שאלה :)

almi1

New member
שאלה :)

שלום אני חיילת שעומדת להשתחרר כבעוד חודש. עוד לא החלטתי מה ברצוני ללמוד לתואר ראשון ואני מתכנננת להרשם ליעוץ במכון הדסה. אחרי שהלכתי לכנס משתחררים האחרון, עלה לי רעיון שרציתי להתיעץ פה אם הוא נראה לכם טוב. חשבתי שאחרי השחרור, אני אעבוד חצי שנה בעבודה מועדפת, חצי שנה ע"ח הפקדון לקחת קורס טכנאי PC (בדקתי, זה אפשרי) ואז, שנה לאחר השחרור להתחיל ללמוד לתואר ראשון. הסיבה שאני רוצה לקחת את הקורס הזה, היא שזה תואר בינלאומי וזו נראית לי עבודה מבטיחה בתור סטודנטית להיות בעבודה נורמלית ולא מלצרות, אפילו לתקופות בחיי שאולי לא אמצא עבודה ראויה בתואר שאלמד. עד כמה שאני יודעת זהו מקצוע מבוקש לחברות ואפילו לתיקוני מחשבים ביתיים. מה אתם חושבים? האם שווה להתחיל ללמוד באוניברסיטה רק בעוד שנה כדי שיהיה לי את המקצוע הזה שמור בצד למתי שאזדקק לו?

Kiru

New member
טכנאי PC

יש לזה ביקוש לא רע כפרילנסר, אם את יודעת איך לשווק את עצמך. בעבודה מסודרת – קשה מאוד בלי ניסיון.

almi1

New member
אני חושבת..

תודה על התגובה קודם כל. אני חושבת שבכל עבודה קשה בלי ניסיון, כי אף אחד לא מוכן לקחת איתך סיכון וככה אף אחד לא נותן לך את הניסיון שכולם רוצים. אתה לא חושב? זה נראה לך תואר "קל" יחסית בהשוואה לתכנות וכדומה?

Kiru

New member
נכון שהיום בכל עבודה

לא קל בלי ניסיון, אבל עדיין: בטכנאות מחשבים הניסיון הוא העיקר, והתעודה היא תוספת שמשדרגת. במקצועות אקדמיים זה די הפוך. ושוב, אם תהיי מוכנה לעבוד כפרילנסרית (ואם את מתאימה) – לכי על זה. טכנאי מחשבים פרילנסרים עושים כסף לא רע בכלל.

almi1

New member
שאלת המשך..

כמובן שצריך להיות טכנאי מנוסה ובעל מוניטין אבל בתור התחלה, שאלתי היתה האם זהו קורס שמשתלם לי לקחת לפני התחלת לימודי תואר ראשון כדי שאוכל לעבוד בתור טכנאית PC במהלך הלימודים?

למעלה