שאלה...

שאלה...

אהלן חברה!! השתחררתי לא מזמן, ואני רוצה לעשות טיול לאפריקה לכמה חודשים, אולי יש משהו שיכול להמליץ על מסלול בסיסי, (איזה ארצות אפשר, האם אפשר לקנות גייפ וכו...) תודה מראש

sela v

New member
איזה ארצות אפשר?

כמעט הכל, חוץ מאלה שלא מכניסות בעלי דרכון ישראלי, ורובן נמצאות בצפון היבשת. המסלול שהרוב עושה הוא מקניה דרומה עד לדרום אפריקה. כדאי להוסיף לרשימה של המדינות שלא כדאי לטייל בהן המדינות שמתחוללת בהן מלחמת אזרחים. קישורים לדפים של משרדי חוץ שונים שבהן יש אזהרות לאיפה לא כדאי לסע תחת קישורים בקטגורית מידע למטייל. בד"כ הם מחמירים, אבל לא הייתי ממליץ להתחיל ממדינה שברשימה זו, במהלך הטיול תשמע ממטיילים אחרים איפה לא כדאי לטייל. לגבי ג'יפ או אפילו אוטו רגיל, תלוי בתקציב שלך. באופן עקרוני אם אתה מטייל לבד יהיה יותר כלכלי לטייל בתחבורה ציבורית. המקום עם מבחר הגדול ביותר של מכוניות לקנייה נמצא בדרום אפריקה, למרות שגם בקניה אפשר לקנות.

מזרח אפריקה

כמו שסלע אמר, המסלול הנפוץ ביותר הוא קניה - דרום אפריקה או להפך. אני אישית עשיתי צפון דרום וחושבת שכך עדיף כי אתה מתחיל בתנאים הקשים יותר וככל שמדרימים הפינוקים הולכים ומתעצמים וזה נעים אחרי טיול במקומות דיי נידחים. בקשר למדינות, במסלול שצויין, לדעתי כרגע יש בעיה באזור זימבבווה, אבל אני לא ממש בטוחה מה המצב. גם מוזמביק דיי בעייתית.וחוץ מזה, פחות מוכר לנו הצד המערבי אבל דווקא בגלל זה אני חושבת שהוא ראוי לבדיקה, זה יכול להיות חלוצי משהו, לא הראשון כמובן, חברה מכל העולם מטיילים במערב אפריקה אבל לא הכרתי הרבה ישראלים שמגיעים לשם, אלה אנשי עסקים. יעד נוסף - מדגסקר!!!!! בקשר לרכבים - לא כדאי לעשות את זה לבד כי אם אתה נתקע עם בעיה ברכב באיזה חור, אז חבל על הזמן כמו שאומרים. זה יכול להיות בסדר בדרום אפריקה, נמיבה וזימבבווה אולי, כי שם יש נגישות קלה יחסית לתחבורה ציבורית וחלקי חילוף, אבל לא כדאי לך להתקע באיזה כפר נידח במלאווי למשל אם אתה לא מצוייד כראוי ושולט במכונאות רכב כשכל הציוד החלופי איתך. חוץ מזה, אין שום בעיה לנוע בתחבורה ציבורית. נ.ב. אפריקה מדהימה!

jeshu

New member
שמעתי שגאנה יכולה להיות מקום נחמד ובטוח לטייל בו.

natyh

New member
חפש את אלן כץ

האיש שרכב את אפריקה על אופנוע . גם גבי בבלי בא בחשבון , לאינפורמציה כללית . ראה ספרו מסע האופנוע הגדול . נתי

argorn

New member
אם אין לך ניסיון במכונאות

ואתה נוסע לבד לא מומלץ להיתעסק עם רכב . חוץ מזה שיש מלא גניבות וכל זה .

חי בר

New member
אנחנו טיילנו מדרום אפריקה

עד למצרים. בדרום אפריקה קנינו ג'יפ והסתובבנו איתו כמעט שנה. יש יתרונות ברורים בלהיות עם רכב משלך, אך גם חסרונות רבים. החסרון העקרי הוא כמובן מה עושים אם יש תקלה. זה יכול להיות כל דבר החל מסתם להתקע עמוק בבוץ (תרתי משמע) ולמרות מה שמקובל לחשוב שג'יפ יכול לצאת מכל דבר זה לא תמיד נכון והכי לא נעים לגלות את זה כשאתה לבד (או לצורך העניין רק שני אנשים). יש גם תקלות אחרות שלפי חוקי מרפי בד"כ קורות בזמן הלא נכון במקום הלא נכון. לדוגמא, נשבר לנו אחד המיסבים בתיבת ההילוכים והג'יפ הושבת. זה קרה לנו בנמיביה שהיא יחסית "מסודרת" רק שבאיזה חור באמצע השטח ככה שהיתה לנו דילמה מאוד גדולה- מאיפה לעזעזל להשיג עזרה? לנטוש את הרכב באמצע המדבר וללכת שנינו ביחד לחפש עזרה? ולאיזה עזרה בכלל אתה יכול לצפות? בסוף זה מה שעשינו (להתפצל במקום כזה בכלל לא בא בחשבון). למזלנו, במרחק של כמה עשרות ק"מ (יומיים הליכה) מצאנו חוואי שהסכים לבוא לגרור את הרכב עם טרקטור שלו, לארח אותנו כמה ימים אצלו בחווה עד שחלקי חילוף יגיעו בדואר אוויר (מגיע במטוס צסנא שעושה סבב בין החוות באזור). זה יכול היה להגמר הרבה יותר ברע. אחרי זה יש סתם צרות של עשירים למשל דלק שעולה לא מעט במקומות נידחים (וג'יפ זולל לא מעט), טיפולים תקופתיים, חלקי חילוף (כולל צמיגים שזה לא מעט כסף), מעבר ממדינה למדינה ותשלום מסים במקרה ומוכרים במדינה שונה מזאת שזה הרכב נרכש, וכמובן את האפשרות "להתקע" כמה שבועות טובים עד שמצליחים למכור את הרכב. ויש גם צרות של מטיילים- מה עושים אם באמצע בא לך לעשות טיול רגלי של כמה ימים ו/או שבועות? איפה משאירים את הרכב על מנת למצוא אותו (אם בכלל) בצמב סביר כשחוזרים. לא כתבת "לכמה חודשים" את מתכוון. אם זה נניח איזה 3-4 חודשים אפילו לא הייתי טורח לקנות רכב. חבל על הזמן עד שתמצא ועד שתמכור רכב. מסלול בסיסי? נו, קח מפה אפילו באינטרנט, ותראה לאן בא לך לנסוע. שוב, זה תלוי כמה זמן עומד לרשותך. בשביל משהו נניח כמו עד ארבעה חודשים הייתי מתמקד באזור מסויים למשל מזרח אפריקה (אתיופיה, קניה, אוגנדה וטנזניה) או בדרום (דרום אפריקה, נמיביה, בוצואנה וזמבבואה). אם יש לך נניח איזה 10 חודשים תוכל להתמקד בכל מדינה הרבה יותר לעומק או לעשות מסלול שיחצה את כל הדרך מדרום אפריקה לקניה, למשל. לדעתי האישית, להקדיש בממוצע פחות מחודש לכל מדינה זה גבולי- ברוב אפריקה קשה לגמוע מרחקים ארוכים בזמן קצר.

למעלה