שאלה

Rotema3

New member
שאלה

טוב אז ככה. לאחרונה יצא לי לדבר עם חברה שלי בקשר לה' ועל כך שמבחנתי אין סיכוי שהוא אינו קיים. אבל כשהיא העלתה בפני שאלה לא ידעתי איך לענות לה..אז אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את דעתו: איך זה הגיוני {וזה בדוק מדעית} שהדינוזאורים היו קיימים לפני בריאת העולם ולפני לידת האדם והחיות? שכן הם ניזונו מצמחים וחיות אחרות..יש הסבר?

סם2000

New member
השאלה בטעות יסודה

לא יתכן שהדינוזאורים היו לפני בריאת העולם(???) אני מניח שהשאלה היא :חוקרים גילו שהזמן המשוער שבו חיו הדינוזאורים הוא לפני כך כך מיליוני שנים (ויותר) איך זה יתכן אם העולם קיים רק 5765 שנים? ולכך יש הרבה תשובות אחת שבריאת העולם מתוארת כבריאה בת ששה ימים אך "הימים"האלו היו עוד לפני בריאת השמש והשקיעה והזריחה ואם כן אין אנו יודעים כמה היה אורכו של כל יום אולי כל יום בבריאה היה בן כמה מיליוני שנה. עוד תשובה היא שאולי רצה הקב"ה ליצור עולם מושלם עולם שיש לו גם היסטוריה כבר מהשניה הראשונה של קיומו ולכן ברא את העולם עם שרידי הדינוזאורים וכל מה שגורם לחוקרים להעריך שהעולם בן לפחות כמה בילוני שנים(אני אישית מעדיף את התשובה הקודמת).

Rotema3

New member
תודה

על התשובה..בנימוק הראשון נשמע באמת הגיוני יותר. :)

מסכים לחלוטין עם דבריך.

יש להעיר, שאין ודאות בחשובים של המדענים, כי הם אינם לוקחים בחשבון שהיה מבול, וחוקי הטבע השתנו מעט אחר המבול. עובדה שלפני המבול לא היתה נראית קשת, וחיי האדם היו ארוכים בהרבה. יתכן ולפני המבול החיות היו יותר גדולות, בדומה לליווייתנים הגדולים שלא הוכחדו במבול.

למעלה