שאלה..

avi0025

New member
שאלה..

התחלתי לעבוד לפני שבוע במשרת פיתוח (C++) בחברה גדולה, כאשר באתי עם ניסיון של שנה בתחום. הבעיה היא שנכנסתי בדיוק באמצע פרוייקט גדול עם עשרות אלפי שורות קוד ואני מחליף מישהו שעוזב. חשבתי שיתנו לי להתעסק במודול מסויים אבל אמרו שאתחיל ללמוד את כל הפרוייקט (שהוא עצום!!). הבעיה שאין documentation לקוד וכמו כן הבן אדם שאמור לעזור לי לא מבין ממש הרבה וגם גרוע בהסברים. אני ממש אובד עיצות. היות שבעוד חברה הגעתי לשלבים סופיים בראיונות חשבתי ללכת לעוד ריאיון ולשמור אותם על "אש קטנה" כמה שבועות עד שאראה אם אני משתלב בחברה שהתחלתי בה או לא. האם זה נראה לכם לגיטימי? האם אנשי הכוח אדם לא מחליפים אינפורמציה בין החברות השונות?

JohnDoe5

New member
לגיטימי זה עניין של השקפה

וההשקפה הרווחת אצל אנשי-הייטק היא שאם לא נראה - הולכים למקום יותר טוב. לגבי שאלתך השנייה - לא ממש הבנתי מה הכוונה ב"להחליף אינפורמציה" בכל אופן, עצתי היא - לא להתחיל ללמוד את הפרוייקט מהקוד שלו (במיוחד אם אין לקוד תיעוד) אלא ממסמכי האפיון שלו ואח"כ ממסמכי העיצוב שלו (בהנחה ויש כאלו).

avi0025

New member
אז ככה..

אין מסמכים של עיצוב אלא יש design כללי של המערכת שמיועד בעיקר למנהלים שידעו מה המערכת עושה ופחות למתכנתים. ככה למשל אין לי מושג איזה classes מרכזיים יש וכ'ו. חשבתי אולי לקחת מודול מסויים שקיים בפרוייקט ואותו ללמוד טוב כולל הקוד ואז להמשיך למודול הבא - וכך לנסות להבין בשלבים את המערכת כולה. שאלתי השניההיתה האם אנשי כ"א של החברה בה התחלתי לעבוד לא ידעו שאני מתראיין אצל חברה אחרת מבלי שאספר להם.

JohnDoe5

New member
-->

קודם מתחילים בלהבין מה המערכת צריכה לעשות, לא איך היא עושה את זה. הרי כשאתה קונה אוטו אתה קורא את החוברת שלו ומנסה לנסוע בו, אתה לא מפרק את המנוע כדי לראות איך הבוכנות עובדות ! תבין מה המערכת אמורה לעשות, "שחק" איתה ואחרי שבגדול תבין איך המערכת עובדת, קח איזשהו תהליך ובמקום רק לשחק בו במערכת שחק בו ודבג אותו תוך כדי - כך תראה מול איזה קלאסים הוא עובד, איזה נתונים הוא שומר ב-DB וכדומה. ככל שתלמד כך יותר תהליכים כך תראה את הקשר בין הקלאסים ואיך מבוצעת בהם האינטגרציה על-מנת לממש את התהליכים שקורים במערכת. לגבי שאלתך השנייה - אני לא יודע איך הגעת לעבודה הזו. אם הגעת אליה דרך חברת השמה / כ"א מן הסתם לא מומלץ לפנות אליה כדי שתחפש לך עוד עבודה, כי הם יודעים שאתה עובד שם. נסה לפנות דרך חברות אחרות, כך לא יעלו שאלות מהחברה ההיא (אני עובד ועדיין מקבל טלפונים לגבי משרות מחברות ששמרו את הקו"ח שלי מפעם). כמובן שכשתדבר עם החברות האחרות, תציין שאתה מבקש לשמור על חסיון מאחר ואתה כרגע עובד בחברה מסוימת (תבקש שלא ישלחו את הקו"ח שלך לחברות ללא אישורך וככה תדע למי זה נשלח ותוכל לעקוב שזה לא נשלח במקרה לחברה שלך או לחברת כ"א דרכה הגעת)

גרי רשף

New member
הערות

עמדתי בעבר במצב דומה, אם כי עם מערכת פחות מורכבת מזו שאתה מתאר. זו בעייה קשה לטפל בקוד שמישהו אחר כתב, ובעיקר כשהוא אינו מתועד ומסודר; ובמקרים רבים העדפתי לכתוב מחדש קטעי קוד שלא הצלתי לפענח. יש דבר חשוב שכדאי שתדע: החברה שגייסה אותך בבעיה, ואתה התקווה שלהם.. אם תתקשה להתמודד- גיוס מתכנת אחר שלא עשה חפיפה רק יסבך אותם יותר. אני מציע שתדבר עם המנהל שלך ותתאם איתו ציפיות. שלא יחשוב שאם מתכנת X הסתדר אז גם מתכנת Y יסתדר "כי זה רק תוכנה".

למעלה