שאלה

דברים ד' ט'ז..

.."פן-תשחיתון--ועשיתם לכם פסל, תמונת כל-סמל: תבנית זכר, או נקבה. יז תבנית, כל-בהמה אשר בארץ; תבנית כל-ציפור כנף, אשר תעוף בשמיים. יח תבנית, כל-רומש באדמה; תבנית כל-דגה אשר-במים, מתחת לארץ."

דברים ד' כ'ה

" כי-תוליד בנים ובני בנים, ונושנתם בארץ; והשחתם, ועשיתם פסל תמונת כול, ועשיתם הרע בעיני יהוה-אלוהיך, להכעיסו. ,

asaf2000

New member
תגובה

עד כמה שידוע לי אסור לעשות תמונות לצורך עבודה זרה אבל אם לא עובדים את התמונה אז מותר. ותמונות כאלה שהגוים עובדים אותם אסור לצייר אפילו אם אנחנו לא עובדים אותם.

נכון בהחלט.

אלא שלא רק תמונה. אלא כל דבר שנעשה לשם עבודה זרה ותקרובותיהן אסור. אין פה הבדל בין אם עשה תמונה לעבודה זרה, או שתפר סנדלים לעבודה זרה או כל מה שיהיה. המושג תמונה לא קשור כלל לתמונה שבשפה העברית. זה כמו שישאלו תלמיד חכם שאינו שולט כלל בעברית כי אם ביידיש ואנגלית לדוגמא, איך יש לו ברשותו PICTURE ? והוא לא יבין מה בין תמונה מן התורה שאסורה, לPICTURE...

הסבר למונח "עבודה זרה" לפי המקורות

ועבדתם-שם אלוהים, מעשה ידי אדם. עבודה זרה = אלוהים מעשה ידי אדם.

../images/Emo128.gifממליץ למחוק את כל השרשור../images/Emo128.gif

אינו מתכווין לשאול אלא לקנטר. זה לא הפורום הנכון.

גם אני מצטרף ../images/Emo128.gif

אנחנו כנראה נהיה 'חכמים' רק אם נשתכנע לדעותיו. לא רק השרשור הזה. אלא עוד השאלות מאותו הסגנון.

רגע...

מה הבעיה. תוציא דוקטורט לבלשנות. תשלם בשפה העברית, ותקבע כי אותן תמונות לא ייקראו צכאן ואילך 'תמונות', אלא פלאפל. או סאברעס. לא חשוב איזה שם. ואז יהיה מותר. אדון יקר. העברית אינה לשון הקודש. התמונות שנקבעו לשם זה, אינן בלשון הקודש. כמו שיש עוד המוני מילים בשפה העברית שאינן תואמות את לשון הקודש. אני נמנע מלהתייחס לגוף התשובה האמיתית. כי באמת לא קלטתי עדיין מה מטרת צרור השאלות הללו.

ותתחיל להתייחס יותר ברצינות ובכבוד.

כמו שאני התייחסתי אליכם עד עכשיו,או שהמושגים "ואהבת לרעך כמוך" ו "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך" לא אומרים לך הרבה.. מה שאתה יודע בתורה זה זעיר אנפין לעומת הידע שלי, ותהיה בטוח שכנ'ל גם האמונה שלי בשם ית' . השאלות לא באות להקניט אף אחד להיפך,שם הפורום הזה (אפילו שזה בלי ניקוד אני אקריא לך אותו) שם הפורום הזה הוא "לשאול את הרב" לשאול מהמילה שאלה. אז לשאול אני בטח שואל והרב לא בטוח שזה אתה ....

ה ו פ ה

קודם כל. כתבת מה שאתה יודע בתורה זה זעיר אנפין לעומת הידע שלי. מרשים ביותר. אני נפעם מכך שאיזהו חכם, המכיר את מקומו. הנך מכיר את גדלותך ולכן כינית עצמך בניק כמו אור גדול. אישית, אין לי בעיה אם זה שאתה ידען גדול בתורה, וכו' כפי שהתפארת. השאלה המסקרנת ביותר. האם גם לנביאים הנך שייך? מילא, תכתוב על עצמך. אבל מנין לך לדעת עלי ? מילא. נוותר לך. אני איני רב. ונכון שאני יודע פחות ממך בתורה. אבל אם הנך יודע יותר ממני. עדיין אין זה אומר שהנך חכם. כי אני רחוק מאד מלדעת תורה ולהיות חכם. בקשר ללשאול את הרב. אז אני איני רב. גם לא רבנית. אבל אני חוצפן בדיוק כמוך, לכתוב בפורום בדיוק כמו שאתה מרשה לעצמך. דווקא, התגובות לחכמים כמוך גורמים לי עונג רב. אדרבה. השאר עמנו, כי העסק מענג אותי. אני פרזיט מובטל החי על חשבון משלמי המיסים. אני משועמם ויש לי הזדמנויות כעת להעסיק עצמי.

למעלה