסח הל' ט'. חכמה ובינה - הסבר מפורט כיצד שמו של רבנו בוארציות שונות מעיד על שורשו הכלול בחכמה ובינה. ששון ושמחה - תפארת המצוה הגדולה - שמחה. באף אחד מהחלקים, וגם לא בפתיחה, וגם לא באף ספר שהוא, כתוב שרבנו ציוה לבוא אליו מארץ ישראל, או מכל מקום אחר. אתה מתכוון לבטח לסיפור המקורי בו רבנו העיד שני עדים את הרב אהרון מברסלב, ואת רבי נפתלי מנמרוב, כאשר גילה את העשרה מזמורי תהילים המוכרים כ"תקון הכללי" ואז באותו מעמד גם יחד אותם על עניין זה ואמר : "שגם כי ימלאו ימיו, אז אחר הסתלקותו, מי שיבוא על קברו, ויאמר אלו העשרה ק' ת', ויתן פרוטה לצדקה, אפילו אם גדלו ועצמו עוונותיו וחטאיו מאד מאד ח"ו, אזי אתאמץ, ואשתדל, לאורך ולרוחב להושיעו, ולתקנו....ואני חזק מאד בכל הדברים שלי, אך בזה אני חזק ביותר"...עניין זה מופיע בשיחות הר"ן קמ"א. בספר פרפראות לחכמה ס' ס"א אות י', וס' ה' אות כ"ח. בספר חיי מוהר"ן בסימן רכ"ה - שם מופיעה התוספת: "שבפיאות יוציא אותו מגיהנום". ובספר "באש ובמים" חלק ג' פרק י"ט מובא באריכות תיאור רצונו של רבנו להקבר בא"י, עם ההסתייגות הידועה: "אך לא יהיה להם עסק ועובדא עם קברי". גם בליקוטי תנינא תורה ז' שנאמרה בשבת חנוכה האחרון לחייו, בה בעצם ישנה הדרכה לחסידים לעתיד, תוכל למצוא כאוות נפשך. הרב יעקב מאיר שכטר שליט"א אינו נוסע לאומן בד"כ בר"ה כיון שלפי טענתו, נתבקש מרבי לוי יצחק בנדר זצ"ל, "לשמור על המניין בירושלים" . הרב שליט"א היה באומן לא בר"ה. הרב ויזנפלד נ"י הוא המוביל הידוע לי לשיטה שלא לנסוע בדווקא, יש קונטרס שהוא הוציא בעניין. יש מניין גדול מאד של חסידי ברסלב ידועים ותיקים וטובים שמתפללים בציון רשבי במירון בר"ה. מקווה שסיפקתי את רעבונך לתשובה.

D BOOK

New member
אולי הוא מתכוון לחלקים הנילווים

לכוכבי אור,שהם: ספר סיפורים נפלאים. קונטרס הצוואה -להרה"ק מטשעהרין ספר שיחות וסיפורים. ספר אבני"ה ברזל. ובתוף כל אלה יש עוד הרבה סיפורים ושיחות.

הכוונה במה שכתוב ב"כוכבי אור"

הוא מתכוון בודאי למה שמופיע בספר "שיחות וסיפורים" מאת רבי אברהם, שמודפס בדרך כלל עם ספר "כוכבי אור". כתוב שם שרבי נתן ציוה על בנו רבי יצחק לעלות לארץ ישראל רק אחרי גיל שישים, כדי שלא יפסיד את הקיבוץ באומן. ורבי אברהם כותב שם (למיטב זכרוני) שאמנם ישיבת ארץ ישראל גדולה מעלתה, אבל מעלת ההשתתפות בקיבוץ בר"ה באומן שגבה מעלתה מאד מאד. לגבי עצם הדיון בשיטת הרב ויזנפלד לעומת שאר כלל אנ"ש, אין לדברים סוף. בפשטות רוב אנ"ש (מאלה שלא משוכנעים שחייבים לנסוע, ויש רבים כאלה) סוברים שאין בידינו להכריע בסוגיה כל כך משמעותית, ולכן "לכי לך בעקבי הצאן", וכל עוד רוב מנין ובנין אנ"ש נוסעים לאומן לר"ה צריך לנסוע. הרב ישראל מאיר ברנר, שהיה מגדולי המקורבים לרבי לוי יצחק זצ"ל (והוא מינה אותו להחליף אותו בשיעור לקו"מ היומי בבית המדרש עוד בחייו) אמר לי השנה (באומן) שרבי לוי יצחק אמר לו לנסוע שנה כן ושנה לא. עוד אמר לו שאם תגיע שנה מסוימת, והקיבוץ המחודש באומן ימשיך להתקיים, אז כולם צריכים להתחיל לנסוע. הרב ברנר סירב לגלות אם השנה הזאת כבר הגיעה.

פרסטיק

New member
יכול להיות.

בכל מקרה, התכוונתי לדייק שרבנו מעולם לא אמר למאן דהוא או ציוה לבא מארץ ישראל על קברו לאומן, ואני חוזר על כך, כדי לשרש את התופעה הנקראת "רבנו אמר". כאשר כל מישהו ששמע איזו שמועה שחלפה ליד אוזנו הופך אותה מייד לציטוט מרבנו. אפשר לקשר זאת לדברי איש הרוח והניגונים וכו'. ככה הולכת ונעלמת מסורת שלימה....... צריך לדייק את הדברים. ואולי באמת להתעמק בסיפורו של חוני המעגל שנרדם ל 70 שנה וכשהתעורר והבין שאיש אינו מכירו, בקש מהשם שיקח את נשמתו מזה העולם.. נורא ואיום.

תודה

באמת התכוונתי למה שעופר הביא. תודה לכולם על התגובות ועל התשובות. להבא אשתדל לדייק בציטוטים. ושוב תודה.

למעלה