שאלה

tani101

New member
שאלה

יש לי שאלה חשובה בקשר לא.ק.ג הבא לא הבנתי מה המשמעות של 2:1 1:2 לאקג הנ"ל ישנה חסימה בהולכה של av ולא הבנתי את המושג Atrial flutter with 2:1 AV conduction אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי

AF

שלום רב! atrial flutter מתאפיין בקצב עלייתי של 300 לדקה, גלי שיני המסור המפורסמים. אך הקצב החדרי תלוי ביכולת של הAV להעביר את הקצבים שמגיעים אליו. אם הAV מעביר את כל הקצבים שמגיעים אליו (300 בדקה) אל החדרים, תהייה הולכה של 1:1 כלומר על כל פעימה שמגיעה מהעליות יש העברה את החדרים. במצב כזה, הדופק יהייה סביב ה 300. במקרה הנ"ל, הAV מעביר כל פעימה שניה, כלומר הקצב העלייתי הוא 300, והחדרי הוא 150. 2:1. וכך הלאה, העברה של 3:1, קצב חדרי של 100. שבוע טוב, דניאל

dobo

New member
התלבטות

אני לא מצליח לפי האק"ג לקבוע שזה אכן רפרוף עליתי ולא סינוס טכיקרדיה. היה אק"ג קודם להשוואה? איזה טיפול ניתן ומה היתה התגובה?

דודו

שלום! רפרוף בהעברה של 1:2 אכן קשה לזיהוי, משום שנראה כאילו יש גל P אחד וגל T אחד. ישנם כמה שיטות שניתן להעזר בהם כדי לזהות AFL. הראשונה, בAFL עם הולכה 2:1, הקצב יהיה סביב ה150, תמיד. והקצב לא יעלה במאמץ, תנועה, חום וכדו', כמו שהיית מצפה מסינוס טאכיקרדיה למשל. איך ניתן לזהות הין AFL לSVT. ניתן להעזר בגירוי ווגאלי כדי להאריך את הבלוק של הAV, ובכך "לחשוף" את שיני המשור. כמו כן גם שימוש באדנוזין יכול לעזור. מצ"ב תמונה (לא באיכות משהו) דניאל

למעלה