שאלה

ענתד1א

New member
שאלה

אתמול הייתי בפגישה עם המורה לאומנות של בני אור שהיא גם מטפלת ריגשית, היא אמרה לי שאור צריך מרחב מוגן הכוונה מקום פרטי שלו מקום שקט לנוח ולהרגע, כיוון שאור נמצא יחד עם אחיו הקטן מנוחה אין, היא נתנה לי רעיון לקנות מחסן קטן ולהפוך אותו לפינה של אור עם מקום לעבודות היצירה שלו. האם כדי זאת אומרת האם זה שתהיה לו אפשרות ללכת למקום שלו לא תגרום לו להתנתק ולהיות רק שם? אשמח לקבל גם רעיונות אחרים , יום מקסים לכולם , ענת

הלנה

New member
ענת, יש לך בית פרטי?

איפה יהיה המחסן? בתוך מרחב הבית שלכם? אם כן, זה נראה לי רעיון מצויין! לערן שלי המקום ה"מוגן" הזה הוא הבית של ההורים שלי. הם גרים קרוב אלינו. זה נכון שהוא קצת התנתק ומעדיף להיות שם מאשר בבית (וזה קצת כואב), אבל מבחינתו זה נפלא (וגם יותר רגוע בבית), כי הוא מאושר שם! הוא חזור הביתה מבית הספר ובערב הוא הולך לישון אצלם, מיוזמתו כמובן (אני תמיד מנסה לשכנע אותו שישאר בבית)...כך שאת שעות הערב "המתוחות " (אמבטיה ושינה) הוא עובר שם וההורים שלי כל כך אוהבים אותו ומפנקים אותו שהוא פשוט מאושר ורגוע. בבוקר אבא שלי המקסים לוקח אותו לבית הספר. נכון שזה נשמע קצת מוזר והיה לי קשה עם זה בהתחלה, אבל זה עובד טוב ומשפיע לטובה על כל המשפחה. בכל מקרה, שווה לנסות לדעתי.

השגיא

New member
הצעה למקום פרטי

אפשר לבנות באיזו פינה בבית, או באחד החדרים. אוהל! כן, כן, ממש כמו אוהל של טיולים. בד"כ יש בכאלו גם קצת כיסים שמאפשרים להכניס ציוד אישי, וכך הילד יכול להכניס פניס, אולר, קלפים ודברים אחרים שהוא אוהב. צריך להגדיר שזה המקום שלו בלבד. ואף אחד לא יכול להיכנס לשם ללא רשותו. הבן שלי מאוד אוהב את זה, וכל קיץ מוקם אוהל לתפארת בחדר שלו. והוא ישן שם, לפעמים עם חברים, שם בפנים כל מיני דברים שהוא אוהב.. וזה כיף! בהצלחה ואל תשכחי לספר מה עשיתם בסוף ואיך זה השפיע. גלית

לא תוכלי לדעת עד שלא תנסי...../images/Emo4.gif

אני אישית לא חושבת שזה פתרון מעשי...מה יהיה כשלא ימצא חן בעיניו משהו הוא פשוט יגש למקום שלו...נראה לי ואני מבקשת מכולם סליחה אבל הדבר הכי הגיוני שאני יכולה להשוות אליו כרגע זה כמו כלב ומלונה...

נשאלת השאלה האם בבידוד הטורטניק

נשאלת השאלה האם זה פתרון יעיל בבידוד הטורטניק מסביבתו הטבעית זה דבר נכון לעשות. לפי דעתי יש פה את אפקט החממה. אני מבקש להבהיר שאין פה חס וחלילה ביקורת על מישהו?! מה יהיה בצעדים הבאים של חייהם? לפי דעתי צריך לאט לאט לתת להם להתמודד עם בעיות החברה הסובבת אותם??? לא לעולם חוסן!!!! משה

הלנה

New member
מלמן - לא מדובר בבידוד

אלא בכך שיהיה לילד פינה שהוא יודע שהוא יוכל לפנות אליה בעת הצורך. לדעתי זה רעיון מצויין בעיקר כאשר יש עוד אחים בבית. ובנושא של החממה...אני יודעת שאולי הרבה יחלקו עלי אבל כל עוד אני יכולה אני רוצה לגונן ולהגן על הילדים שלי מפגיעה...פגיעות בגיל הילדות יכולות להשאיר עכבות לכל החיים...אני מאמינה שכשהם יגדלו הם ידעו להתמודד, אבל עד אז אני איתם לאורך כל הדרך, אמא פולניה אמיתית (ויש להם גם אבא "פולני" כך שהם מסודרים). האמת, גם אותי ההורים פינקו וגוננו עלי תמיד (עד היום!)...ונכון אני קצת חסרת ביטחון, וקצת לא החלטית אבל חוץ מזה אני מסתדרת לא רע.

השגיא

New member
תיקוש-

בתור אחת שגדלה בקיבוץ, ללא טיפה של פרטיות. (כן, בהלנה המשותפת עם שאר הילדים). אני מאוד מאמינה שיש ילדים, לא כולם אגב, שמאוד זקוקים לפינה שלהם. לפעמים פינה שבה אפשר לשים את החפצים האישיים, מתוך ידיעה שאף אחד לא יגע בזה, ולא יהרוס, גורמת לשקט נפשי.. גם הידיעה שישנו מקום, סגור, פרטי, שבו אפשר לעשות כל מיני דברים לבד, יכולה להקנות ביטחון. כך אני חושבת. גלית

שביק

New member
הפינה הפרטית. אני רוצה להבהיר

שישנן משפחות/נוער אשר הפינה הפרטית היא התשובה לחלק ניכבד מהבעיות. לדוגמא:צעיר אשר עשה "טרור" לבני משפחתו, קיבל יחידת דיור ניפרדת - מעין קרוואן בחצר. הפינה שלו. הוא יכול ללמוד לשחק במחשב, לעשות טיקים וקולות ועוד בפרטיות ללא הפרעה של בני משפחתו כלפיו. זאת דוגמא אחת מני רבות. צריך לזכור: הפרטיות זה לא עונש. יש צורך לשתף את הצעיר בבחירת ה"פינה" שלו, מתוך הכרה בצורך. "להגיש" את האוהל או הקרוואן וכדו' באמפתיה ובאהבה. זאת לא "מלונה". זאת "פינה חמה שלך ובשבילך. מאד חשובה הגישה של ההורים והמשפחה. בהצלחה. לפרטים נוספים ניתן לפנות לשביק.

בענין הפרטיות

גם שי אוהב להיות לבדו ללא הפרעה של שאר בני המשפחה כדי להוציא את כל הטיקים כדי להירגע והוא יודע לשלוט בעצבים שלו לבדו וטוב לו כך והוא מואשר עם זה השקט שיש בית זה שווה הכל

למעלה