שאלה

מאיר 231

New member
שאלה

אני שואל לגבי אבא שלי: הוא בן 50 פלוס שהועסק כ-10 שנים במקום אחד(היה לו שם ביטוח מנהלים), פוטר וכרגע נקלט לעבודה במקום חדש, במשרד אדריכלים פרטי- מה עדיף לו לעשות ביטוח מנהלים או קופת גמל( מבחינת המעסיק זה לא משנה)? בבקשה עיזרו לי.

תשובה לשאלה

מאיר שלום רב תשובה בקצרה: כן, שימשיך הפוליסה מלפני 10 שנים ע"פ מספר הנחות בסיסיות שאני מניח, יתכן ואני טועה מאחר וחסרים מעט פרטים. תשובה באריכות: תפנה אלי ואסביר , אבל בכל מקרה אני ממליץ לחשוף מספר נתונים נוספים כדי שההמלצה תקבל משנה תוקף בהצלחה

מאיר 231

New member
איזה פרטים?

הוא מקבל כ-7 אלף נטו. הוא מועסק מזה שנה כאדריכל במשרד פרטי. הוא עובד שם כשנה. במקום הקודם( שם הועסק, כאמור, כ10 שנים) היה לו איזה קרן או ביטוח מנהלים אבל, לטענתו, הוא ביזבז את הכסף. גם הבוס הקודם עשה לו בלאגן ולא תמיד שילם לו משכורת וגם לו הפקיד כסף לביטוח המנהלים
וכרגע הוא צריך להתחיל הכול מחדש
והבוס פותח בפניו את 2 האופציות:ביטוח מנהלים או קופת גמל. הקטע הוא שאנחנו לא ממש מבינים מה המשמעות של כל אופציה כזו והאם יש הבדל מהותי.

פרטים

אני מסכים לחלוטין שהנושא מורכב . וקשה להבין המשמעויות . עדיף לו (ככל הניראה ) להמשיך את הפוליסה הקודמת - אם היא בכלל בתוקף , מאוד מומלץ ל"הלחם" עליה. הפרטים שצריך לקבל הינם רבים כדי להסבירם במדיה הזו זה עוד לפני החלטה לגבי להתחיל משהו חדש להיום . נסה לחזור אלי למייל שלי. [email protected]

למעלה